🐈 Mačji noktiju - kako i kako postupati kod kuće

Kako liječiti mačje curi nos kod kuće?

Miris je važan osjećaj ne samo osobe, nego i mačke. Uz bolest dišnog trakta, kućni ljubimac ne bi trebao čekati da bolest prođe sama po sebi. Potrebno je shvatiti kako se kod kuće tretira crijevni nos crijeva. To nije nužno posljedica ozbiljne bolesti, ali izaziva anksioznost prema ljubimcu i njegovom vlasniku.

sadržaj

 • Simptomi mačjeg rinitisa
 • Zašto mačka ima curenje i kako liječiti
 • Preporuke za liječenje rinitisa

Budući da su nosni kanali puno suži nego kod ljudi, čak i mali oteklina uzrokuje potpunu zagušenja naziva. Kratki crijevni nos u mačiću nije opasan, ali dugo nazalno zagušenje može dovesti do kronične faze. Tada će ljubimac stalno doživjeti nelagodu. Koji je razlog za to? Kada nosna zagušenja ne može obavljati svoje funkcije: za čišćenje i zagrijavanje zraka, tijelo nije potpuno zasićeno kisikom. Kao posljedica hladne hipotermije uslijed hladnog zraka; letargija, gubitak apetita zbog nedostatka kisika.

© shutterstock

Simptomi mačjeg rinitisa

Da biste utvrdili prisutnost rinitisa (maca rinitisa) sljedećim simptomima:

 • Teško ili isprekidano disanje.Mačka se ne može dugo igrati ili trčati hladnim, pa nakon fizičkog napora diše, otvorivši usta.
 • Bez obzira na svijet i gubitak apetita. Pet ne reagira na omiljene igračke ili hranu, država je troma, depresivna.
 • Trajno ogrebotina nosa. Mačka zamahuje grlić kao da se miješa s nečim, ona može posebno dodirivati ​​vas ili uglove namještaja, kihanje.
 • Povećanje temperature. U isto vrijeme nos je suh, vruće.
 • Ispuštanje iz očiju, kao kod konjuktivitisa; često se oči prepuštaju, a iz nosa, mlaznice se ističu od prozirne do zelenkaste ili žućkaste.

Posebno opasno pražnjenje s gnojem. Ako primijetite čak i nekoliko simptoma, hitno je potrebno liječiti nos crijeva. Nemojte dopustiti kritično stanje!

Zašto mačka ima curenje i kako liječiti

Uzroci bolesti mogu biti sljedeći.:

 • Upala uha, Najčešće se uši kanaliziraju hipotermijom, a komplikacija ide do nosa, što uzrokuje noktiju. Stoga se najprije morate nositi s upalom ušiju. Tek nakon što im liječenje prođe hladno. Stoga, uklonite sve moguće skice u kući, dobiti mekom i toplom posteljinu za mačku.Morate kupiti kapljice za uši koje će vaš veterinar propisati nakon pregleda.
 • virusi, Njihova manifestacija često se sastoji od kombinacije sljedećih simptoma: upala i suzenja mačjih očiju, kihanje, odbijanje bilo kakve hrane i disfunkcije probavnog trakta – proljev, povraćanje. Takva manifestacija samo rinitisa ne može se izliječiti. Potrebno je konzultirati liječnika. On će provesti neophodnu terapiju, nakon što će mačev imunitet biti obnovljen. Od vas u budućnosti je potrebno promatrati cijepljenje – jednom godišnje – kako bi se izbjegla rekurentna virusna infekcija.
 • štetočina, To može biti crva, buha, krpelji. Istodobno mačka može kihati – tako se manifestira reakcija na ugrize, slabi imunitet. Potrebno je riješiti mačku parazita: probiti se uz pomoć tableta, uz pomoć kapljica, koji se prodaju u kućnim dućanima i vetaptekima, iznijeti "podzemne štetočine".
 • alergija, Može se pojaviti zbog cvjetnica u sobi, novi šampon ili hrana, prašak za pranje, prašina. Jedino što organizam mačke ne reagira alergijski je destilirana voda. Alergija koju karakterizira jasan vodeni iscjedak iz nosa, suznih očiju. Obično je lako izliječiti crijevni nos u mačiću kod kuće ako nađete alergen.Simptomi postaju jači kad su mu bliski. Dovoljno je pažljivo pratiti mačku i predmete s kojima je u kontaktu. Ne preporučuje se raspršivanje kozmetike kod mačića. Kako bi se uklonili zagušenja njihovih nosova, koristite dječje kapljice, na primjer, "Pinosol".
 • Strana tijela, Mačka će kihati i pokušati izvaditi objekt koji mu ometa. Pokušajte ga sami nabaviti, nakon što kupite kapljice od pušenja, da biste umirili nosnu sluznicu, na primjer, naftilozin ili Nazivin. Ako niste u mogućnosti ukloniti predmet, obratite se veterinaru.
 • gljive, Svojom aktivnošću, mačka će se pojaviti kore u nosu. Morate ih ukloniti vatom s peroksidom vodika. Dalje, trebate liječiti trbuščić u mačiću uz pomoć antifungalnih sredstava – to će izliječiti vaš nosni nos.

© shutterstock

Preporuke za liječenje rinitisa

Dodatno pranje nosnica možete napraviti za hladnoću s domaćim metodama – koristiti pripremu Aquamaris. Treba napomenuti da često ne možete koristiti kapljice hladno, slijedite upute, inače se mačka može koristiti ili će lijek doprinijeti suhom sluznice. U nedostatku temperature, zagrijte ljubimca.

Uvijek promatrajte stanje svog ljubimca: kako spava, bez obzira na to jede li redovito ili aktivno igra. Pozorno vlasnik će moći brzo otkriti simptome, utvrditi uzrok bolesti i izliječiti životinju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: