🐈 Drontal za mačke: upute za uporabu

Kako koristiti lijek Drontal za mačke?

Drontal za mačke – univerzalni lijek za borbu protiv parazita. Lijek je složen i ima utjecaja na ravne i okruglice. Apsorbira se u crijeva, paralizira ascaris, cestode i hookworms, a zatim ih uklanja iz tijela.

Lijek je dostupan u obliku bijelih tableta, s bijelom razdjelnom trakom u sredini. Sastav lijeka uključuje: 230 miligrama pirantel-embonata, ekscipijensa, 20 mg praziquantela.

  • 1. Kako koristiti lijek?
    • 1.1. Kako dati ljubimcu pilulu?
  • 2. Kontraindikacije i nuspojave

1 Kako koristiti lijek?

Drontal je učinkovit i uobičajen u veterinarskoj medicini protiv parazita, pogodan je za liječenje odraslih mačaka i malih mačića od tri tjedna.

Prema uputama za uporabu, lijek Drontal preporučuje se životinji svakih tri do četiri mjeseca za profilaktičke svrhe, a ne samo za liječenje određenog slučaja.

Doza se izračunava prema težini životinje. Jedna tableta je dana na četiri kilograma težine. Mačka može povraćati nakon uzimanja lijeka, pa se liječenje provodi ujutro, po mogućnosti prije jela.

Preporuča se da se lijek upotrebljava deset dana prije parenja i cijepljenja.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

1.1 Kako dati ljubimcu pilulu?

Postoji nekoliko načina da mačka dobije Drontal pilulu:

  • Najbolja opcija je dati životinji cijelu tabletu, budući da tablete lijeka Drontal imaju oblik elipsoida prikladan za gutanje. Da biste to učinili, trebali biste čvrsto uzeti mačku, preporučljivo je to učiniti zajedno. Otvorite usta, pritiskom na obraz, stavite pilulu u usta i udahnite ga u grlo kako biste izazvali refleks gutanja. Nakon što agent dođe unutra, morate dati životinjsku vodu.
  • Zgodite pilulu i pomiješajte ga s mačjom hranom, mljevenim mesom ili nekom drugom hranom.
  • Ako je mačka već upoznata s ovim postupkom, to će se oduprijeti. U tom slučaju, preporuča se mljevenje tableta, razrijediti vodom i ubrizgati lijek kroz špricu. Ova metoda se često koristi za male mačiće.

2 Kontraindikacije i nuspojave

Lijek gotovo da nema kontraindikacije, nuspojave su vrlo rijetke. Određeni broj kućnih ljubimaca dobiva prekomjernu salivaciju, povraćanje i proljev nakon uzimanja.Razlog tome je individualna netrpeljivost komponenata koje čine sastav. Ovo stanje je kratkotrajno i ne zahtijeva terapiju. Drontal pripada četvrtoj skupini lijekova i ne predstavlja opasnost za život i zdravlje kućnih ljubimaca.

Tablete s oprezom dodjeljuju se mačkama u stanju trudnoće do trećine razdoblja.

Također se ne preporučuje korištenje Drontala istodobno s lijekovima s crvima koji imaju piperazin u svom sastavu, budući da se kao rezultat toga učinkovitost lijeka smanjuje.

Drontal se preporuča pohranjivati ​​u mračnoj sobi na temperaturi koja ne prelazi 25 stupnjeva. Potrebno je poštivati ​​mjere opreza i držati lijek izvan dohvata djece i životinja. Nemojte koristiti alat nakon isteka roka valjanosti. Rok trajanja ako su ispunjeni svi uvjeti skladištenja – 5 godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: