🐈 Floksal za mačke - upute za uporabu

Kako kapati Floksal mačka?

Floxal je lijek usmjeren na liječenje oftalmičnih bolesti. Njegov glavni efekt je antibakterijska svojstva. Antimikrobni lijek se koristi za uklanjanje gram negativnih mikroorganizama. Lijek je dostupan u obliku kapi i može se primijeniti ne samo od ljudi, već i kod liječenja životinje. Floksal za mačke pomaže liječiti kućne ljubimce od keratisa, ulcerosa rožnice i drugih bolesti.

sadržaj

  • Sastav i oblici otpuštanja
  • Upozorenja za uporabu
  • Upute i doza
  • Kontraindikacije i nuspojave

Sastav i oblici otpuštanja

Sastav Floksala uključuje mnoge pomoćne tvari. Glavni aktivni sastojak lijeka je ofloxacin. Pomoćni uključuju pročišćenu vodu, natrijev klorid, klorovodičnu kiselinu.

© shutterstock

Postoje dvije vrste oslobađanja od Floksal – masti i kapi za oči. Mast sadrži druge ekscipijente – uključuje lanolin, vosak, bijeli vazelin.

Ofloxacin je antibiotik koji je djelotvoran protiv Gram-pozitivnih bakterija i nekih anaerobnih mikroorganizama.Također, ova tvar može ubiti bakterije koje tvore beta-laktamazu.

Kada se proguta, Floksal inhibira DNA mikrobne stanice.

Upozorenja za uporabu

Indikacije za početak uporabe medicinskog uređaja su očne infekcije, koje su uzrokovane mikroorganizmima osjetljivim na toloksacin. Te bolesti uključuju:

  • konjunktivitis;
  • ulkus rožnice;
  • keratitis;
  • mikoplazmoza;
  • blcfaritis.

Također kapi Floksal mačka može se koristiti kao preventivna mjera nakon traumatske ozljede oka ili operacije, liječenje upala uzrokovanih infekcijom nakon operacije oka.

© shutterstock

Upute i doza

U pravilu, Floksal se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima. U tom slučaju, potrebno je promatrati interval između primjene masti ili upijanja kapi u oku. Ako je potrebno koristiti obje kapljice i mast, najprije se trebaju koristiti kapi.

Floksalovu dozu za mačiće treba imenovati samo stručnjak, u protivnom se mogu pojaviti nuspojave. Za liječenje klamidijskih lezija, preporučljivo je koristiti kapi i masti za mačke najmanje pet puta dnevno.Trajanje liječenja Floksalom u mačiću ovisi o zanemarivanju slučaja, minimalni tijek uzimanja lijeka je 2 tjedna.

Mast Floksal za mačke na strukturi debelih, ali se brzo otapa u očima. Mačka treba odmoriti nakon primjene. Vlasnici kućnih ljubimaca imajte na umu da nakon primjene masti nema osjećaja zabadanja očiju. Lijek dobro apsorbira i ne uzrokuje nelagodu. Pažljivo gubite Flonksal u mačje oči pa ostavite kapke zatvorene neko vrijeme nakon primjene.

© shutterstock

Kontraindikacije i nuspojave

Među nuspojavama su alergijske reakcije na alat, kao i crvenilo kože, neugodni osjećaj u području oko. Nakon primjene Floxala u mačiću može doći do peckanja u kapku, suhoći ili svrbeži. Moguće je i pojavljivanje fotofobije i kidanje.

Najučinkovitiji nuspojava je vrtoglavica. Mačka može neko vrijeme biti dezorijentirana.

Ne možete liječiti mačku Floksal tijekom trudnoće. Lijek se može zamijeniti analogom s mekšim učinkom.

Lijek treba čuvati u originalnoj ambalaži pri temperaturi ne većoj od 25 stupnjevaCelzija. Rok trajanja pod pritiskom boce – 3 godine. Rok trajanja nakon otvaranja ne prelazi 6 tjedana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: