🐈 Kako zabaviti mačku, igrati s mačkom kod kuće?

Kako igrati sa mačkom kod kuće: igračke i zabavu

Mačke se smatraju najglupljivijim kućnim ljubimcima. Igra za njih je trening. Mali mačić uči svijet, uči loviti, braniti, postati okretan i otporan.

Odrasli na taj način riješite stres. Ako ne obraćate pažnju na mačku, ona će se baviti važnim radovima na radnoj površini ili početi vući zavjese u dnevnoj sobi. Da biste to izbjegli, ne biste trebali psovati kućnog ljubimca, bolje je posvetiti neko vrijeme za zabavu mačaka.

 • 1. Mačke igračke
  • 1.1. miš
  • 1.2. Teaser i kugle
  • 1.3. Zabavni centar ili kuća
 • 2. Igre s djetetom
 • 3. Omiljena zabava
 • Pokaži sve

1 Mačaka za mačke

Trgovine za kućne ljubimce nude nevjerojatnu količinu raznih igračaka za životinje: miševe, kuglice, pendule, zagonetke. Kupljeno za mačiće mora zadovoljavati sigurnosne standarde.

PreporučeniDomaće igračke za mačke iz otpadnih materijala

1.1Myshka

Za kućnog ljubimca potrebna je jaka igračka od kvalitetnih materijala.

Miš za malo mačića ne bi trebao imati male dijelove. Stoga je potrebno ukloniti plastični izljev i oči. Inače, kućni ljubimac ih može progutati.

Preporuča se dati prednost ručno izrađenim miševima načinjenim od prirodnog materijala. Njihovi mali detalji su ušiveni ili obojeni sigurnim bojama. Oni će koštati malo više.

PreporučeniDodatci za mačke: kako odabrati pravu četku za češljanje vune

1.2 Teaser i kuglice

Nemojte kupiti zadirkivač s perjem. Mačka voli uzeti objekt u usta tijekom igre i ugristi ga. Perje će iritirati kućnog ljubimca i može ga naštetiti.

Savršen izbor bio bi zadirkivač s loptom od prave krzna. U sredini su mali grašak, koji stvaraju zvuk kad se kuglica pomiče. Ovo je sigurno za životinje. Krzno ne izlazi nakon brojnih igara.

Omiljene mačke igračke su lopte. Proizvedeni su iz različitih materijala. Za mačku se preporuča kupiti srednju gumenu kuglu tako da ga kućni ljubimac može kotrljati i njušiti.

PreporučeniKako napraviti oštrica za kandže – upute za korak po korak

1.3 Zabavni centar ili dom

Mačji zabavni centri slični su višekatnim kućama, opremljeni svime što je potrebno za životinje.Mačka će se moći sakriti, opustiti na udobnom kauču, trčati po ljestvici ili tunelu, izoštriti kandže. Takav uređaj posebno je primjeren ako vlasnik često nije kod kuće.

2 Igre s djetetom

Djeca su sretna podijeliti svoje automobile ili privlačne igračke sa životinjama. Oni također vole izmisliti nove zabave za njih.

Potrebno je prethodno unaprijed objasniti vašem sinu ili kćeri da je ovo živo biće koje je također u boli, pa se, s mačkom, morate ponašati pažljivo, a da ga ne povrijedite.

U početku bi djeca trebala igrati sa mačkom samo pod nadzorom odraslih, to će biti sigurnije i za bebu i za kućne ljubimce. Dijete će brzo uspostaviti kontakt s novim prijateljem, naučiti kako se pravilno brinuti i brinuti za mačića.

3Pravilna zabava

Zabaviti mačku pomoći će deset najpopularnijih zabava:

 1. 1. stolni tenis bez stola. Morate igrati u hodniku gdje postoji puno prostora. Možete gurnuti loptu na pod i gledati mačku koja ga pokušava uhvatiti. Ovu zabavu vole i mali mačići i odrasli.
 2. 2. Lopta i labirint. Moramo naći malu loptu i pakiranje jaja. Lopta se prebaci iz jedne stanice u drugu, promatrajući kako se ljubimac pokušava izvaditi iz "labirinta".
 3. 3.Papirna vrećica Mnoge mačke vole svoje šuštanje. Potrebno je uzeti paket, staviti je na pod i malo ga spustiti, privlačeći pozornost životinje. U nju možete staviti kuglicu – mačka će pokušati dobiti igračku.
 4. 4. Laserski pokazivač. Mnogi vlasnici mačaka još uvijek tvrde da li je dopušteno da igraju laserom. Dopustite vašem ljubimcu ovu zabavu da može biti podložno određenim pravilima. Ne možete zasjati životinju u oku. Preporuča se odabrati zelenu zraku. Njegovi kućni ljubimci vide čak i tijekom dana. Prozori bi trebali biti zatvoreni – bilo je slučajeva kad je započela mačka pada s prozora. Laser je nemoguće uhvatiti, što uzrokuje mačku da se osjećaju nezadovoljni. Dakle, na kraju igre je potrebno zaustaviti gredu, dajući mu igračku ili nešto ukusno.
 5. 5. Ribbon. Čišćenje se može pretvoriti u igru ​​s mačkom vezivanjem svijetle vrpce na gležanj, koju će pokušati uhvatiti.
 6. 6. Labirint. Ako spojite nekoliko kutije zajedno i napravite rupe u njima, dobit ćete pravi mački labirint. U jednoj od kutije baci loptu i gleda lov na mačku.
 7. 7. Zagonetke. Prodaju se u trgovinama za kućne ljubimce. Unutar su stavili poslasticu i gledali kako mačka pokušava dobiti.Ova se zagonetka može izraditi iz starih rukavica, skrivajući nešto ukusno i povezivati ​​ih zajedno.
 8. 8. Tape i sag. Ispod tepiha stavio je traku kako bi veliki komad ostao van. Zatim je ona povuče, promatrajući reakciju mačke.
 9. 9. Ribolov. Temelj je vezan za štapić, na kojem je vezan bombon za slatkiš. Možete koristiti mali komad kobasice, a mačka neće odustati od ove zabave.

Igranje mačkom je kreativan proces, a sve ovisi o vašem vlasniku mašte.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: