🐈 Što hraniti steriliziranu mačku i koliko često

Kako i što hraniti steriliziranu mačku

Mnogi vlasnici, odabiru djevojku mačića za kućne ljubimce, počinju razmišljati o tome kako spriječiti pojavu potomaka, kao i neželjenih bolesti. Najtočnija odluka u ovom slučaju je sterilizacija. No, nakon njegove primjene, mnogi se pitaju što će hraniti steriliziranu mačku? Kako odabrati pravu hranu za nju kako bi se izbjegla pretilost i još mnogo toga. Za početak, vrijedi zapamtiti da nema ništa teško u hranjenju sterilizirane mačke, glavna stvar je slijediti najjednostavniji savjet.

sadržaj

 • Razdoblje oporavka nakon operacije
 • Organizirane hrane sterilizirane mačke
 • Kako odabrati pravi feed
 • Odabir prirodne prehrane za steriliziranu mačku
 • Proizvodi koji su isključeni iz prehrane
 • Mjesto za jesti
 • zaključak

Razdoblje oporavka nakon operacije

Oporavak mačke nakon anestezije može se javiti od 8 do 12 sati, za to razdoblje može zahtijevati posebnu pažnju. U usporedbi s njima, mačke postaju osjetila puno brže nakon kastracije, odmah nakon odvajanja od anestezije vraćaju se u svoje bivše život.

No, čim mačka počnu držati glavu i samostalno kretati, bit će potrebno nositi posebnu prsluku na njemu.

Prije svega, morate pratiti stanje šava bez dopuštanja pretjerane napetosti i, naravno, ne smijete zaboraviti pravilno hraniti steriliziranu mačku. U prva tri dana, hrana treba biti vrlo mekana ili polu-tekućina kako bi se izbjegla konstipacija. Ova dijeta može uključivati

 • Non masni mliječni proizvodi
 • Korizmeni juhu
 • jaja
 • Konzervirana hrana koja je namijenjena mačkama nakon operacije ili bolesti

Ako sterilizirana mačka odbija hranu prvoga dana, ne trebate se brinuti, već pružite svom ljubimcu potpun pristup vodi. Sutradan, hrana za kućne ljubimce treba biti tekuća.

© shutterstock

Organizirane hrane sterilizirane mačke

Nakon sterilizacije, nije nužno radikalno mijenjati dijetu, mačka mora biti hranjena svim temama za koje se već koristi. Stoga, ako vaš ljubimac jede samo prirodne proizvode prije operacije, ne biste trebali pokušati dramatično prevesti u specijaliziranu hranu. Industrijski tip hrane treba tretirati s posebnom pažnjom, a samo odaberite onu koja je namijenjena steriliziranim mačkama.

Također, nemojte zaboraviti da sterilizirane mačke gube osjećaj zasićenja, a ona će pokušati jesti sve što je u zdjelici bez traga.

Takvom je problemu da specijalizirana hrana za sterilizirane mačke pomoći u borbi. Budući da su zasićeni vitaminima i proteinima, koji mačku dopuštaju zaboraviti na želju da jedu neko vrijeme.

Kako bi izbjegli pretilost, sterilizirana mačka, poput ljudi, mora slijediti svoj režim hranjenja. Pokušajte je naučiti jesti samo u određeno doba dana.Na primjer, napunite hranu samo ujutro i navečer. Ostatak vremena, držite zdjelu mačke prazno. Ako se uobičajeni režim za mačku sastoji od tri obroka dnevno, jednostavno podijelite hranu na tri jednaka dijela.

Kako odabrati pravi feed

Vlasnici steriliziranih mačaka, koji se prvi put susreću sa izborom gotovih hrane za životinje, trebaju slijediti neke savjete kako ne bi bili u zabludi s hranom. Prije svega nemojte obratiti pažnju na feed hrane za ekonomijujer nije visoka kakvoća. Stoga, ako odlučite sterilizirati mačku, onda ga ne biste smjeli spasiti.

© shutterstock

Kako bi se jasnije objasnile razlike u različitim kategorijama, treba obratiti pažnju na sastav. Ponekad pisane malim slovima u jednom trenutku jasno je zašto nije vrijedno odabrati takvu hranu, osobito za steriliziranu mačku. Uostalom, štedišu na hranu, možete nastaviti trošiti mnogo novca na putovanje veterinaru. Vrlo često, vrhunska hrana nekih proizvođača slična je svojstvima super premija. Zato je vrijedno odabrati što je bliže moguće. Hrana steriliziranih mačaka treba sadržavati hranu s posebnom oznakom.

Ako iznenada primijetite da se sterilizirana mačka počela povećavati, trebate obratiti pažnju na hranu označenu s "Protiv pretilosti".

Ta hrana je niska kalorija, pa stoga možete dodati mali dio omiljenih tretira na dijetu sterilizirane mačke, ali najvažnija stvar je da ne utječe na njegovo zdravlje.

Također, nemojte zaboraviti na najjednostavnija pravila kada gotova hrana ulazi u dijetu sterilizirane mačke:

 • Voda bi uvijek trebala biti dostupna i uvijek svježa.
 • Odabirom hrane, pazite na prisutnost takvog natpisa kao što je "Prevencija"
 • Liječenje lijekom ne smije se dobiti bez preporuke liječnika.

Često se sterilizirane mačke dijagnosticiraju urolitijazom, u takvim slučajevima se specijalna hrana također oslobađa. Sadrže više vitamina, ali se smanjuje sadržaj fosfora i magnezija.

Najbolje je dati prednost konzerviranoj hrani., jer imaju veliku prednost u odnosu na suhu hranu. Na primjer, njegov sadržaj vlage doziranim koji ne zahtijeva dodatan unos tekućine.

Ako imate dvojbe pri odabiru hrane za steriliziranu mačku, trebate se posavjetovati sa svojim veterinarkom, jer vrlo često čimbenici poput dobi vašeg ljubimca i pasmine mogu igrati u odluci.

Odabir prirodne prehrane za steriliziranu mačku

Dijeta ljudske hrane je najbolji izbor za hranjenje vašeg ljubimca, kao što uvijek znate što je uključeno u svoj izbornik. Uostalom, ponekad u mnogim feedovima sastav nije uvijek istinit. Također, uvijek podesite doza soli, što je vrlo važno za vašeg ljubimca.

© shutterstock

Vrlo je lako hraniti steriliziranu mačku kod kuće, ali odlučivanje o uključivanju samo prirodne hrane u svoju prehranu ne smije se odnositi prema gotovoj hrani.Iznimka mogu biti samo neke vrste konzervirane hrane, koje se koriste samo kao poslastica ili kao pokušaj da se izborniku za kućne ljubimce malo promijeni.

Pokušajte zadržati većinu prehrane vašeg steriliziranog mesa, jer je po prirodi grabežljivac, iako vrlo mali.

Unatoč tome što možete odabrati meso apsolutno bilo koje vrste, to ne bi trebalo biti jako masnoće. Treba također imati na umu da ako odlučite unositi sirovo meso, kako bi izbjegli pojavljivanje crva, potrebno je zamrznuti. Domaća konzervirana hrana bit će izvrsna poslastica, koju niti jedan sterilizirani ljubimac neće odbiti, a kuhanje će biti lakše nego ikad:

 • Najčešće korišteni vrat i krila pilića, svinjskih ušiju i hrskavice, ne trebaju kuhati, ali vrijedi držati u zamrzivaču oko 3-4 dana
 • Ne zaboravite na žvale, koji sadrže mnoge korisne vitamine, ovdje je pileća jetra, srca i trbuh
 • Nakon toga, svi mesni proizvodi prolaze mesačem mesa.
 • Možete dodati kuhanu konzerviranu vitamin B12
 • Rasporedite u vrećama ili staklenicima, a zatim zamrznite

Svaka dopuna mora se izračunati strogo na temelju težine vašeg ljubimca. Riža ili heljda često se dodaju konzerviranoj hrani.

Nemojte zaboraviti hraniti svoje ljubimce raznolikim povrćem jer su bogati vitaminima. Možete ih dodati u posuđe, kako kuhane tako i sirove na zemlji. I naravno, ne ostavljajte svoje omiljene bez mliječnih proizvoda kao što su sir, kefir, pa čak i sir.

Pokušajte držati izbornik steriliziranog kućnog ljubimca uvijek variran, a jedan proizvod se neće ponoviti prečesto.

Proizvodi koji su isključeni iz prehrane

Sterilizirani kućni ljubimci trebaju poseban izbor hrane, budući da postoje mnoge promjene u tijelu. Prvi je spor metabolizam. Potrošnja energije se smanjuje, a apetit se znatno poveća, stoga morate pažljivo pratiti njegovu prehranu kako biste izbjegli pretilost. Nakon sterilizacije, mnogi kućni ljubimci smanjuju učestalost mokrenja, što ga izlaže urolitijazu.

© shutterstock

Zato nikada ne hranite mačku s takvim proizvodima kao što su:

 • Riba, jer fosfor nepovoljno utječe na tijelo
 • Zobeno brašno sadrži veliku količinu neželjenog magnezija
 • Polovina je izvor ugljikohidrata.
 • Svi mliječni proizvodi, čiji je sadržaj masti iznad 10%, mogu biti kiselo vrhnje ili vrhnje
 • Categorically vrijedi zaboraviti o dimljenim, prženim ili kiselim proizvodima.
 • Proizvodi od graha i kakao su visoki u kalorijama i mogu prouzročiti proljev.

Nikad nemojte hraniti svoje svježe meso mačaka, jer to može uzrokovati ne samo izgled crva, već i bjelančevinu opijenosti. Ne pokušavajte koristiti lijekove iz prve pomoći za liječenje vašeg ljubimca, čak i ako dođe do slabljenja ili otekline.

Mjesto za jesti

Što se tiče ljudi, mjesto za hranjenje steriliziranih mačaka je vrlo važno, kao i korištenje posebnih jela. Mora se čistiti cijelo vrijeme, i vremenski oštećena suhe hrane treba izbaciti, inače može izazvati trovanje., Posebno je visoka potreba za steriliziranom mačkom da uzima tekućine pa je vrijedno staviti joj vrlo duboku zdjelu ili čak malu zdjelu. Pokušajte ga promijeniti što je češće moguće kako biste izbjegli nakupljanje velike količine soli u njemu.

Sam hranilište trebao bi biti vrlo udoban, tako da se sterilizirana mačka osjeća ugodno za vrijeme obroka, a u tom trenutku nitko ne smije poremetiti. Nakon što joj treba vremena da se odmorite, izbjegavajući razne igre.

zaključak

Hranjenje steriliziranog kućnog ljubimca prilično je jednostavno, samo trebate dati malo više vremena za izbor izbornika nego prije, prilagodite svoj dio, broj trikova kako biste izbjegli prejedanje. A ako sve dobro napravite, vaš će ljubimac biti zdrav, snažan i veseli, neće biti izložen nikakvim bolestima, uključujući gojaznost, i uvijek će vam biti zahvalni.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: