🐈 Kako i što češljati mačku Kako ukloniti vunu iz trbuha mačke

Kako i kako češljati mačku

Vlasnici mačke, naravno, suočili su se s problemom prolijevanja kućnog ljubimca, kada vuna ostaje na namještaju, podu, pa čak i na hrani. Danas bih želio ostati na pitanju kako i kako češljati mačku kako bi se ubrzao proces "razlinke" i riješio se vune u kući. Uz čistoću vašeg doma postoji i dobrobit za životinju. Kombinacija – masaža za vašeg ljubimca, poboljšanje kvalitete vune, kao i sposobnost da spriječi toplotni udar kod mačaka u vrućoj sezoni.

Kako češljati vunu

Da biste dobili osloboditi od vune, morate koristiti jednu od sljedećih vrsta četki:

 • Češalj ili furminator (pročitajte pregled vrsta furminatora). Gumeni pravokutnici s prištićima različitih oblika i gustoće njihovog položaja
 • Četka-rukavica. Gumeni štapić, koji se nosi na rukama, ima i razne zube na svojoj površini. Vrlo je zgodan u slučajevima kada mačka ne voli češljati
 • Konvencionalni cilindrični češalj. Učinit će kombi češćih čekinja.
 • Vlažna ruka Najjednostavniji uređaj za njegu vune

Kako se brinuti za mačju krzna tijekom muliranja

Izvršite češljanje tijekom razdoblja izobilja mlijeka, po mogućnosti 2-3 puta tjedno u kratkovidnim prugama. Međutim, ako ste vlasnik "pahuljica", postupak se preferirano izvodi 3-4 puta tjedno.

Za učinkovito uklanjanje vune Preporučujem pridržavanje sljedećeg plana:

 • Prvo, svi pokreti moraju biti izvedeni protiv rasta kaputa (od repa do glave). Ova metoda će pomoći da se riješite više kose u kraćem vremenskom razdoblju.
 • Počnite pomoću četke s rijetkim zubima da biste podigli kaput.
 • mijenjajte četke od rijetkih do češćih udubljenja
 • "Prikupiti" češku vunu s običnim cilindričnim češljem (četkom)
 • Konačno, trebat će vam zdjelu vode i ruku. Umotavši ruku u vodu, provesti nekoliko puta protiv rasta vune. Zatim operite skupljenu vunu s vaših ruku i ponovite gore navedenu akciju nekoliko puta. Vrlo učinkovit način da se ne zanemarimo.
 • četkanje u teško dostupnim mjestima dovoljno je za držanje mokrom rukom
 • ako se vaš mačić ne želi izliječiti, tada u tom procesu možete igrati s njim njegovu omiljenu igračku.To će ga odvratiti i moći ćete više učiniti u jednom "postupku".

Što učiniti ako mačka povlači vunu

Mačka burps s pjene nakon što jede vune i prekomjerne količine dobiva u trbuh. Isti simptomi mogu uključivati: letargija, nedostatak apetita, kao i emetički poticaji.

U takvoj situaciji pomoći će se zalijepiti za uklanjanje vune iz tijela ili specijalizirana hrana za uklanjanje vune. Također pročitajte o hranjenju mačića s hranom za 12 tjedana.

Najbolje tijesto – Gimpet Malt-Soft, Metoda njene primjene je vrlo jednostavna i, naime, dovoljno je davati 3-5 cm paste na mačku svaki dan tijekom tjedna. Trošak velike cijevi od oko 80 UAH (~ 300 rubalja) u trgovinama kućnim ljubimcima.

Ako se pas ne voli, onda ga možete pokušati staviti na prsa ili šape. Purring zbog svoje čistoće nužno početi lizati i jesti.

Osim Malt-Soft, korisno će imati proklijati zob i funkciju čišćenja crijeva.

Zaključno, želim reći da bi briga za mačju krzna trebala biti radost vama i vašem ljubimcu. Uostalom, redovito obavljate ove operacije, mačju ćete spasiti od ekstra "krznenog kaputa", a namještaj i odjeća u kući iz višak smeća.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: