🐈 Kako se okupati mačka. Od koje dobi i koliko često možete kupati mačića, mačku, video upute

Kako i kada kupiti mačića: koliko često i kojim sredstvima

"Oprati ili ne oprati?". Shakespeareovske strasti kuhaju oko ove vlažne teme – kupanje mačića ili mu dati priliku da učini svoj izgled i higijenu? S jedne strane, to je nezahvalan zadatak, a ponekad čak i vrijeđanje mačića, ali s druge strane …

Doznajemo zašto se mačka okupana – najčišća životinja na zemlji?

Prvo, lijepo je! Doista, ako vaš ljubimac ima visoku krv, a onda u dobi od 3 mjeseca može se polagano podučavati za vodene postupke, tako da kasnija priprema za izložbe ne postane univerzalna tragedija.

Drugo, to je humano. Malo je vjerojatno da vlažno i grebanje stvorenje koje izgleda kao demon iz podzemlja u kupaonici vjeruje u vaše dobre namjere, ali znate da nakon kupanja mačića dobiva mnogo manje kose, umirujuće dlake će se jednostavno isprati s vodom.

Treće, to je eko-friendly! Kupanje omogućuje uklanjanje statičkog elektriciteta iz mačjeg krzna i operite opasne tvari pohranjene na vunu nakon šetnje na otvorenom.

Konačno, to čini život lakšim za vlasnike, jer je vrijedno kupanje mačka tijekom razdoblja molting i može se ukloniti rjeđe u stanu.Usput, alergični bolesnici, vlasnici mačaka i mačaka, dobro su svjesni da se sa smanjenjem količine vune u stanu smanjuje rizik od alergijskog napada.

Ali nemojte se opterećivati ​​previše vodnih postupaka – samo zadto, to nije trijezan! U ovom članku ćemo odgovoriti na sva pitanja vezana uz kupanje mačića.

Od koje dobi možete kupati mačiće?

Po prvi put, kupanje mačića vjerojatno će biti bezbolno. Za tebe. Ali vaš će se ljubimac dugo pamtiti (ako ne i za život), a sljedećim kupanjem bit će doslovno naoružan. Pa, koliko često mačić može biti izložen ovom stresu? Dječja ranjiva psiha neće izdržati svakodnevnu kupku, a nema potrebe za tako čestim kupanjem, jer to može ukloniti masnoću od krzna i izgled će biti "ne led".

Učinite to pravilom da kupite bebu ne više od 3 puta mjesečno. Je li moguće zdjelu? Moguće je, ali je li to potrebno? Ako je mačić čist, onda ne treba česte spa tretmane.

Koliko često možete okupati mačku?

Mačkama za kupanje treba pažljivo nositi. Nije svatko zna kako se okupa mači, bilo da se može okupati trudna mačka ili skrbna mačka.Ako je vaša mačka srušena, onda je jako nepoželjno okupati je! Moguće je samo, u slučaju jakog onečišćenja, brisati mačku vlažnom spužvom, ne zaboravite li umirujuće razgovarati s trudnicom.

No, za pranje njege mačke, u načelu, moguće je i mi ćemo vam reći kako to ispravno raditi. Ako se boji vode, bolje je lagano obrisati tijelo oko bradavica bez korištenja deterdženata! A ako je mačka navikla na vodu, udobno kupanje u vodi s odgovarajućom temperaturom pomoći će ženi koja radi da brzo oporavi izgled.

U drugim slučajevima, zdrava mačka može se okupati jednako često kao mačka, u prosjeku svaka dva do tri mjeseca.

Kako se okupati mačka kod kuće?

Kupanje mačke može biti udobno ako slijedite neka pravila. Prvo pronađite partnera. Mačka je malo stvorenje, ali je praktičniji da ga se okupa četverom rukom. Jedan drži životinju, a drugi drži manipulaciju.

dalje, korak po korak upute o kupanju mačke kod kuće.

Prije nego dovedete životinju u kupaonicu, pripremite sve što vam treba. Vjerojatno popis onoga što vam treba:

 • plitko slivno srednje veličine
 • lonac tople vode
 • crpka
 • pamučna vuna
 • spužva
 • četka
 • deterdženti
 • ručnik set
 • sušilo za kosu
 • poslastica
 • gumene rukavice (ostavljamo točku za one životinje koje se, u načelu, ne podvrgavaju "ponižavajućoj" potrebi da budu čiste i da pukne ruke vlasnika na komadiće).
 • klevetalica

Korak 1. Provident.

Kombinirajte posao s korisnim i trim kandžama svog ljubimca. Sjećaš se da s vremena na vrijeme treba to učiniti? Takav postupak prije kupanja također je osmišljen kako bi vas zaštitio od bijesa kućnog ljubimca. Međutim, postoje radikalne metode za uklanjanje kandži mačke zauvijek, ali ne govorimo o ekstremnim mjerama.

Korak 2. Pregled.

Upišite vodu u bazen i u tavi. Na kojoj se temperaturi može okupati mačka? S obzirom da je temperatura tijela mačke veća od onog čovjeka, temperatura vode od 30 do 38 stupnjeva će joj biti ugodna. Ali kupanje u velikoj kupaonici ne može se smatrati udobnim za mačku, budući da će ogromne prostranosti vode pasti mačiću u paniku. Dovoljno je za umivaonik s toplom vodom za postupke mačaka. Stavite ručnike unaprijed u kupaonicu i otvorite boce s deterdžentima.

Korak 3.Oprezan.

Cotton swabs uklanja uši za životinje kako bi se izbjeglo ulaska vode. I tek nakon toga dovede mačku u kupaonicu.

Korak 4. Ekstremni (kao i svi sljedeći koraci).

Kako se okupa mačiću ako panira? U hladnoj krvi! Razgovarajte s njim mirnim glasom, pokazujući da ste šef u ovom čoporu i znate što radite.

Odmah stavite dijete u bazen vode, nemojte ga stavljati, samo prigušite vuneni kaput spužvom natopljenom vodom, pokušavajući ne brinuti mačku uz povremenu buku. Zato smo preporučili da ulijemo vodu unaprijed.

Tada biste trebali uzimati deterdžent i polako, lagano, trljati ga u vunu masažnim pokretima. Trebam li vas podsjetiti da pokušavamo uopće ne pokvariti mačku?

Korak 5.

Čvrsto pažljivo uklonite nastalu pjenu, a zatim stavite mačku u zdjelu, izlijevajući vodu iz kalupa. Ako nema dovoljno vode, dodatni dio, uliven u lonac, bit će vam koristan. Mačka će biti mirnija u slivu, ako postoji nešto što možete iskoristiti sa svojim kandžama. Neki vlasnici odmah stavljaju životinju u zdjelu vode, neki ga stavljaju u praznu zdjelu – možete odabrati verziju samo eksperimentom.

Oči i uši (vanjski) mogu se obrisati mokrom rukom.

Korak 6.

Konačno, mi omotati mačku u ručnik i pokušati ga držati kako bi se mokra životinja slobodno u divljini. Trljanje ručnikom štetno je za vunu, tako da upijamo vlagu i mijenjamo ručnike po potrebi.

Korak 7.

Sljedeći korak je isušivanje usporavanjem. Držimo strašnu i zujavu aparatu na udaljenosti od 30 cm od tijela životinje. Neki stručnjaci tvrde da je potrebno sušiti samo mačke sa sušilom za kosu, ali čini nam se da je za prevenciju prehlade bolje paziti na duljinu kaputa jer se sama mačka suši dovoljno dugo. Ako je mačka ostavljena u toploj sobi nakon kupanja, ona će se posve sušiti nakon 12 sati!

Korak 8.

Kopanje vune s posebnim kose za kosu i uređaje, čime se konačno uklanjaju mrtve dlake.

Korak 9.

Motiviramo sušenu i češku mačku tako da se sljedeći put kupanje povezuje samo s ugodnim trenucima.

Kako se okupati mačka?

U zoološkim salonima vašeg ljubimca, majstori su stavili na raspolaganje desetak sredstava i metoda, ali briga o mačiću u kući je pojednostavljena i trebat će nam samo jedan ili dva.

Mi ne kupamo mačku s šamponom za ljude, ne možemo kupiti mačku za pse – mogu biti otrovni za kućne ljubimce.

Trgovine za kućne ljubimce nude razne specijalne šampone za mačke – nije teško odabrati onaj koji odgovara vrsti vašeg ljubimca.

Šamponi, usput, u asortimanu obično predstavljaju sprejevi, suhi šamponi i tradicionalna tekućina.

Suhi šampon u prahu, kao što nije teško pogoditi, kupuje se za one mačke koje nisu prevladale hidrofobiju.

Sprej za šampon također djeluje kao antistatičan.

I obični šampon oprati sve koji su navikli na vodene postupke.

Neki u kupkama vole narodne lijekove. To je opravdano ako je mačka alergična ili je uspjela podići buhe. U prvom slučaju, možete operirati životinju žumanjcima, infuzijom iz serije i kamilice, ali iz buha, ispiranje s slabom tinkturom pelina može pomoći. Međutim, moramo se sjetiti da se oslobađanje buha iz mačke jamči samo posebnim dokazanim pripremama.

Pročitajte također o ovratnicima protiv buha i krpelja u mačaka.

Kako se okupati mačka (video)

Imate li pitanja? Napišite komentare!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: