🐈 Što hraniti trudna mačka [5 najbolja hrana, prirodna hrana]

Kako hraniti trudnu mačku

Trudnoća izaziva organizam mačke brzim promjenama: metabolizam se ubrzava, unutarnji organi su raseljeni, neke hranjive tvari počinju se različito asimilirati, tjelesna masa postaje nestabilna.

Bliže porodu, mačka izgubi težinu, au slučaju nepravilnog hranjenja pati od iscrpljenosti.

U ovom ćete članku naučiti kako hraniti trudnu mačku.

sadržaj

 • Spremni feed
 • Prirodna prehrana
 • Koliko hrane treba trudna mačka?
 • vitamini

Nepravilna prehrana mačke tijekom trudnoće uključuje:

 • račići i druge abnormalnosti u razvoju koštanog tkiva u plodovima, što je uzrokovano malom količinom mineralnih tvari u majčinom tijelu;
 • pogoršanje zuba uslijed oštećenog metabolizma soli;
 • pojava malformacija, abnormalan rast ili zaostajanje u rastu unutarnjih organa, patologija živčanog sustava zbog nedostatka vitamina;
 • pobačaja ili izbijanja trudnoće zbog nedostatka aminokiselina i proteina.

Kada mislite kakvu hranu hraniti trudnu mačku, ne zaboravite da ona mora biti potpuna i uravnotežena, ne sadrži više i manje hranjiva nego što je potrebno.

Vidi također: Kako pomoći mačiću tijekom poroda

Spremna hrana za trudne mačke

Ako mačka prije trudnoće sa zadovoljstvom apsorbira suhu hranu, ne biste ga hitno trebali prenijeti na naturalku zbog promjene stanja. To će učiniti više zla nego dobro.

Preporučljivo je postupno zamijeniti uobičajenu mačju hranu specijaliziranom hranom za trudnice. Idealno, trebali biste kupiti hranu iz istog proizvođača kao i prije.

Ako u rasponu od proizvođača nema posebne hrane za trudnice, možete jednostavno povećati stopu normalne (stare) hrane ili podići hranu iz linije za trudnice druge marke.

Nemoguće je unaprijed reći koje vrste krekera i konzervirane hrane odgovaraju Vašoj mački. Došlo je do slučajeva kada se izvrsno hranjenje koje su testirale dvije treće trudnoće moje majke jednostavno se kategorizirano prestalo apsorbirati.

Najbolja suha hrana za holistički, super premium i premium klase za trudne mačke je sljedeća:

 1. Kraljica kraljice Canina 34.
 2. Acana Pacifica.
 3. Hillov znanstveni plan Pileći zdravi razvoj mačića.
 4. Nutra Mix PROFESSIONAL za mačke.
 5. Josera Minette.

Kraljica kraljice Canina 34

Hrana jamči zadovoljavanje temeljnih potreba mačke tijekom trudnoće zahvaljujući jedinstvenom kompleksu hranjivih tvari, koji uključuju beta karoten, folnu i arahidonsku kiselinu, taurin, EPA / DHA.

Ove komponente pomažu u stvaranju hormonskog i funkcionalnog stanja maternice, što može osigurati nosište zdravog potomstva.

Royal Canin Queen 34 sadrži 23% masti, tj. Hrana ima visoku nutritivnu vrijednost (energetsku vrijednost), stoga je životinja više nego dovoljno energije za nošenje mačića i igranje s njihovim omiljenim vlasnicima. Osim toga, proizvod uključuje L-karnitin i masne kiseline, što će omogućiti mačiću da dalje proizvodi visoko kvalitetno mlijeko.

Uključeni u vitamine, mikro i makronutrijenti jačaju imuni sustav, daju veselu veselu mačiću. Uz kontinuirano hranjenje tri trudne mačke sa ovom hranom, životinje su bile aktivne, imale su dobru apetit i redovitu stolicu u mojoj pretjeranoj ekspoziciji, što ukazuje na njihovo izvrsno stanje zdravlja i dobro zdravlje.

Glavni sastojak Royal Canin Queen 34 je dehidrirano meso peradi. Osim toga, sastav hrane je životinjska mast, riža, vlakno, kukuruz, kvasac, riblje ulje, minerali i ostale komponente.

Ponekad trudna mačka može imati pigmentirane mrlje na kosi na krznu, ali takvi slučajevi, iako su zabilježeni od vlasnika kućnih ljubimaca, još uvijek su rijetki.

cijene:

 • 4 kg – 1,832 rubalja (916 UAH);
 • 10 kg – 4278 rubalja (2139 UAH).

Saznajte više o feedu

Pročitajte više o hrani Royal Canin.

Acana pacifica

Ovo je jedan od najboljih i najpopularnijih hrane u Rusiji. Kupuju ga jer vjeruju u kvalitetu. Nažalost, u trgovini često postoje varanje. Izvorni Acana hrana proizveden je u Kanadi.

Acana nema specijaliziranu hranu za trudnice u cijeloj liniji mačje hrane Acana, ali mačke u "zanimljivom položaju" mogu u načelu biti hranjene bilo kakvom hranom ove marke.

Na primjer, u Acana Pacifica, najmanje 75% prirodnih bjelančevina: divlja svraka i haringa, slapova, srebrnog oraha i Pacifičkog sardina. Drugim riječima Ova hrana nije okus ribe, već zapravo s ribom, ali s ribom.

Preostalih 25% sastava – povrće, voće i biljke. Hrana Acana Pacifica ne sadrži zrno, krumpir i genetski modificirane sastojke, pa je stoga sigurna za buduću majku i za plodove.

Mnogi vlasnici životinja koji dolaze u našu kliniku često se žale da njihovi kućni ljubimci odbijaju jesti Acanu Pacifica. No, detaljniji razgovor otkriva da se mačke pokušavaju prenijeti na ovaj hran, kada je već stigla trudnoća, vođena mišljenjem: "Pa, dok je mačka trudna, možete skupiti skuplje hrane."Odbijanje Acane Pacifica je prirodno – životinja je izgubila svoje uobičajene okuse, što je obilovalo u bivšoj, jeftinijoj hrani. Uvijek vas preporučujemo da postupno prenesete mačke na novu hranu.

cijena:

 • 0,34 kg – 360 rubalja (180 UAH);
 • 1,8 kg – 1697 rubalja (848 UAH);
 • 5.45 kg – 3754 rubalja (1877 UAH).

Saznajte više o feedu

Hillov znanstveni plan Pileći zdravi razvoj mačića

The Hill's Science Plan Zdravog razvoja mačića piletina je dizajniran ne samo za mačiće, već i za trudne i dojilne mačke bilo koje pasmine. Temelj granula je pileće meso – komponenta koju lako probavlja želuca i osigurava učinkovitost cijelog mačjeg tijela.

Hrana sadrži kalcij, fosfor, beta karoten, taurin, polinezasićene masne kiseline (Omega-3 i Omega-6), natrij, magnezij, kalij, vitamin A, C, D, E. Ojačavaju imunitet buduće pahuljaste mame, zubi se jače, povoljno utječu na stanje vune. Hill's Science Plan Pileći zdravi razvoj mačića pogodan je za dnevno hranjenje.

Postoje samo dva nedostataka za hranu, ali su vrlo važni. Prvo, kukuruz sadrži kao ugljikohidratnu komponentu u hrani, što može uzrokovati alergijske reakcije. Drugo, u sastavu ima soli.Iako je prirodni mineral, može odgoditi uklanjanje tekućine iz tijela i nepovoljno utječe na ravnotežu elektrolita.

cijena:

 • 0,4 kg – 363 rubalja (181 UAH);
 • 2 kg – 1512 rubalja (756 UAH);
 • 10 kg – 4868 rubalja (2434 UAH).

Saznajte više o feedu

Nutra Mix PROFESSIONAL za mačke

Nutra Mix PROFESSIONAL za mačke je hrana pogodna za gotovo sve zdrave kategorije mačaka: odrasle i aktivne životinje, trudne mačke, mačke tijekom dojenja, pokazuju mačke.

U srcu hrane je profesionalna formula: protein + odabrane žitarice + visokokvalitetni sastojci. Sastav ovog punog hrane omogućuje vam održavanje optimalne pH ravnoteže za buduću paperjastu majku, što znači da ona lako izvadi potomke.

Nutra Mix PROFESSIONAL za mačke testirala je Američka udruga državne kontrole hrane.

Vlasnici mačaka uzimaju u obzir nedostatak prisutnosti kukuruza i soli u sastavu hrane, a potonja komponenta označena je natrijevim kloridom. Očigledno, proizvođač se nada da vlasnici mačaka nisu previše jak u kemiji.

Josera minette

Od sve marke mačje hrane Josera, trudne mačke uklapaju opciju Josera Minette. Ovaj vrhunski klasični feed nije proizveden u Rusiji, rijetko u gradskim stacionarnim prodajnim mjestima, ali u online trgovinama to je vrlo jednostavno naručiti.

Josera Minette se lako probavlja zahvaljujući odabranim sirovinama iz kojih se proizvodi. Ovaj brand hrane pogodan je za alergične mačke. Celuloza, koja je dio, sprječava nakupljanje vune u gastrointestinalnom traktu, a prisutnost Omega-3 i Omega-6, cinka, bakra i vitamina jamče dobro zdravlje, zdravu kožu, sjajnu kosu buduće majke.

Vlasnici mačaka bilježe dobru vrijednost za novac. U izoliranim slučajevima, vlasnici se žale na pojavu krvi u izmetu životinja, ali to je najvjerojatnije zbog unutarnjih bolesti i oštrog promjena u prehrani.

Pročitajte više o izvodima Josere.

Prirodna prehrana

Ako imate vremena i priliku kuhati prirodnu mačku za trudnu mačku, ne možete bez specijaliziranog znanja, jer samo uravnotežena, punopravna prehrana može jamčiti zdravlje nje i njezinih potomaka koji se razvijaju u maternici.

Pravilno hranjenje trudne mačke je nužna količina proteina, ugljikohidrata, masti, vitamina, elemenata u tragovima i makronutrijenata.

protein – ovo je, prije svega, meso. Strogo je zabranjeno davati životinjsku svinjetinu, ali govedina, puretina, piletina će raditi u redu.Nusproizvodi su potrebni nekoliko puta tjedno: oni imaju nižu nutritivnu vrijednost od mesnih vlakana pa im je potrebno više, ali sadrže mnoge korisne supstance u visokoj koncentraciji.

Bilo koje meso za trudnu mačku nakon kupnje mora se odrezati u dijelove, držati u zamrzivaču najmanje deset dana za ubijanje patogena (mikroba i parazita). Prije nego date meso mačiću, trebate ga odmrzavati, a zatim uliti kipuću vodu. Drugi način služenja jest kuhati kašu ili juhu od mesa.

Tijekom trudnoće, mačka se ne preporuča dati ribu. Ali ako vaš ljubimac doslovno ne predstavlja život bez nje, možete ga davati u maloj količini fileta mora (ali nikako rijeci) ribom češće od 1 puta u 10 dana. Ribu treba kuhati. Od sirove ribe postoji visoki rizik od preuzimanja parazita koji jednostavno ne dopuštaju probavu hrane, a mačka neće imati dovoljno hranjivih tvari, ne samo za nošenje potomstva nego i za vitalnu aktivnost.

Mlijeko može uzrokovati probavne smetnje u tako osjetljivom stanju kao i trudnoća, pa je stoga bolje da preferiraju kravlji sir, jogurt niskog masnog tkiva, nezaslađeni jogurt niskog masnog tkiva.Mliječni proizvodi bogati su kalcijem, što je neophodno za stvaranje kostiju, zubi i kandži mačića.

ugljikohidrati – To su žitarice: heljda, ječam, ječam, riža. U njihovom čistom obliku ne vrijedi dati. Bolje je dodati kuhani tekući kašu s mesom, nekoliko puta tjedno možete mijenjati dijetu mlijeka kaša.

masti – izvor energije. Određena količina sadrži meso, ali to nije dovoljno. Tijekom trudnoće možete dodati pola žličice biljnog ulja (po mogućnosti maslina ili nerafiniranog suncokreta) na normalno posluživanje hrane.

Drugi izvor masti je riblje ulje, koje se prodaje u običnim (ljudskim) ljekarnama u kapsulama i obično jede sa zadovoljstvom mačaka. Doziranje ribljeg ulja pomoći će u odabiru veterinara.

Bez masti, metabolizam je uznemiren, stanje vune i kože pogoršava, ali glavna stvar je da nedostatak tih hranjivih tvari može uzrokovati abnormalnosti u razvoju fetusa trudne mačke, na primjer usporavajući njihov razvoj.

Izvor vitamina i biljnih vlakana su voće i povrće. Možete dodati rešetke mrkve, cvjetača, repa i tikvice, koje se bolje ubiju u mješalici s mesom, do uobičajenog dijela hrane za trudnu mačku.Što je manji dio povrća, to je manje vjerojatno da će maca odabrati najukusnije od zdjele i jednostavno ostaviti povrće.

Bez obzira na način i karakteristike hrane u slobodnom pristupu trudne mačke treba uvijek biti zdjela vode, a voda treba mijenjati nekoliko puta dnevno.

Koliko hrane treba trudna mačka?

Ako hranite trudnu mačku sa specijaliziranim visokokvalitetnim krmnim proizvodima, obratite pažnju na ambalažu: uvijek se detaljno opisuju pravila za hranidbu mačaka u zanimljivom položaju.

Pravilno hranjenje prirodnim je malo složenije. Mnogi vlasnici mačaka, čim saznaju da je njihov ljubimac trudna, počnu stalno držati hranu u zdjelu: kad životinja to želi, onda će jesti. Čim spremnik prazni, novi dio odmah nadovezuje na nju. Članovi kluba i veterini se protive tom pristupu.

 1. Hrana u zdjelu pada brzo ako traje više od 2-3 sata. Kisela juha ili nedostaje pileća prsa u najboljem slučaju mogu uzrokovati crijevne uzbuđivanje, au najgorem slučaju mogu dovesti do smrti životinje.
 2. Trudne mačke doživljavaju brze promjene u tijelu.Neke životinje jednostavno ne mogu kontrolirati svoj apetit i početi jesti sve više i više svaki dan. Što više težine ima mačka, to će teže roditi.

Da biste izbjegli neugodne posljedice, bolje je povećati stopu prirodne hrane postupno, pažljivo promatrajte stanje životinje.

Poželjno je često hraniti trudnu mačku, ali u malim dijelovima. Ako se buduća majka neprestano vrti oko vas, meowing i begging za hranom, onda dati malo. Ako nešto ostane u zdjelici, bolje je odmah baciti i oprati posuđe, a nakon nekoliko sati ponuditi svojoj dragi hranu.

Vidi također: Najbolja suha hrana za skrbničku mačku.

vitamini

Gotovi izvori sadrže potrebnu količinu vitamina, tako da ih ne trebate dodatno dati trudnoj mački, ali ako hranite životinju naturalk, preporučujemo da počnete multivitamski tečaj nakon savjetovanja s veterinarkom. Vitamini za trudnu mačku "Radostin", "Canina", "Farmavit Neo" pokazali su se dobro.

"Canina Petrival Bio-aktivator" – kompleksni lijek za jačanje imunološkog sustava i povećanje vitalnosti. Sadrži više od 20 aminokiselina i elemenata u tragovima,koji reguliraju sastav krvi, ravnotežu kiselina i baze, poboljšavaju metaboličke procese, normaliziraju funkciju jetre i, naravno, pomažu da se mačići pravilno oblikuju u maternici.

"Farmavit Neo" za trudne i dojilje mačke – to je kompleks vitamina i minerala za obogaćivanje prehrane, sprečavanje hipovitaminoze (naposljetku, mačići na staničnoj razini doslovno sisaju sve od svoje majke da mogu), sprečavaju metaboličke poremećaje. Ovaj dodatak posebno je dizajniran za smanjenje rizika patologije trudnoće i abnormalnosti fetusa.

vitamini "Radostin" doprinose smanjenju smrtnosti fetusa, što je više puta uočeno od strane veterinara i vlasnika mačaka. Osim toga, ovaj vitamin-mineralni kompleks pridonosi normalizaciji metabolizma, olakšavajući razdoblje trudnoće, a također sadrži prebiotike, normalizirajući proces probave.

Pročitajte više o izboru jama za mačke.

video

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: