🐈 Kako hraniti tajlandski mačak: 5 najbolja hrana + prirodna hrana

Kako hraniti tajlandsku mačku

Jedna od najvažnijih točaka u skrbi tajlandske mačke jest njegova hrana. Ako je životinja nepravilno hranjena od rođenja, onda će uzrokovati promjenu u tjelesnoj građi, oštećenoj leđnoj liniji i opuštenoj trbuhu.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Kako se hraniti
 • Bolesti i ishrana
 • Domaća hrana

U ovom članku ćemo raspravljati o tome kako hraniti tajlandski mačak i kakva će joj hrana odgovarati.

Značajke prehrane

Talijani nisu jako izbirljivi u hrani, za razliku od njihovih kolega Siameza. Njihov izbornik može se sastojati od gotove hrane, prirodne hrane ili mješovitog hranjenja.

Odmah smo primijetili da je najbolja opcija za mačke ove pasmine mješovita hranjenja. Potrošnja gotove hrane može utjecati na boju životinje.

Hrana Tajlandske mačke moraju ispunjavati 3 uvjete:

 1. Puna vrijednost. Hrana mora biti visoka kakvoća i svježina.
 2. Bilanca stanja Hrana mora biti raznovrsna, bogata mineralima, vitaminima i kiselinama.
 3. Racionalnost. Potrebno je razumjeti potrebe životinje i pravilno izračunati veličinu dijela, jer nedostatak ili višak negativno utječe na zdravlje mačke.

Važno! U tajlandski zdjelu oko sat bi trebao biti čista voda. Ovdje moramo uzeti u obzir da se plastične zdjele ne uklapaju.Oni mogu nakupiti prljavštinu i na kraju će postati uzgojni teren za bolesti.

Mačka treba hraniti 3-4 puta dnevno u malim količinama. Ako radite i niste kod kuće duže vrijeme, ostavite hranu u zdjelu. Dugi post nepovoljno utječe na zdravlje kućnog ljubimca.

glasi: Zabranjena hrana u izborniku mačaka.

Najbolja gotova hrana za tajlandske mačke

Nisu svi pripremljeni izvori pogodni za ovu vrstu pasmine. Prednost je bolje dati super-premium feed. Oni cijene više, ali su dizajnirani posebno za hranjenje pedigreed životinja.

Za hranjenje Tajlandski mačaka stane:

 • Pileća juha za dušu;
 • Innova mačka i mačić;
 • Cimiao Delicious;
 • Pronature Holistic s turskom i brusnicom;
 • Royal Canin Indoor 27.

Mislim da će svi biti zainteresirani ako detaljnije napišemo svaki feed. Prije kupnje bilo kojeg proizvoda, morate znati više o tome. Također preporučujemo da proučite popis vrhunskih jela u obliku ocjene.

1. Piletina juha za dušu

Ovo je hrana koja je smještena kao cjelovita. Proizvedeno u SAD-u. Sve komponente koje su dio proizvoda označene su kao prikladne za prehranu ljudi. To znači da se za proizvodnju koriste samo kvalitetni sastojci.

Sastav također sadrži sve potrebne hranjive tvari za mačku, bez konzervansa i alergena.Sada u Rusiji vrlo je teško dobiti tu hranu jer je gotovo prestalo biti uvezeno na naš teritorij. Ali mnogi vlasnici koji su pilićnoj juhu darivali dušu svojim kućnim ljubimcima, imajte na umu da nikada nisu pronašli bolju hranu.

2. Innova mačka i mačkica

Proizvod pripada visokokvalitetnom i skupom proizvodu holističke klase. Hrana se priprema od svježeg povrća i mesnih proizvoda. Uključuje meso peradi, ulja, masti, vitamine i vlakna. Protein u ovom hrani ima samo životinjsko podrijetlo, što ima dobar učinak na zdravlje aktivnih mačaka.

Kao dio bez konzervansa i alergena. Postoje okusi, ali su prirodni, pa neće uzrokovati naviku kod mačaka.

3. Cimiao Delicious

Sadrži prirodno meso, kompleks vitamina i sve potrebne aditive. Razine pepela i bjelančevina su optimalne. Hrana pruža dobru probavu kod mačaka zbog sadržaja vlakana. Okus proizvoda je prosječan, unatoč tome što je savršeno za tajlandske.

Među nedostacima hrane za životinje, moguće je razlikovati samo prisutnost u sastavu kukuruznog brašna. Ali njegov je sadržaj malen i ne utječe na zdravlje kućnog ljubimca.

4. Pronature holistički s Turskom i brusnicom

To je profesionalna hrana, pripremljena od vrhunskih mesnih proizvoda uz dodatak vlakana, bobica, povrća, vitamina i esencijalnih masnih kiselina. Podržava mačji zdravlje i sprečava razvoj mnogih bolesti. Hrana se odnosi na holistiku. Ugodan okus, tako da ga kućni ljubimci jedu sa zadovoljstvom.

Kompozicija ima savršeno uravnoteženu količinu proteina, ali je količina pepela malo viša od normalne. Među nedostacima je uporaba kvasca i celuloze.

cijena:

 • 2,72 kg – 2074 rubalja (1037 UAH);
 • 5.44 kg – 3659 rubalja (1829 UAH).

Kupite online na Dogeat.

5.Royal Canin Indoor 27

Hrana je savršeno uravnotežena i prikladna za hranjenje odrasle, domaće mačke. Sastav uključuje samo prirodne proizvode i hranjive tvari za cijeli život mačke.

Za hranu Tajlandski prikladan hraniti samo europske proizvodnje, a ne domaće. Proizvod se može kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini po pristupačnoj cijeni.

cijena:

 • 0,4 kg – 252 rubalja (126 UAH);
 • 2 kg – 1068 rubalja (534 UAH);
 • 4 kg – 2020 rubalja (1010 UAH);
 • 10 kg – 4903 rubalja (2452 UAH).

Kupite online na Zoopassageu.

Kako hraniti tajlandski mačić

Obično odvođenje mačića iz majke koje se bavi majčinom majkom događa se u dobi od 2 mjeseca.Od ovog trenutka možete započeti prvi mamac. Prikladni su samo visokokvalitetni izvori. Jeftini obroci mogu nepovoljno utjecati na zdravlje i tijelo djeteta.

Sljedeća hrana pogodna je za hranjenje tajlandskih mačića:

 • Cimiao mačići;
 • Innova mačka i mačić;
 • Pileća juha za dušu;
 • Prolature pile s slatkim krumpirom;
 • Royal Canin Babycat Mlijeko (mliječna formula), Babycat Instinctive.

Suhu hranu treba natopiti u vodi. Inače, može biti ogrebotina u želucu mačića. Ne brinite ako beba prvi put odbije predloženu hranu. Povremeno će mu ponuditi hranu, jednog dana će znatiželja preživjeti, i sigurno će pokušati. Dodatne suptilnosti prehrane ovdje.

Važno! Tajlandski mačić trebao bi se hraniti 4-6 puta dnevno. Istodobno nemojte prevariti mali kućni ljubimac jer može jesti. Zato se hrana treba davati često iu malim obrocima.

Bolesti i ishrana

U usporedbi s drugim čistokrvnim mačkama, talijanski su prilično jaki pasmini. Imaju snažnu urođenu imunitet, zbog čega su dugotrajne jetre. Uz pravilnu njegu i pravilno hranjenje, oni mogu živjeti do 20 godina.

Tajlandske mačke nemaju posebne genetske bolesti. Ali oni mogu patiti od drugih bolesti. Vrlo često, tajski imaju urolitijazu.To se događa ako kućni ljubimac jede samo gotove i niske kvalitete hrane. U ovom slučaju, potrebno je prenijeti mačku na prirodnu hranu i hraniti Royal Canin Instinctive u obliku žele jednom dnevno, koja je dizajnirana posebno za kućne ljubimce koji pate od ove bolesti.

Važno! Ako tajlandska mačka počinje odbijati jesti i ponašati se sporo, trebali biste odmah kontaktirati veterinara. On će dijagnosticirati i propisati ispravan tretman.

Talijani su također skloni gingivitisu, formiranju tartara i drugih zubnih bolesti. Da biste to spriječili, suha hrana uvijek bi trebala biti u prehrani. Za ovaj idealni Royal Canin ORAL Sensitive 30.

Ako pretjerujete životinju, s vremenom će postati prekomjerna težina. U slučaju pretilosti, mačka treba prenijeti na prehranu. Stvaranje izbornika pomoći će veterinaru.

Vidi također:

 • Hranjenje nakon kastracije;
 • Dijeta nakon sterilizacije.

Domaća tjestenina hrane

U prehrani tajlandskih mačaka, osim gotove hrane, mora biti prisutna i prirodna hrana. Područje proizvoda uključuje:

 • meso – govedina, piletina, kunić, puretina, teletina;
 • fermentirani mliječni proizvodi – jogurt bez aditiva za voće, jogurt, kefir;
 • žitarice – riža, krupica, zobeno brašno;
 • povrće – tikvice, kupus, bundeva;
 • jaje (2 puta tjedno);
 • morska riba (jednom tjedno).

Važno! Od hranjenja gotove hrane i prirodne hrane potrebno je najmanje 6 sati.

Za pripremu jela za mačku jednostavno je. Nalazi meso u male kocke, dodajte pire od kuhanog povrća ili žitarice i pomiješajte. Možete dodati malo biljno ulje. Meso treba biti 3-4 puta veće od "bočnog jelo".

Zapamtite da se čistokrvne mačke ne mogu hraniti hranom iz vašeg stola. Također kod kuće treba uvijek biti germinated trava. Vrlo je korisno za probavu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: