🐈 Škotski mačići u 3 mjeseca - hrana i njega

Kako hraniti škotski mačić za 3 mjeseca

Škotski fold mačića u 3 mjeseca je prilično neovisan i savršeno prilagođava novom mjestu prebivališta. Stoga je u ovom dobu preporučljivo kupiti malog kućnog ljubimca i podučiti ga novom domu. Hrana za takav mačić, u pravilu, već je uspostavljena razvodchiki i za nove vlasnike neće biti problema pri odabiru hrane ili pripremi prehrane.

sadržaj

 • Pravila škotskog prehrane za 3 mjeseca
 • Škotska dijeta u 3 mjeseca
 • Potrebna cjepiva za Škote u 3 mjeseca
 • Težina i izgled škotskog mačića u 3 mjeseca
 • Obratite pažnju

Također, neće biti nikakvih problema kako bi se beba privela u WC, svoje mjesto; u ovom dobu su glavne značajke karaktera savršeno vidljive, tako da možete odabrati jedan koji će u potpunosti zadovoljiti vaša očekivanja. Odabir Brit sa slatkim temperamentom uvijek je zabavno, Prije nego što odaberete škotski tromjesečni mačić, proučite nekoliko dijelova informacija:

 • u kojem intervalu i kako ga hraniti;
 • kada je potrebno cijepljenje i koja je cijepljenja potrebna;
 • kakvi su uvjeti nužni za ugodan položaj;
 • koliko skotni mačić vagati za 3 mjeseca i kako treba izgledati.

© shutterstock

Pravila škotskog prehrane za 3 mjeseca

Najčešći prvo pitanje koje proizlazi iz vlasnika škotskog mačića u 3 mjeseca: što hraniti škotski mačić za 3 mjeseca?

Uostalom, u to doba može samostalno žvakati čvrstu hranu, ali ne znajući osnovna pravila prehrane, može dovesti do poremećaja u probavljanju škotskog mačića u 3 mjeseca i potpuno onemogućiti probavni trakt, što je neprihvatljivo za takve male mačiće.

Da se to ne dogodi, morate razmotriti nekoliko pravila:

 • Ni u kojem slučaju ne biste trebali dati sirovu ribu, i bolje je da se ne hranite ribom, osim slane vode;
 • meso se može dati samo svježe smrznuto ili dobro kuhano, prije je varijante i osloboditi se svih hrskavice i kostiju;
 • Preporuča se uvesti u kašu za razrjeđivanje, razne vrste žitarica, miješajući ih s mesom i tijesto;
 • ako uključite nusproizvode u prehranu, trebate ih dobro oprati i kuhati da biste uklonili prisutnost parazita i krvi.

Škotska dijeta u 3 mjeseca

Nutricionistički mačić tri mjeseca uzgajivača također uključuje malu količinu fermentiranih mliječnih proizvoda i mlijeka, ali njihov sadržaj masti mora biti strogo ograničen, budući da prisutnost vrlo masne hrane može dovesti do intestinalnog uzrujanja, Pravilno hranjenje mačića u dobi od 3 mjeseca trebalo bi započeti 4 puta dnevno, dok je neophodno stalno osigurati dostupnost svježe, kuhane vode.

Ako zaustavite svoj odabir na suhoj hrani, morate ih također dati na strogo mjereni način, jer uzrokuju naviku i uzrujan osjećaj sitosti.

U bilo kojoj dobi, skotne djevojke vole kušati ukusne dodatke glavnoj prehrani, ali ih se ne smije zloupotrijebiti, vitaminima i dodatcima treba dati samo nakon savjetovanja s veterinarkom.

© shutterstock

Primjena svih ovih preporuka omogućit će vam da unesete uravnoteženu ishranu i prilagodite prehranu britanske pasmine mačke kako biste osigurali kvalitetnu vunu, rast i aktivnost.

Potrebna cjepiva za Škote u 3 mjeseca

Nakon što oduzmete malu mačku iz vrtića, jedno od glavnih pitanja koja se javljaju jest potreba za njegovim cijepljenjem.Cijepljenje tri mjeseca Škotski mačić stavio je samo veterinara.

S obzirom na to cijepljenje se provodi u razdoblju od 8 do 12 tjedana, posebnu pozornost treba posvetiti činjenici da je liječnik pravilno unio podatke o cijepljenju u veterinarskoj putovnici. Uostalom, bez obzira na to hoće li mačka sudjelovati na natjecanjima i izložbama, ona se mora cijepiti jednom godišnje.

Također je od velike važnosti da li je majka škotskog mačića bila cijepljena u 3 mjeseca, jer ako se cijepljenje ne dade, potrebno je cijepljenje za 8 tjedana, a ako majka ima veterinarsku putovnicu i daju se sva potrebna cijepljenja, 12 tjedana.

Ako ste iz nekog razloga propustili razdoblje u kojem je bilo potrebno dostaviti cijepljenje, svaki veterinar preporučuje da 4 do 7 mjeseci ne provede bilo kakve medicinske manipulacije sa skandalozom, jer se tijekom tog razdoblja njegovi zubi mijenjaju. Neposredno prije injekcije, liječnik će definitivno ispitati vašeg ljubimca, jer prisutnost bilo koje bolesti je strog kontraindikacija, Osim toga, ne zaboravite na obvezno digilmintalizatsii prije provođenja cijepljenja.

Težina i izgled škotskog mačića u 3 mjeseca

Škotski mačić u 3 mjeseca izgleda prilično jak i visok, sa svojstvima njegove fizičke vidljivosti. U ovom dobu lako možete shvatiti kako će odrasla mačka izgledati, možete vidjeti bistru boju kaputa, ponekad i boju oka. Težina 3 mjeseca starog škotskog mačića može varirati od 900 do 1600 grama.

U ovom dobu, razlika između dječaka i djevojčica već je sasvim jasno vidljiva, kako u strukturi tijela tako iu izrazu lica. Oblikovanje lika također je potpuno prekinuto, a takav škotski mačić savršeno se prilagođava novom mjestu.

Prije nego što odete dijete iz vrtića, trebate dobiti svoju veterinarsku putovnicu, točno saznajte:

 • koliko škotski mačak teži u 3 mjeseca;
 • što je promatrana dijeta;
 • Jesu li sva potrebna cijepljenja?
 • koje su značajke bile u organizaciji svog života;
 • što se punilo za WC.

Sve je to vrlo važno kako bi se omogućila meka prilagodba novom domu i minimalno traumatizirala psiću djeteta.

© shutterstock

Obratite pažnju

Nemojte se oslanjati isključivo na izgled djeteta prilikom susreta, potrebno je uzeti u obzir navike, karakterne osobine i kontakt određenog škotskog mačića za 3 mjeseca.

U to doba, on mora jasno znati gdje je pladanj, olakšati kontakt, reagirati na purrs na različite afekcije i udaraca, a također imaju zdrav apetit.

U slučaju da beba pokaže agresiju, potrebno je obratiti pažnju na uvjete njezinog sadržaja kako bi se utvrdilo je li to kongenitalna osobina karaktera ili je jednostavno prisutnost iritantnih čimbenika kao što su: premalo stanište, veliki broj malih mačića, nedovoljno briga. Ako se pažljivo približite izboru svog novog ljubimca, oduševit će vas više od godinu dana ili mjesec dana i biti će dobar prijatelj u ugodnom domu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: