🐈 Škotski mačići u 4 mjeseca - fotografije, hrana, skrb

Kako hraniti škotski mačić u 4 mjeseca

Ako odlučite postati ponosni vlasnik škotskog mačića 4 mjeseca škotske pasmine, morate proučiti sve skrbničke i prehrambene zahtjeve koje škotski mačak treba za 4 mjeseca.

sadržaj

 • Što učiniti u ovoj dobi Škota
  • Cijepljenje se provodi u dvije faze:
 • Prehrana i prehrana 4 mjeseca stari škotski mačić
 • Škotski osobni raspored
 • Ono što uglavnom hrani Škoti
 • Težina i veličina u 4 mjeseca

Unatoč činjenici da je škotski mačić za dva mjeseca vrlo nezavisan i potpuno oblikovan u smislu tjelesnog razvoja, prehrambenih navika i lako se prilagođava novom okruženju, prati sva potrebna pravila za cijepljenje, brigu za bebu, način i njegovu prehranu omogućit će vam da razvijete zdravu odraslu mačku, koja će vas oduševiti svojom snagom i veseljem tijekom cijelog života.

Ako ste djetetu kupili u vrtiću ili od običnih uzgajivača, morate posvetiti posebnu pozornost medicinskom pregledu, poštivanju svih pravila za cijepljenje.

Deilmintization će biti još jedan obvezni korak u ovom dobu.Trebao bi biti tretiran s posebnom odgovornošću i osigurati da beba bude kod kuće u vašoj nazočnosti jer može postati loša, a uporaba lijekova može uzrokovati neželjene posljedice i probavnog trakta i ukupnog fizičkog stanja škotskog mačića 4 mjeseca.

© shutterstock

Što učiniti u ovoj dobi Škota

Također, ovo doba je velika da imaju veterinarsku putovnicu u slučaju da vlasnici vrtića nisu brinuli za njegovu registraciju. Ako samo uzmeš škotski mačić u to doba (4 mjeseca) u kuću, onda možete biti sigurni da je već naviknut na ladicu, struganje i potpuno socijaliziran. Više neće imati bolan privez za svoju majku i braćustoga će prilagodba novom mjestu stanovanja biti bezbolna.

Ako obratite pažnju na ono što izgleda škotski mačić za 4 mjeseca, možete primijetiti da je u to doba beba boja već u potpunosti formirana, izgleda upravo kao ono što će trajati cijeli život, s obzirom na boju očiju, duljinu kose i njezinu boju.

Što se tiče cijepljenja, u pravilu je cijepljen tri mjeseca starog škotskog mačića na osnovi medicinskih indikacija i je li cijepljena mačka, jer je u nedostatku informacija o cijepljenju i rodovnici preporučljivo ih staviti u ovo doba.

Također je vrijedno razmotriti da se preporuča podvrgnuti deworming tečaju 2 tjedna prije cijepljenja.

Metoda i mekoća postupka ovisit će o vašem proračunu i odabranoj metodi njegove implementacije, budući da suspenzija ima najslabiji učinak na probavni trakt, a tablete se preporučuju za više odraslih osoba, ali ako je potrebno, može se dati bebi u dobi od 4 mjeseca.

Cijepljenje se provodi u dvije faze:

 • Prvi stavlja liječnik i prati se reakcija organizma
 • nakon 3 tjedna potrebno je ponoviti ponovnu implantaciju, koja će se ponoviti jednom godišnje. Samo u ovom slučaju možemo govoriti o učinkovitosti cijepljenja i zaštiti od svih zaraznih bolesti jer postoji dobar imunitet za život.

Prehrana i prehrana 4 mjeseca stari škotski mačić

Nemoguće je ne primijetiti da u dobi od 4 mjeseca, sve je također nepoželjno hraniti bebu s velikim obrokom koji sadrži veliku količinu masnoća ili začina. Neograničeni dio može negativno utjecati na zdravlje i povećati težinu škotskog mačićai s obzirom da je ta pasmina sklona potpunosti, to je apsolutno nemoguće spriječiti.

© shutterstock

U tom su smislu razvijeni nekoliko tabua koji se nužno primjenjuju na prehranu:

 • ni u kojem slučaju ne biste trebali ponuditi djeci sirovo, grubo sjeckani meso ili svinjetinu u bilo kojem obliku;
 • ribu se daje isključivo krišom i kuhano;
 • Poželjno je uključiti u prehranu što je moguće više žitarica, koje se miješaju u ravnomjernim količinama s mesom ili ribom;
 • krumpir i zelje, koji mogu negativno utjecati na probavu, potpuno su isključeni;
 • Također je neprihvatljivo hraniti posebno uzgojenom travom ili biljkama koje su kod kuće;
 • mlijeko i mliječni proizvodi se uvode u dijelove s niskim udjelom masti.

Škotski osobni raspored

Ako se odlučite pridržavati režima predloženog od strane uzgajivača i organizirati hranjenje mačića četiri mjeseca s posebnom hranom, onda ga ne biste smjeli spasiti i odabrati hranu za odrasle životinje.Uostalom, razlika leži ne samo u veličini hrane nego iu ravnoteži, zasićenosti vitaminima i mikroelementima, tako nužnima za zdrav rast životinje i stvaranje ispravnog kostura i zglobova.

S obzirom da je u toj dobi škotski mačići mijenjaju zube od 4 mjeseca, velika pažnja treba posvetiti prisutnosti kalcija i drugih elemenata u tragovima u hrani.

Uz dopuštenje veterinara možete dodati posebne dodatke i delicije. Pravilna prehrana mačića 4 mjeseca ne bi trebala biti zasnovana ne samo na ispravan izbor proizvoda, već i na poštivanju obroka i prehrane.

Dijete ne smije više odstupati od standarda propisane u posebnoj tablici za škotske mačiće 4 mjeseca. Veličina dijela se određuje, a ne temelji se na želji vašeg djeteta, ali od doze koja se nalazi na paketu posebnih feedova ili prehrambenih preporuka.

Ono što uglavnom hrani Škoti

Prije odgovaranja na pitanje kako hraniti škotski mačić za 4 mjeseca, vrijedno je istražiti njegove potrebe za dnevnom konzumacijom proteina, masti i ugljikohidrata, kao i mikroelemenata.

Ni u kom slučaju ne smijemo dopustiti monotonu prehranu, koja će uključivati ​​samo meso ili kašu određene vrste ili ribu u čistom obliku.

Doista, u ovom slučaju, rad probavnog trakta je poremećen i, kada se prenese na uravnoteženiju prehranu, vaša beba može imati problema s probavljanjem hrane.

© shutterstock

Također, posebnu pozornost treba posvetiti činjenici da još uvijek nije dopuštena gruba sjeckana hrana. Popis proizvoda koji se mogu dati škotskom mačiću 4 mjeseca:

 • sitno sjeckani, dobro kuhano pileće meso i teletinu;
 • pretežno morska riba, dobro kuhana i odbačena;
 • fermentirani mliječni proizvodi s niskom razinom masti i ne više od jednom dnevno;
 • razne žitarice, pomiješane u omjeru od jedan do tri s mesom ili ribom;
 • juhe, osim onih koje uključuju krumpir, bez puno soli i začina;
 • Specijalizirani feed za škotske mačiće 4 mjeseca.

Preduvjet bi trebao biti dostupnost svježe, kuhane vode u stalnom pristupu, bez obzira jeste li hranili dječju hranu ili prirodnu hranu.

Težina i veličina u 4 mjeseca

U 4 mjeseca, škotski mačić ulazi u pozornicu tinejdžera, pa je potrebno pratiti njegov fiziološki razvoj. Potrebno je pratiti koliko škotski mačak teži 4 mjeseca, i norma je težina od 1800 do 2400 grama, Ako postoji slaba težina ili viška težine, potrebno je prilagoditi prehranu i povećati tjelesnu aktivnost. To možete učiniti aktivnim igranjem s škotskim mačićem 4 mjeseca i privlačiti ga u stalnom pokretu.

Dakle, životinja će postati ne samo aktivnija, već će vam biti emocionalnija, budući da je igra glavni način interakcije između škotskog mačića od 4 mjeseca i vlasnika i doprinosi uspostavi snažne emocionalne veze i ljubavi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: