🐈 Što hraniti mačića za 1 mjesec: s mačkom (majkom) i bez, kod kuće

Kako hraniti mjesečni mačić?

Kada se mali kućni kuja pojavljuje u kući, neophodno je naučiti kako se pravilno brinuti o tome, kako ga hraniti i kako bi se njegov život poboljšao.

Od prvog dana svog života, bebe dobivaju sve potrebne hranjive tvari iz majčinog mlijeka. Ali što ako je mačić ostavio da se brani za svoju majku, ili mlijeko mačke teško nedostaje? Potrebno je poučavati bebu novim proizvodima, jer njegov razvoj ovisi o prehrani.

 • 1. Pravila za hranjenje mačića
 • 2. Hranjenje čistokrvnih mačića
 • 3. Pravila za uvođenje komplementarne hrane
 • 4. Korisne informacije o hrani
 • 5. Gospodarstvo
 • 6. Premium
 • 7. Super Premium
 • 8. Holistički
 • Pokaži sve

1 pravila za hranidbu mačića

Vrijedi obratiti pažnju na činjenicu da mačići koji se uzgajaju pod nadzorom mačke ne trebaju odvojeno hranjenje. Tijekom prvog mjeseca života, oni će dobiti sve potrebne hranjive tvari s majčinskim mlijekom, au budućnosti sama mačka će ih dovesti u svoju zdjelu i učiti ih drugoj hrani. Samo majka zna kada je njezina beba spremna početi jesti samostalno.

Ako mačić ostane bez mačke, ne možete mu odmah ponuditi gotovu hranu i konzerviranu hranu, kao i jela iz majstorskog stola – od njega može imati zatvor i druge probleme s gastrointestinalnim traktom.

U prvih tjedana života beba treba laktozu, ali kravlji mačići s visokim udjelom masti koji se kupuju u najbližoj trgovini ne bi trebali biti dani mačići, jer to može dovesti do slabog probavnog trakta. Kako bi izbjegli ove probleme, stručnjaci savjetuju kod kuće da hrane mačića s formulom za dojenčad. Sada mnogi proizvođači proizvode zamjene za mlijeko posebno za mačiće (na primjer, Royal Canin). Ako to također uzrokuje frustracije, trebate se posavjetovati sa veterinarkom – nadležni stručnjak će vam pomoći odabrati hranu za svog ljubimca tijekom proljeva ili drugih problema gastrointestinalnog trakta.

Kad dijete odrasta, moći će samostalno piti mlijeko iz zdjele, ali ga ne treba prisiliti da to učini. Na mačkini nos možete dodati kap mlijeka, to će biti poticaj da ga lizati i obratiti pažnju na zdjelu. Kako mačić raste, možete dodati i druge mliječne proizvode u prehranu. Za početak vrijedi prinos sir, jer je bogat kalcijem – to će pomoći izbjeći razvoj raka u kućanstvu. Rezan bi trebao biti pomiješan s mlijekom do konzistencije tankog kiselog vrhnja.

U dobi od 2 mjeseca već je moguće ponuditi konzerviranu hranu (tekuće hrane) za mačiće, ali to treba učiniti postupno i s prekidima.Veličina dijela u jednom trenutku – maksimalno 1 tbsp. l. bez slajdova, preporuča se dati najviše 140 grama dnevno. Treba također imati na umu da ne bi trebao ponuditi novi mačić svaki dan, najbolje ga je hraniti svakih 3-5 dana kako bi promatrali reakciju tijela.

Juhe od povrća i žitarice ne smiju se zanemariti – mali mačići trebaju vitamine, tako da biste trebali dodati bebu kvasu ili samo kuhano povrće na njihovu prehranu.

Primjenjuju se sljedeća pravila hranjenja:

 1. 1. Nije potrebno naučiti mačića mesu, jer su mačke predatori prirode.
 2. 2. Neophodno je dati mačiću slobodan pristup čistoj vodi.
 3. 3. Neobrađena se riba – ona ne samo da uzrokuje bolesti gastrointestinalnog trakta kod mačića već je i izvor parazita za njih.
 4. 4. Možete ponuditi goveđu, piletinu i riječne ribe, prethodno toplinski obrađenu.
 5. 5. Trebalo bi ga kupiti u kompleksu vitamina i minerala u veterinarskoj ljekarni.
 6. 6. Za male mačiće možete uzgojiti posebnu travu na prozoru.
 7. 7. U izborniku mačića dopušteno je dodavanje žumanjaka pilića razrijeđenog u mlijeku – ovo je skladište vitamina i minerala.

PreporučeniMliječni zamjena mačića za mačiće: kako odabrati i ispravno kuhati?

2 Hranjenje čistokrvnih mačića

Nema posebne razlike u hranjenju rodovitih mačića, jer svatko treba veliki broj elemenata u tragovima za puni razvoj. Bilo koji mačić – pljačka ili izravno uši, Škoti ili Britanac, kao i predstavnik različitih pasmina – jesti će isto kao i ostali.

Samo spinx bebe zahtijevaju dodavanje hrane bogate proteinima na njihove dijete. Predstavnici ove pasmine nemaju kosu, i za održavanje normalne tjelesne temperature trebaju više hrane bogate kalorijama. Dijeta od ćelavih mačaka trebala bi sadržavati meso, ribu, jaja, žitarice i povrće.

Treba napomenuti da je potrebno unositi mačiće 4-5 puta na dan u malim obrocima, a dodatna hrana može se dodati u dijetu svaka 3 dana. Ako imate prehrambene probleme, trebate se posavjetovati s veterinarom.

PreporučeniTretira se za mačke: izbor proizvoda i pripremu hrane kod kuće

3 Pravila za uvođenje komplementarne hrane

U početku, trebate hraniti mjesečni mačić u malim dijelovima, postupno ih povećavajte tijekom tjedna: jedan dan – jedan proizvod. Nakon svakog novog hranjenja vrijedi promatrati stanje i ponašanje mačića.Ako je kućni ljubimac aktivan i razigran, nema problema (proljev, povraćanje, pogoršanje), tada možete nastaviti ponuditi ovaj proizvod mačiću. U suprotnom, vrijedi odgoditi dodavanje nove komponente na dijetu do boljeg vremena ili ga uključiti u zabranjeni popis.

Mnogi vlasnici dopuštaju svojim omiljenima da jedu hranu sa svog stola – to nije vrijedno raditi. Nakon navikavanja na takvu hranu, kućni ljubimci će početi ukrasti iz stola štetne, ali ukusne proizvode – dimljeni proizvodi, kobasice, svinjetina itd.

PreporučeniU kući se pojavio mačić – što i kako je hraniti?

4Uponovane informacije o hrani

Nemojte hraniti mačku samo s jednom vrstom hrane ili konzerviranom hranom – to može dovesti do ovisnosti, zbog čega će se u izborniku nerado probati nešto novo, ali to nije najveći problem.

Korištenje suhe hrane može dovesti do razvoja bolesti žučnog kamenca. Zato morate odabrati samo kvalitetne proizvode. Svi feedovi podijeljeni su u četiri klase – gospodarstvo, premium, super-premium i holistički.

Hrana se mora kupiti samo u specijaliziranim kućnim ljubimcima ili veterinarskim ljekarnama. Za mačiće idealne su opcije predstavnici premium i super premium klase.Nemojte davati rodoslovne mačke gospodarstvu hrane za hranu, jer mogu uzrokovati bolesti gastrointestinalnog trakta. Također, nemojte ga prevesti u kućne ljubimce, u prehrani koja je već uvela premium feed. Mačke, koje daju mogućnost gospodarstva, trebaju dodatne vitamine i minerale.

5 Ekonom

Popularne marke:

 1. 1. Whiskas;
 2. 2. Vaska;
 3. 3. ProviPet;
 4. 4. Dr. Zoo;
 5. 5. Darling;
 6. 6. Frieskies.

Nedostaci takvih hranjenja:

 • Bjelančevine povrća u sastavu;
 • Nedostatak vitamina i minerala;
 • Upotreba konzervansa u proizvodnji.

Jedina prednost je pristupačna cijena.

6Premium

Najpoznatije robne marke:

 1. 1. Pro Pac;
 2. 2. Liječnik Alders;
 3. 3. Flatazor;
 4. 4. Royal Canin (Rusija);
 5. 5. Sretna mačka;
 6. BioMill.

Prednosti takvih feedova:

 • dobra probavljivost;
 • prosječna cijena;
 • Odgovarajuće potrebe mačića.

Nedostatak je u sastavu – u takvoj hrani sadrži premalo mesa.

7 Super Premium

Potvrđene robne marke:

 1. 1. Royal Canin (Francuska);
 2. 2. Nutro Choice;
 3. 3. Petreet;
 4. 4. Bosh;
 5. 5. Hills;
 6. 6. ProPlan.

Pros:

 • dobra probavljivost;
 • ravnotežu;
 • nedostatak boja;
 • mala količina biljnog proteina;
 • širok raspon.

Ovi feedovi imaju samo jedan nedostatak – visoki troškovi.

8Holistik

Popularne marke:

 1. 1. Eagle Pack Cat Holistic;
 2. 2. Canidae;
 3. 3. Wellness;
 4. 4. Innova;
 5. 5. Pileća juha.

Pros:

 • izvrsna probavljivost;
 • prirodno meso u sastavu;
 • nedostatak žitarica, žitarica i soje;
 • očuvanje svih korisnih svojstava.

Jedini negativni – trošak takvog hranjenja je znatno veći od onih superproizvoda.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: