🐈 Kako hraniti mačića za jedan mjesec - nezavisno bez mačke

Kako hraniti mjesec dana starog mačića

1

Važno je zapamtiti da je pahuljasto malo grlo živo biće, a ako odlučite napraviti prijatelja, trebate imati ideju o tome kako ispravno hraniti mačića po mjesec dana, koji su proizvodi prikladni za hranjenje i koje bi se one trebale izbjegavati.

sadržaj

 • Osnovna načela hranjenja
  • Dakle, osnovna načela hranjenja za 1 mjesec su kako slijedi:
 • Mliječna hrana u jednom mjesecu
 • Čvrsta hrana u jednom mjesecu
 • Vitamini u prehrani
 • Kako podučavati mačića da jede samostalno u mjesec dana

Obično, majka mačka hrani mlijeko do 2 mjeseca, a tek nakon 8-9 tjedana možete početi hraniti. Ova prehrambena opcija je optimalna i jednako korisna za zdravlje djeteta, i za svoju majku.

Međutim, postoje takvi slučajevi kada mačići trebaju ljudsku pomoć u hrani i njezi.

U dobi od 1 mjeseca oni su još uvijek vrlo slabi da jedu sami, tako da u prvoj fazi možda trebate špricu ili posebnu bočicu za hranjenje.

Osnovna načela hranjenja

Na početku života, mačići još uvijek imaju vrlo nisku imunitet i trebaju vitamina za prehranu.Nemojte početi hraniti bebu u mjesec dana s mljevenim mesom ili mesom od piletine dok ne nauči kako sami žvakati meso mesa.

© shutterstock

Nova hrana treba dodati u prehranu zauzvrat.pažljivo promatranjem reakcije nakon hranjenja. Ako dijete pade ili se stolica sruši, onda je bolje odgoditi uvođenje ovog proizvoda.

U tom slučaju, ako podržavate jesti suhu hranu, prvo morate izvaditi nekoliko krekera iz pakiranja i sipati kuhanu vodu. Uzmite rezultirajuću masa pulpe na prst i nanesite na nebo.

Od prvog se trenutka beba ne može shvatiti da je to hrana, tako da svaki dan morate ponavljati hranjenje, a manje i manje uzimati vodu dok dijete ne počne jesti.

Važan detalj hranjenja suhom hranom – na pakiranju sa suhom hranom treba navesti da je namijenjena hrani za 1 mjesec. Također je važno osigurati da feed nije istekao.

Dakle, osnovna načela hranjenja za 1 mjesec su kako slijedi:

 • U početnoj fazi isključite pileće i mljeveno meso iz prehrambenih proizvoda;
 • Redovito dodavati vitamine kada se hrane;
 • Postupno uvesti novu hranu;
 • U slučaju da se naviknete na gotove hrane, odaberite pouzdane proizvođače i posebno namijenjene za hranjenje mačića.

Mliječna hrana u jednom mjesecu

Ako je postalo neophodno za hranjenje mačića za 1 mjesec bez mačke, onda u početku samo treba mlijeko ili mlijeko zamjena formula. Za hranjenje bebe starog jednog mjeseca, možete koristiti kuhano kravlje mlijeko uz dodatak žlice meda po 1 čašu mlijeka. Ova kombinacija hrane u hrani ima izraženi okus i vrlo je koristan, posebno za rastući organizam.

Također, hranjenje mačića mjesec dana može se početi s niskim masnim kremom, kozjim mlijekom i raznim fermentiranim mliječnim proizvodima kao što su jogurt, kiselo vrhnje, kefir, ryazhenka i jogurt. Volio bi ovu vrstu hrane, čak i kao odrasla osoba.

© shutterstock

Čvrsta hrana u jednom mjesecu

Za pravilnu probavu, mačić treba jesti čvrstu hranu mjesec dana, ali trebali biste ga vrlo pažljivo uvesti u dnevnu prehranu. Najbolje je da se hranite nekom vrstom kaše, kao što je manna, širite je što je tanji. U sljedećoj fazi pokušajte kuhati pileće jaja, ali se ne preporuča hraniti 1 mjesec starim mačićem s proteinima, stoga možete davati žumance, a ne više od dva puta tjedno.

Nakon što je beba počela jesti žumance, možete početi hraniti ribu i meso u malim količinama.

Što se tiče riba, bolje je da ga ne dajete više od 1 puta tjedno i pokušajte odabrati vrste bez masnih kiselina, izbjegavajte dimljene i slane delicije, ne bi trebale biti hranjene mačićem mjesečno. Najvažnija stvar s uvođenjem čvrste hrane jest način rada za piće.

Vitamini u prehrani

U gotovom hrani, u pravilu, već sadrži sve potrebne tvari za uravnoteženu ishranu u roku od jednog mjeseca. Ali ako odlučite hraniti mjesec dana starog mačića s prirodnim proizvodima, onda Najbolji izvori vitamina za mačke su pulpa jabuka i krastavaca.Kao i svježi zeleni, 1-2 puta tjedno, možete dodati ribano povrće na prehranu.

Kako podučavati mačića da jede samostalno u mjesec dana

U dobi od tri tjedna, mačići već pokazuju interes za pločicu i njegov sadržaj, pa se ovo razdoblje smatra optimalnim kako bi se počelo samostalno jelo. Mlijeko i mliječni proizvodi su prva stvar koja će početi hraniti mačiće.

Hranjenje za 1 mjesec počinje s privlačenjem pozornosti na ploču. Da biste to učinili, najprije umočite prst u nju i odnesite je na dječji nos, a zatim pustite da je lizne.

Ako kućni ljubimac nije odmah shvatio što treba učiniti, postupak treba ponoviti, podižući prst bliže i bliže ploči. Nemojte odmah pokriti lice vašeg lica u tanjur s mlijekom jer se može uplašiti i gušiti. Budite strpljivi i uspjeli.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: