🐈 Maine Coon na 2 mjeseca - što hraniti, mršaviti, fotografije i video

Kako hraniti Maine Coon mačića 2 mjeseca

Maine Coon 2 mjeseca – samo najbolji izbor za ljubavnika pametnih mačaka. Često u dječjim vrtićima odabrati Maine Coon mačić, jer su tako sladak, ali ne svatko zna kako se brinuti za njega.

sadržaj

 • Opis pasmine Maine Coon
 • Maine Coon Care
  • uši
  • Oči i nos
  • Usne šupljine
  • nokti
  • vuna
 • Kupanje 2 mjeseca Maine Coon
  • Tijekom kupanja treba poštivati ​​sljedeća pravila:
 • Hranjenje i hranjenje
 • Veličina Maine Coon
 • Utječući čimbenici na visinu i težinu mačića
 • Podizanje Maine Coon mačića

Većina ljudi jako voli niz životinja, nekih pasa, drugih papiga, a još i drugih mačaka. Ali mačke su jedine životinje koje su se pitale. Ne pokušavaju pobjeći od vlasnika, jer se hrane, zalijevaju i omamljuju.

Opis pasmine Maine Coon

Maine-coons, koji su tek bili rođeni, težak oko 100-160 grama. Nije teško naučiti dijete ove pasmine, jer ima moćno tijelo i masivnu glavu. Rep je širok i vrlo ljut. Maine Coon mačići imaju gustu kosu.

Glavna razlika ove vrste mačaka su neobični uši, koji imaju vrećice na vrhovima ušiju.

© shutterstock

Maine Coon Care

Maine-coons imaju kraljevski izgled, tako da briga mora biti prikladna. Potrebno je svakodnevno pregledati mačića od glave do pete, naviknuti ga i redovito obavljati tijekom svakog mjeseca. Pa gdje početi?

uši

Prvo, pogledajte uši vašeg ljubimca: sve unutar mora biti savršeno čisto. Ako ima prljavštine, onda je nježno uklonite vatu i tretirati antiseptikom.

Oči i nos

Ti dijelovi tijela Maine Coona ne uzrokuju nikakve neugodnosti. Glavni uvjet je da ne bi trebalo biti prljavštine i srži na njima. Može se nositi s konvencionalnom krpom navlaženom toplom vodom.

Usne šupljine

Pazite da pogledate usnu šupljinu. Kod 2 mjeseca, mačak Main Coona trebao bi imati lijepe zube i ne bi trebalo biti upale ili rane u ustima.

nokti

Nemojte zaobići pandže Maine Coon, oni rastu vrlo brzo, toliko da mačka sama nema vremena da ih potkopava, tako da ćete morati to učiniti.

vuna

Gledajući sliku Maine Coona u dva mjeseca, vidjet ćete da ima dobro obučen kaput. Zdrava mačka, to je paperjast, čista i svila, Ako je odjednom zabilježen ovratnik kod vašeg kućnog ljubimca, pokušajte ga pažljivo rastaviti, ako to ne učinite, koristite škare i pažljivo izrežite ovratnik.

Kupanje 2 mjeseca Maine Coon

Iznenađujuće, većina Maine Coon pasmina je vrlo mirna prema vodi, ali postoji iznimka. Stoga odgoj takve životinje i školovanje za kupanje moraju početi s 2 mjeseca. Ali bez obzira na to kako je bilo tamo, vrata kupaonice kad bi kupanje trebale biti zatvorene.

Tijekom kupanja treba poštivati ​​sljedeća pravila:

 1. Prije kupanja, trebate češljati mačku i vidjeti da nema rana. Po potrebi možete obrezati kandže i očistiti uši.
 2. Najbolje je da se okupite u bazenu ili sudoperu.
 3. Da biste spriječili da šape petova klize ili ogrepsti poklopac, možete staviti frotirni ručnik.
 4. U procesu pranja morate dobro držati mačića za vrat.
 5. Uz svoju slobodnu ruku, uzmi spužvu, mokri i trljajte ga u kosu.
 6. Sredstva za pranje treba pažljivo primijeniti.
 7. Tijekom pranja glave mačke nemoguće je mokro.
 8. Nakon kupanja, pjena se može isprati zdjelicom ili lončanjem.
 9. Nakon toga možete dodatno koristiti balsam za balzam.

Hranjenje i hranjenje

Mnogi vlasnici postavljaju pitanje: "kako hraniti Maine Coon mačića za 2 mjeseca". I iz dobrog razloga, jer se to može učiniti pomoću gotovih hrane ili domaće hrane, naravno, umjerene količine. Ako još uvijek volite gotovu hranu, ne biste trebali kupiti nešto poput "Viskas", pogotovo ako je mačka samo nekoliko mjeseci.

Bolje je koristiti snagu takvih robnih marki: Hills, Purino Pro Plan, Nutro. Suha hrana je poželjna za kombiniranje sa konzerviranom hranom, omjer bi trebao biti 75 do 25.

© shutterstock

Ako se odlučite jesti s domaćom hranom, njezina prehrana treba sadržavati sljedeće proizvode: nusproizvodi, žumance, mlijeko, mliječne proizvode, žitarice, povrće do 4 puta tjedno (tj. 16 puta mjesečno), travu, vodu škampi. Ali sol, začini i svinjetina strogo je zabranjeno davati mačke ove pasmine.

Ono što hranimo Maine Coon mačevima, shvatili smo. Mnogi uzgajivači zainteresirani su za koliko puta dnevno 2 mjeseca starog mačića treba dobiti hranu. U toj dobi, Maine Coon bi trebao jesti 6 puta dnevno, ukupna dnevna stopa ne bi trebala prelaziti 240 grama.

Veličina Maine Coon

Veličine svakog ljubimca su individualne, ali još uvijek postoji prosječna mačka koja otkriva u određenoj dobi. Mogu se razlikovati od manjih do većih, sve ovisi o roditeljima. Težina Maine Coon u 2 mjeseca iznosi od 1,15 do 1,5 kg. Ali to također ovisi o tome što rod doveo mačku. Na primjer, ako je djevojka – ona će imati manje težine, a dječak, odnosno, više.

Utječući čimbenici na visinu i težinu mačića

Veličina i težina ovise o sljedećim čimbenicima.:

 • nasljeđe;
 • mužjaci rastu brže od ženki;
 • uzimanje bilo kojeg lijeka nepovoljno utječe na razvoj;
 • morate stalno pratiti kožu i kaput;
 • životinja se ne bi trebala naglasiti;
 • novorođenčad raste mnogo brže.

Ako znate težinu Maine Coon po mjesecu, onda je vrlo lako znati radi li se ispravno ili ne. Ova pasmina uopće nije izbirljiva, lako podnosi hladnoću. Da biste znali da li se vaš mačić razvija pravilno, trebate znati: dimenzije, težinu i kako se pravilno brinuti za to. To je ono što će vam pomoći ne samo da pravilno uzgajati ljubimce, već i da prati ispravnost razvoja.

Podizanje Maine Coon mačića

Ako ne želite da se vaš ljubimac pokvario, morate ga podići kao dijete. Potrebno je svaki mjesec svog života pokazati što je dobro i što je loše. u početku pokušajte postaviti određena pravila, na primjer: ne možete ogrebati namještaj, žvakati deku, ogrebotine i još mnogo toga. Ako vidite mačića radi onoga što ste zabranili, kazni ga. Vjerujte mi, nakon toga nikad više neće ogrebati zidove.

U procesu odgoja, poželjno je ne samo kazniti, nego i poticati, to se može učiniti uz pomoć liječenja ili samo moždanog udara, ali samo ako ga ljubimac zaslužuje.

Zapamtite kako biste rasti zdrave i dobro uzgojene mačke, potrebno je svakog mjeseca uložiti puno truda u nju. A godinu dana – vaš lijepi će postati najbolja mačka u vašem životu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: