🐈 Kako hraniti Maine Coon za dobivanje na težini - pravilnu prehranu

Kako hraniti Maine Coon?

Hrana Maine Coon mačke trebala bi biti uravnotežena. Dopušteno je koristiti prirodnu hranu u kombinaciji s industrijskom hranom.

Kako bi hranili Maine Coon, veterinari savjetuju da kupuju vrhunsku hranu. Sadrži potrebnu količinu vitamina i minerala za održavanje zdravlja životinje.

  • 1. Hrana za industriju hrane
  • 2. Suhi hraniti za Maine Coon
  • 3. Mokra hrana za mačke
  • 4. Kako hraniti prirodnu hranu Maine Coon
  • 5. Stope potrošnje

1Ugoj sirovinama

Gotova mačja hrana ima svoje prednosti: dugi rok trajanja i ušteda vremena za osobu koja ne treba kuhati vlastitu hranu za svoje kućne ljubimce.

U trgovinama možete pronaći suhe i mokre gotove proizvode za kućne ljubimce svih dobnih skupina. Postoje oni koji mogu hraniti samo male mačiće, a postoje i oni koji su prikladni za odrasle mačke. Treba imati na umu da je hrana odabrana za svaku mačku pojedinačno, ovisno o visini, uzgoju i potrebama.

Postoje i specijalizirane namirnice koje su dizajnirane za jačanje kostiju i mišića, lijepe kose, dobivanje težine ili za liječenje nekih fizioloških problema.

Bolje je ne davati mačju hranu poput Kitiketa ili Whiskasa. Sadrže samo oko 10% mesa, komponente niske kakvoće, konzervanse i boje.

Maine Coon je prikladna premium premium brand Royal Canin ili Nutro.

Ali još uvijek biste trebali pokupiti hranu za mačku strogo nakon savjetovanja s veterinarkom. On će moći točno odrediti hranu za Maine Coon, koja će sadržavati pravu količinu vitamina i minerala koji će vašem ljubimcu izgledati dobro i biti zdrav.

PreporučeniOdakle dolazi najveća mačka pasmina

2Dry Maine Coon Foods

Suha hrana je najbolje rješenje za pravilno hranjenje mačaka ove pasmine., Dugoročna prehrana sa suhom hranom omogućuje da se mačji organizam prilagodi oslobađanju potrebne količine želučanog soka. Zatim će pomoći uspostaviti željenu razinu metabolizma i ravnoteže između soli i soli.

Postoje vlasnici koji vjeruju da hranjenje mačke sa suhom hranom dovodi do poremećaja u mokraćnom sustavu životinje. Pravilno doziranje eliminirat će ovaj problem.

Suhe hrane su podijeljene u nekoliko vrsta:

  1. 1. Holistička, profesionalna hrana.
  2. 2. Super Premium.Prema većini uzgajivača Maine Coona, to je najoptimalniji set suhe hrane za kućne ljubimce.
  3. 3. Premium također vrijedi i za zdravu suhu hranu.
  4. 4. Gospodarstvo (super ekonomija). Produljena uporaba može dovesti do štetnih utjecaja na zdravlje mačke.

Kakva vrsta hrane izabrati – to je samo vlasnik mačka. No, kako bi Maine-Coon stekao težinu, a krzno izgleda dobro njegovano, valja odabrati one koji sadrže više vitamina i hranjivih sastojaka.

PreporučeniCote Polaract Maine Coon – što to znači?

3 Moist Cat Food

Takve vrste se ne razlikuju mnogo od suhe hrane, ali pripadaju tretira. Proizvedeni su vlažni proizvodi u obliku žele i pate, od kojih svaki može biti i ekonomija i vrhunska klasa.

Za kućnog ljubimca ove pasmine može biti prikladno samo super premium ili premium klasa hrane. Što je veća hranjiva vrijednost hrane, to je bolje za mačku. Popis sastojaka mora sadržavati određene vrste mesa, minerala i masti. Ako proizvod sadrži konzervanse, umjetne aditive, okuse, onda bi trebao biti isključen iz hrane za kućne ljubimce.

Royal Canin, Hills i drugi poznati proizvođači proizvode premium klase feedova. Prva dva proizvođača proizvode i opskrbljuju ljekovitim svojstvima. A kvaliteta proizvoda tih tvrtki je izvrsna.

PreporučeniKoliko dugo žive Maine Coons: prosječni životni vijek

4Kako hraniti prirodnu hranu Maine Coon

Ako je vlasnik mačke Manx odlučio hraniti ga prirodnom hranom, to ne znači da mu možete dati sve od svog stola. Uostalom, takva hrana može naštetiti ljubimcu. Maine Coon daje samo određene proizvode:

kategorijaŠto možete hraniti
mesoOd mesnih proizvoda, mačke se smiju jesti samo piletina, glava i vrat. Dopušteno je davati mačke od obroka od piletine. Duck i svinjetina su potpuno kontraindicirani za Maine Coons, jer mogu biti vrlo stresni za jetru životinje. Vlasnici ne bi trebali davati konzervenu hranu i gulaš sa stola – više će biti zla nego dobra. Ali kuhana jetra mačke može i molim
Fermentirani mliječni proizvodiMlijeko je vrlo korisno za male mačiće. Do godine još je moguće dati kućnog ljubimca. No, što stariji mačka postaje, to je još gore mlijeko se apsorbira i javljaju se problemi s stolicom.I zato što mlijeko iz prehrane odrasle mačke treba ukloniti. No, sve vrste jogurta, kefir i ukusan curds Maine Coon može se dati. Ali oni ne smiju sadržavati nikakve dodatke.
Riba i plodovi moraSvaka riba za ove mačke strogo je zabranjena. Kuhani lignje i škampi bez soli i začina mogu se povremeno dati kućnog ljubimca. Bit će jako sretan zbog toga.
jajaProteini kokošjih jaja ne smiju se davati Maine Coon mačkama. Koristiti od njih ljubimac tijelo neće. Ali žumanjci bi se trebali dati nužno. Oni imaju blagotvoran učinak ne samo na opće stanje tijela, već i mačju kosu mekana i sjajna. Tučnjava jaja mogu se hraniti nekoliko puta tjedno.
Povrće i voćeKotu se preporučuje da uđe u hranu onom povrću koji sadrži škrob. Pogotovo krumpir. Kućni ljubimci dopušteni su hraniti ove povrće u kuhanom obliku, i samostalno i miješanje s drugim proizvodima

Dopušteno je hraniti mačku – rižu, heljdu ili zobene pahuljice. No, da bi se samo prehrana za kućne ljubimce ne bi smjela biti. Uostalom, mačka pasmina je vrlo velika, pa stoga treba odgovarajuću i uravnoteženu prehranu. Voda mora biti stalno u mačju zdjelu, kao i svježe zelje.Mora biti lijevo na najočitijem mjestu tako da ljubimac može dobiti dovoljno u bilo kojem trenutku.

Prilično je teško izračunati ravnotežu same mačje hrane. Uostalom, to bi trebalo uključivati ​​ne samo sastojke mesa, već i sve vrste minerala i vitamina. Stoga, sljedeći vitaminski kompleksi mogu se dodati u prehranu Maine Coon: Top-10 od Beapharm, Brewers i drugi.

5 Stope potrošnje

Da bi mačka postala velika i lijepa, trebali biste znati stopu prehrane za svakog ljubimca. Da biste ispravno izračunali prehranu Maine Coon, želite znati njegovu živu težinu. Za svaki kilogram male mase potrebno je 60 kcal i 10 g proteina.

Za hranjenje srednje veličine Maine Coon ne zahtijeva više od 150 grama hrane, ali za veliku mačku, naročito nečistoću, potrebno je dvaput više hrane. Ovo načelo prehrane je potrebno da se pridržavaju ljubimac bio zdrav.

Ako se hranjenje temelji na industrijskoj hrani, onda se njegov sastav treba proučavati vrlo pažljivo. Stotinu grama hrane treba sadržavati najmanje 350 kcal. Trebao bi biti 35% proteina, 20% masti, 2,5% vlakana. Često hraniti kućnog ljubimca ne vrijedi. Dovoljno je podijeliti hranu na tri koraka.Mačići dobivaju dodatke u trajanju od 3 mjeseca i dok su mali, trebaju jesti najmanje četiri puta dnevno.

Nakon kastracije, ljubimac treba hraniti takvom hranom koja sadrži maksimalnu količinu vitamina i minerala, tako da će se njegovo tijelo vjerojatno oporaviti. U dnevnoj količini kućnog ljubimca mora se nalaziti mesni proizvodi. Ako govorimo o postotku, komponente mesa čine 80% dnevnog jelovnika, a preostalih 20% – mliječnih proizvoda, povrća i žitarica.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: