🐈 Kako i što hraniti mačka ili mačku: 4 savjeta koji se ne mogu zanemariti

Kako hraniti mačku

Kada vaša mačka dospije u dobi od 1 godine, vrijeme je da se potpuno prebaci na prehranu i režim hranjenja odrasle životinje. Činjenica je da dijeta mačića i odrasle mačke značajno razlikuju. Kako bi održali zdravlje i razigrano raspoloženje, pročitajte kako hraniti mačku.

Glavne razlike od hrane za mačiće:

  • prvo, odrasle mačke trebaju se hraniti rjeđe i u većim dijelovima,
  • Drugo, ravnoteža hranjivih tvari, vitamina i minerala u hrani za bebe i zrele osobe također varira.

Hranjenje gotove hrane za mačke

ekonomska klasa ("Kitiket", "Darling", "Whiskas", "Friskis")

▪ premium klasa ("Cat Chau", "Sheba", "Royal Canin", "Hills", "Nutra Mix")

▪ vrhunska klasa ("Acana", "Kanide")

Jeste li spremni za kupnju? Veliki izbor suhe hrane za mačke pronaći ćete u trgovini Zoservice.

Koja je razlika između tri klase mačje hrane?

ekonomija – izrađene od jeftinijih sirovina drugog razreda. Feed ove klase sadrži nusproizvode od mesa, soje, što osigurava nisku energetsku vrijednost takvog hrane. Kao rezultat toga, mačka treba velike količine hrane kako bi se dovoljno.Sadržaj konzervansa, bojila i pojačivača okusa je također visok, tako da je nepoželjno hraniti životinju takvom hranom već duže vrijeme. Prilikom hranjenja gospodarske klase potrebno je dodatno osigurati dodatke vitaminima i mineralima.

premija – u proizvodnji takvog mesa korištenjem prirodnog mesa, ali bez potpune bez ikakvih bjelina. Također dodajte biljne proteine ​​- kukuruz i konzervans bojama. Bolje od gospodarstva, tako često takva hrana se koristi za dugo vremena. Možete dodati vitamine i minerale, dajući im tečajeve.

Iz osobnog iskustva ja ću dodatida je Sheba konzervirana hrana zaista dobra, jer ako je napisano na posudi da postoji hrana s školjkama i škampima, tada stvarno postoje ti plodovi mora (ja sam to vidio).

Super Premium – Naziv klase ovih izvora govori za sebe. Takvi su hranjivi proizvodi od mesa, savršeno uravnoteženi i sadrže sve potrebne vitamine, minerale, masne kiseline. Vitamin E služi kao konzervans u tim hranama pa su idealni za pravilnu prehranu mačke i nisu samo ukusni, ali također korisni. Jedini negativan – lažna takva hrana je vrlo česta.Stoga ih kupujte u pouzdanim trgovinama i obratite pozornost na izgled paketa.

Također u vrhunskoj klasi postoje posebna terapijska dijeta za mačke s različitim potrebama tijela. Ali takvo hranjenje treba dati samo prema režimu veterinara.

Pasmine značajke:

  • dijeta britanskih mačaka;
  • kako hraniti Maine Coon rasti;
  • osnove pravilne prehrane siamskih mačaka;
  • nego hraniti perzijsku mačku.

Hranjenje mačaka prirodnom hranom

Naravno, prilično je teško optimalno uravnotežiti omjer hranjivih tvari, vitamina i minerala u prirodnoj hrani. Ali ako odaberete ovu vrstu hrane za svog kućnog ljubimca, to je prihvatljivo. Glavna stvar koju treba zapamtiti je da mačka nije muškarac i da uopće nije dobro hraniti mačku hranom iz stola majstora.

Mačka je grabežljivac, a osnova prehrane treba biti meso i nusproizvodi od mesa (želudac, srce, pluća).

meso dati malo masnoće (govedina ili perad), kuhano ili smrznuto.

iznutrice Preporučuje se dati sirovo, ali osobno se ne bih usudio, pa im savjetujem da malo zavaraju prije nego što daju mačiću. Meso se daje barem jednom tjedno najmanje 100 – 150 g.

povrće (mrkva, cvjetača, šparoga grah) kuhati ili dati sirovo nekoliko puta tjedno. Može se pomiješati s mesom.

Kashi (zobena kaša, riža, heljda) kuhati i pomiješati s mesom i povrćem. U vezi s mesom može se dati kao glavno jelo već dugi niz godina.

Fermentirani mliječni proizvodi (low-fat kravlji sir, low-fat kefir ili ryazhenka) treba dati 2-3 puta tjedno. Frekvencija ovisi o tome kako želuca mačke percipira takve proizvode. Mlijeko se ne preporučuje, jer može uzrokovati proljev u mačiću.

Biljno ulje (1/2 čajna žličica) – 3 puta tjedno miješati s hranom za normalno crijevo.

Germinated zob – izvor vitamina, pomaže očistiti crijeva.

Vitamin kompleksi – mora dati! Posebno one koje sadrže arginin i taurin, arahidonsku kiselinu, glukozamin.

Koliko puta se hraniti?

Učestalost hranjenja mačke ovisi o dobi, tjelesnoj aktivnosti i stanju zdravlja.

Trudne, laktirajuće i iscrpljene životinje mogu i trebaju jesti češće i dobiti više hrane od drugih. No, neuterirane i sterilizirane životinje obično trebaju manje energije, a time i manje hrane. Veterini koji promatraju vašu životinju trebaju dati precizne preporuke o tom pitanju.

mačka NE samo se hrane 2 puta dnevno – oni proizvode emajne iz žuči, pa jedu malo i često.

Specijalizirani članci:

  • kako hraniti trudnu mačku;
  • što hraniti steriliziranu mačku;
  • što hraniti neuteriziranu mačku.

Kako hraniti mačku

Ako hranite životinju s industrijskim gotovim hranama, obratite pozornost na preporuke za hranjenje koje su napisane na pakiranjima s hranom. Obično su to prilično adekvatne preporuke koje služe kao savjeti, ali to uopće ne znači da su ove preporuke neizbježan postulat. Sve ovisi o tjelesnoj aktivnosti vaše mačke i, sjetite se da je ponekad bolje da se preniskuje od overfeed, osobito u vrućim ljetima.

Zapamtite da jedina stvar koju vaša mačka treba uvijek imati slobodan pristup je voda.

Ako hranite mačku prirodnom hranom, približan izračun hrane po hrani izgleda ovako: 30-70 g hrane po 1 kg životinje. Ali opet, to sve ovisi o stanju zdravlja, dobi i tjelesnoj aktivnosti mačke.

Još jedan plus gotovih feedova je da je lako računati potrebnu količinu hrane u isto vrijeme..

Budite pažljivi prema potrebama vašeg kućnog ljubimca i odaberite vrstu hrane koja vam neće samo biti prikladna, ali i vašem ljubimcu u svim pogledima. Zapamtite da razumijevanje hranjenja mačke jamstvo je zdravlja i dugovječnosti vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: