🐈 Kako hraniti mačku za pretilost: 6 najboljih low-kalorija hrane

Kako hraniti mačku za gubitak težine

Pretilost može uvelike skratiti život mačke, to je razumljivo i bez dokaza. Moguće je nositi se s viškom težine samo za korištenje posebnih suhih sirovina sa niskim kalorijama. U ovom članku, naučit ćete kako hraniti mačku za mršavljenje.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Prirodna prehrana

Najčešći uzrok prekomjerne težine i pretilosti kod mačaka i mačaka jest nekontrolirana prehrana. Vlasnici ne smatraju da je potrebno ograničiti svoje kućne ljubimce u hranu, tako da ulijevaju ili primjenjuju hranu, samo trebate pitati životinju. Pročitajte više o pretilosti kod mačaka.


Uz malu tjelesnu aktivnost koja je neizbježna u životnim uvjetima gradskog stana, mačka ili mačka obrasla masnoćom. Osim toga, uzroci pretilosti mogu biti:

 • prirodna predispozicija;
 • kastracija i sterilizacija;
 • hormonski poremećaji.

Prekomjerna težina mačke je dodatno opterećenje na svim organima, prije svega, na srcu. Životinje s pretilošću žive mnogo manje od svojih vitkijih kolega i često umiru od bolesti jetre, dijabetesa, pankreatitisa, kardiovaskularnih bolesti.Za rješavanje problema prekomjerne težine u mačkama pomoći će ispraviti prehranu i vrhunsku hranu.

Najbolja mačka hrana za pretilost

 1. Unaprijed upravljanje pretilosti
 2. Upravljanje pretilosti Royal Canin DP42
 3. Royal Canin Sustav upravljanja težinom SAT34
 4. Bosch Sanabelle Light
 5. Hillov znanstveni plan Feline Adult Light
 6. Purina Pro Plan veterinarska prehrana OM Obesity Management

Unaprijed upravljanje pretilosti

Ova medicinska hrana ima nisku energetsku vrijednost, što znači da će životinja potrošiti manje kalorija nego prije, i potrošiti na isti način. No, u isto vrijeme, Advance Obesity Management sadrži puno proteina, tako da mačka ili mačka izgube težinu zbog gubitka masti, a ne mišićnog tkiva.

Kao dio dovoljno vlakana, zahvaljujući kojoj će vaš ljubimac biti zasićen čak i malim dijelom. Ječam, riža i pšenica, kao i flavonoidi citrusa pomoći će normalizaciji metaboličkih procesa. Kontraindikacije prijenosa životinje na ovaj krmak su bolesti uzrokovane kataboličkim procesima (uključujući hormonalne poremećaje).

Vlasnici životinja kažu da se ova hrana rijetko nalazi u trgovinama za kućne ljubimce, stoga je bolje kupiti u specijaliziranim veterinarskim ljekarnama.

Vidi također: Pravilna mačka hrana s osjetljivom probavom.

Upravljanje pretilosti Royal Canin DP42

Ovaj suhi niskokalorični feed ne odgovara mačići, kao i trudne i dojilne mačke.U drugim slučajevima, to je odlična opcija racija za hranjenje mačaka za gubitak težine.

U granulama ima puno proteina, što znači da životinja neće biti gladna. Meso peradi, što je glavni sastojak, dobro se apsorbira i probavlja, u većini slučajeva ne uzrokuje alergije. Hrana je obogaćena mineralima i vitaminima. Glukozamin i kondroitin sulfat pomoći će vratiti mobilnost zglobova, koji su s velikom težinom životinje dobili povećano opterećenje.

Kao dio feeda Royal Canine Obesiti, postoje omega-3 i omega-6 polinezasićene masne kiseline, kao i bakar i cink. Oni će zaštititi od izbijanja i gubitka kose, pogoršanja kože, kandži, zubi.

Royal Canin Sustav upravljanja težinom SAT34

Granule ovog hrane sadrže nekoliko različitih vrsta vlakana, koje pomažu životinji da osjeti osjećaj sitosti, dok konzumira ne toliko mnogo kalorija.

Vlasnici životinja kažu da nakon što su potpuno navikli na Royal Canin Satiety Weight Management SAT34, životinje prestaju "moliti" za hranu između glavnih jela. To također pridonosi visokom sadržaju bjelančevina u prehrani, što vam omogućuje da spasite mišićnu masu s gubitkom masnoće.Hrana je obogaćena vitaminima, mikro i makro-elementima, pa stoga nema potrebe dodatno davati nikakve dodatke.

Bosch Sanabelle Light

Ako mislite kako hraniti mačku s pretilosti, obratite pozornost na Bosch Sanabelle Light. Ovo je uravnotežena hrana koja zaista pomaže da izgubi težinu.

Većina vlasnika mačaka koji su im hranili kućne ljubimce kažu da su životinje postale više razigrane, aktivne, postale su puno bolje izgledale. Granule proteina od oko 30%, što se smatra prosječnim, normalni indikator, ali sadržaj masti je smanjen.

Hillov znanstveni plan Feline Adult Light

"Mačka se ne hrani tom hranom" – takva se izjava često može čuti u pregledima ovog hrane. Međutim, najčešće se ispostavlja da je životinja upravo formirala pogrešno ponašanje u ishrani. Glatki prijelaz na Hill's Science Plan, Feline Adult Light i strog dio ograničenja jamče zdravlje kućnih ljubimaca.

Životinje se na kraju naviknu na ovu hranu, smanji volumen trbuha, osjećaj sitosti dolazi brže. Kod mačaka apatija i mržnja ostavljaju, s velikim entuzijazmom reagiraju na ponudu vlasnika da igraju. Granule se sastoje od najmanje 38% pilećeg mesa, uz koje se uzgaja riža i kukuruz, brašno od mesa peradi, brašno od kukuruza glutena, graška graška,malu količinu životinjske masti (potrebna je ta komponenta, inače se hrana ne može nazvati uravnoteženom).

Vidi također: Dobra mačka hrana s ICD.

Purina Pro Plan veterinarska prehrana OM Obesity Management

Kao i svi gore opisani feedovi, Purina Pro Plan Veterinarski Dijeta OM Obesity Management pomaže mačima da izgube težinu zbog svoje niske masnoće, ali daje osjećaj sitosti zbog velike količine proteina i vlakana.

Praksa je pokazala da su životinje potpuno zasićene malim dijelom hrane (nakon procesa prilagodbe, koji obično ne traje dugo), izgube težinu, ali ostaju aktivni. Nakon prijelaza na Purina Pro Plan Veterinarski Dijeta OM Obesity Management u mačkama, stolica normalizira.

Prednosti hrane uključuju prevenciju formiranja oksalata i struvita kamenja, to jest, urolitijaze, koji su sterilizirani i sterilizirani pojedinci posebno osjetljivi.

Vidi također:

 • hrana za sterilizirane mačke;
 • hrana za neuteriziranu mačku.

Mačka hranjenja za pretilost naturalkoy

Ako iz nekog razloga ne vjerujete gotovoj hrani i volite kuhati za svoju omiljenu mačku ili mačku, trebali biste se posavjetovati sa svojim veterinarkom o proizvodima vašeg ljubimca koji će vam pomoći da izgubite težinu.

Veterinar će izvući zaključke na temelju rezultata ispitivanja.Iz općih preporuka – smanjenje unosa kalorija smanjivanjem količine masnoća koja ulazi u tijelo vašeg ljubimca.

Ni u kojem slučaju ne treba gladovati ili oštro smanjiti volumen dijela.

Puno je ispravnije davati hranu malo po malo, ali često.

Druga uobičajena pogreška je isključiti masnoću kao takvu. Još uvijek je potrebno tijelu, tako da hrana mora biti uravnotežena! Hranidba sa samim mesom dovest će do bubrežnih bolesti, a samo s povrćem ili sivkozama dovest će do letargije i apatije kućnog ljubimca, jer će, uz smanjenje težine, snaga aktivnog života nestati.

U dnevnoj prehrani treba biti mršavo meso, na primjer, pileća prsa bez kože, kuhana u vodi bez začina i soli. Nekoliko puta tjedno možete dati more, ali ne rijeku, ribu i ostale dijelove.

Iz soka je bolje davati prednost heljde, ječma, jabukovača. Svakako dodajte povrće na meso ili žitarice. Mačke obično ne jedu previše željno, tako da mrkve, repa, kupus, tikvice mogu biti zaklani u miješalica ili rešetke na finu grater. Ako je životinja dobro apsorbira mliječne proizvode (razumjet ćete ga konzistentnošću stolice), možete davati nedovoljno masnoće (ali bez masnoće) svježeg sireva, kefir, nezaslađeni jogurt (domaći bolji).

Kada se hrane s prirodnom hranom, potrebni su dodatni vitamini i dodatke prehrani, koje može odabrati ljekarnik u veterinarskoj ljekarni ili veterinar u klinici.

video:

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: