🐈 Kako hraniti mačku s bolešću jetre: 6 najboljih hepatika hrane

Kako hraniti mačku sa bolesnom jetrom

Kada mačka ne radi ispravno zbog bolesti, životinja ne proizvodi odgovarajuću količinu hepatocita. Zahvaljujući pravilnoj prehrani, situacija se stabilizira i tijelo dobiva snagu za borbu protiv bolesti. Ovaj članak govori o tome kako hraniti mačku sa bolestima jetre.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Prirodna prehrana

Bolesti jetre imaju negativan učinak na sve druge unutarnje organe. Prije svega, zahvaćeni su bubrezi i urinarni sustav.

Kad bolest odlazi u kroničnu fazu, potpuni iscjeljenje postaje nemoguće, a liječnici prestanu s izradom barem nekih predviđanja o očekivanoj životnoj dobi njihovih najdražih pudera. Upravo zbog toga bolje je ne započeti bolest, već odmah liječiti kao prvi znak abnormalne funkcije jetre:

 • gubitak apetita (mačka može odbiti ne samo hranu, već i omiljene delicije);
 • smanjenje tjelesne aktivnosti;
 • smanjenje težine;
 • povraćanje i proljev.

Prvo morate kontaktirati veterinarsku kliniku i položiti sve potrebne testove.Na temelju rezultata, liječnik će propisati liječenje i preporučiti prebacivanje na hranu s posebnom medicinskom hranom, ali izbor je još uvijek do vlasnika. Kako se ne bi izgubili u asortimanu, nudimo Vam analizu učinkovite suhe hrane za mačke za bolesti jetre. Usput, pročitajte korisni materijal u vrstama i klasama hrane.

Najbolja mačka hrana za bolesti jetre

 1. Royal Canin Hepatic HF26.
 2. Hill's Prescription Dijeta Feline l / d.
 3. Farmina Vet život mačka hepatska.
 4. Purina Pro Plan Veterinarska prehrana Hepatica (HP).
 5. Eukanuba Veterinarski Dijeta Intestinal Formula.
 6. Sretna mačka Premium dijeta.

Royal Canin Hepatic HF26

Royal Canin Hepatic HF26 se nalazi kao dijeta za mačke s bolestima jetre, a stvarno je dokazala svoju učinkovitost. Indikacije nisu samo zatajenje jetre, već i kolestaza, hepatična encefalopatija, kolangitis i druge bolesti. Tijek liječenja obično traje šest ili više mjeseci, ali ako je bolest u kroničnom obliku, onda ta hrana može biti propisana kao trajna – za ostatak života mačke.

Royal Kanin Hepatik hranom ima dovoljno visoku energetsku vrijednost, što znači da će vaš ljubimac imati dovoljno snage da se igra i miluje, čak i ako vizualno taj dio izgleda vrlo malen. Sastav granula je vrlo pristojan: riža, životinjske masti, dehidrirana svinjska bjelančevina, pšenica i kukuruzni gluten, biljna vlakna i druge komponente.Hrana je obogaćena vitaminima A, D3, željezo, jod, cink, bakar, mangan, selen.

cijene:

 • 0,5 kg – 499 rubalja (250 UAH);
 • 2 kg – 1592 rubalja (796 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Hill's Prescription Dijeta Feline l / d

Recenzije vlasnika i veterinara napominju da ova vrsta terapeutske hrane uvelike olakšava stanje mačaka s jetrenom bolešću. Podržava funkciju ovog tijela zbog smanjene količine proteina i visokokvalitetnog mesa, a također sadrži mnoge polinezasićene masne kiseline, koje se savršeno apsorbiraju u sastavu granula.

Sami jastučići sastoje se od mljevenog kukuruza, pilećeg brašna, životinjske masti, kukuruznog glutena, mljevene riže, celuloze itd. Hill's Prescription Dijeta Feline l / d ima izvrsne okuse, životinje obično jedu s apetitom.

Cijena za 1,5 kg je 1338 rubalja (669 UAH) – kupiti u Zoopassage.

Vidi također: Kvalitetna mačja hrana s osjetljivom probavom.

Farmina Vet život mačka hepatska

Protein hidrolizat i škrob u ovoj hrani pomažu uspostaviti metabolizam proteina i ugljikohidrata, što je ključ za oporavak od bolesti jetre i značajan napredak u kroničnim oblicima. Farmina Vet Life Cat Hepatic ima smanjeni sadržaj bakra kako bi se smanjili toksični učinci metaboličkih proizvoda.

Granule, koje se, prema vlasnicima životinja, konzumiraju sa zadovoljstvom mačaka i dobro se probavljaju, sastoje se od porijekla (žitarica, jedne od pšeničnih vrsta), kukuruznog glutena, hidrolizata ribljih proteina, zob i životinjske masti. Nedostaci hrane uključuju prisutnost soli u njemu.

cijene:

 • 0,4 kg – 394 rubalja (197 UAH);
 • 2 kg – 1543 rubalja (772 UAH).

Kupite feed na Zoopassageu.

Purina Pro Plan Veterinarska prehrana Hepatica (HP)

Purina Pro Plan Veterinarska prehrana Hepatica (HP) je još jedan odgovor o tome kako hraniti mačku sa bolestima jetre. Ovaj sastav je cjelovita dijeta koja ne zahtijeva aditiva. Potrebno je samo osigurati da mačka uvijek ima pristup zdjelu čiste vode. Sadržaj proteina je umjeren pa stoga ne stvara dodatno opterećenje na jetri. Svi potrebni mikro i makronutrienti, vitamini su prisutni.

Proizvođač tvrdi da hrana ima povećanu okus, a vlasnici životinja u praksi su vidjeli da mačke jedu Purinu Pro Plan Veterinarski Dijeta Hepatici (HP) s apetitom i osjećaju se punim.

Cijena pakiranja po pakiranju od 1,5 kg do 1215 rubalja (kupiti kod Zoopassagea).

Vidi također: 5 najbolja mačka hrana za urolitijazu.

Eukanuba Veterinarski Dijeta Intestinal Formula

Izvrsna uravnotežena hrana jetre vrlo visoke kvalitete, ali u ovoj ocjeni je na pretposljednjem mjestu.Razlog je jednostavan – ovaj proizvođač ne proizvodi specijaliziranu prehranu za mačke s jetrenom bolešću. Intestinalna formula Eukanuba Veterinarski dijetalna dijeta je pogodna za mačke u liječenju bolesti gastrointestinalnog trakta i nekih drugih patologija unutarnjih organa.

Hrana se jede sa zadovoljstvom kućnih ljubimaca, dobro je probavljena. Sjedište životinja normalizirano je u kratkom vremenskom razdoblju. Sastav granula oblikovan je na takav način da se sadržaj masti smanjuje, a energetska vrijednost ostaje visoka. To se postiže kroz glavne sastojke: pileće brašno, kukuruz, pileći nusproizvodi, kukuruz i riblji obrok.

Sretna mačka Premium dijeta

Ovo je još jedna hrana koja je smještena kao opća namirnica. Nije posebno dizajniran za mačke s bolestima jetre, ali u nekim slučajevima propisuje veterinari kada bolest nije previše napredna.

Granule Happy Cat Premium Diet sastoje se od sastojaka koji se obično koriste za prehrambene hrane: kukuruz, meso peradi, mesni proizvodi, riža, šećerna pulpa, pulpa od jabuka itd. Takav sastav s umjerenom količinom proteina i masti ima blagi učinak na probavni sustav.Vlasnici mača kažu da je hrana dobro apsorbira kućni ljubimci.

Hranjenje mačke s bolestima jetre

Ako se odlučite za boravak u tvornice spremni dijeta i jesti domaću kuhinju, važno je zapamtiti. Nespecialist je fizički fizički nesposoban da samostalno stvara pravilnu prehranu za njegovu prelijevanje. To je važno ne samo za izračunavanje kalorija hrane, ali i uzeti u obzir sadržaj bjelančevina, masti, ugljikohidrata, smanjiti količinu natrija, bakra i fosfora povećava sadržaj vitamina i antioksidanata.

Nepravilna prehrana će pogoršati bolest jetre i dovesti do smrti kućnog ljubimca., Da bi se to izbjeglo, vjerujte preporuke veterinara u dobrom klinici i ne riskirati život svog voljenog mačka.

video:

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: