🐈 Kako hraniti mačku s bubrezima: 6 najboljih hranjenja s cpn

Kako hraniti mačku s otkazivanjem bubrega

Kod bolesti bubrega, loša prehrana može znatno skratiti životni vijek mačaka. Prirodna prehrana može biti i štetna, tako da je hrana lijekirana doslovno spasenje. U ovom ćete članku naučiti kako hraniti mačku s bubrezima.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Prirodna prehrana

Predstavnici umjetno uzgojenih pasmina pate od bubrežnih problema. Veterinari često kombiniraju većinu bolesti bubrega (samo urolitijaza obično se dijagnosticira odvojeno) jer zatajenje bubrega pojednostavljuje klasifikaciju.

Prisutnost takve bolesti kod mačaka sugerira da životinjsko tijelo ne može (potpuno ili djelomično) riješiti metaboličke proizvode koji se obično izlučuju u urinu. Previše toksina ulazi u krvotok, što može dovesti do smrti životinje. Velika uloga u liječenju i prevenciji zatajenja bubrega i drugih bubrežnih bolesti kod mačaka svakodnevno se hrani. stoga, važno je znati najbolje poglede.

Najbolja mačka hrana za bubrežnu bolest

Postoji mišljenje da je u slučaju bubrežnih bolesti nemoguće hraniti mačke sa suhom hranom, jer na taj način životinje su prisiljene piti puno, a bubrezi se ne mogu nositi s opterećenjem.U stvari, pravilno odabrana suhe hrane visoke kakvoće holistički ili premium mogu značajno poboljšati stanje životinje.

 1. Bubrega Eukanuba
 2. Royal Canin Renal RF23
 3. Hill's Prescription Dijeta K / D Feline Renal Health
 4. Farmina Vet Life Renal
 5. Monge Grain Besplatno Vetsolution Renal Feline
 6. Purina Veterinarska Dijeta NF

Bubrega Eukanuba

Kompletna hrana koja je namijenjena za podršku funkciji bubrega kod dijagnoze zatajenja bubrega. Kontraindikacije su mačke trudnoće, razdoblje hranjenja mladunčadi. Te kontraindikacije, usput, zajedničke su svim terapijskim izvorima navedenima u ovom članku.

Temelj granula – kukuruzni granulati i izolati soje proteina. U bolesti bubrega, životinjski proteini su pravi otrov za životinje. Životinjska mast daje prehrambenu vrijednost hrani, a brašno od kukuruznog glutena, pulpa od šećerne repe, riblje ulje, ekstrakt pile i ostale komponente osiguravaju tijelu vitamini, mikro i makroelementi. Od nedostataka sastava treba zabilježiti prisutnost u hrani za hranidbu, navedenu na pakiranju kao natrijev klorid.

Vidi također: Top 5 mačka hrane za urolitijazu.

Royal Canin Renal RF23

Pokazatelji za prijenos mačke ili mačke u ovaj hraniti su prije svega kronično zatajenje bubrega (cpn).Osim toga, Royal Canin Renal RF23 izvrstan je način sprečavanja stvaranja oksalatnih kamenaca i ponavljanja urata, cistina, koji su uzrokovani niskom kiselosti urina.

Da biste dobili i popravili rezultat liječenja, vaš ljubimac mora jesti ovu hranu najmanje šest mjeseci, osim ako je liječnik propisao drugačije. Granule se uglavnom sastoje od kukuruznog brašna, životinjskih masti, biljnih vlakana i izolata soje proteina.

Recenzije vlasnika i veterinara ističu da čak i nakon većine razočaravajućih prognoza Royal Canin Renal RF23 pomaže značajno produžiti život kućnih ljubimaca.

cijene:

 • 0,5 kg – 479 rubalja (236 UAH);
 • 2 kg – 1598 rubalja (799 UAH);
 • 4 kg – 2764 rubalja (1382 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Hill's Prescription Dijeta K / D Feline Renal Health

Prijelaz na ovaj feed smanjit će količinu proteina i uree, što ukazuje na kršenje bubrega. Minimalna proteinska komponenta granula jamči odsustvo toksičnih metaboličkih proizvoda. Zbog prisutnosti Omega-3 i Omega-6 (polinezasićenih masnih kiselina), životinja ostaje aktivna, poboljšava stanje kože i kaputa. Granule se dobivaju od mljevene riže, obroka od kukuruznog glutena, životinjske masti, piletine i purećeg brašna i drugih sastojaka.

Majstori riža kažu da hrana pomaže da se dobije na težini iscrpljenim i oslabljenim životinjama.Nakon preseljenja na Hill's Dijeta dijeta K / D, mačje zobi zdravlja kod mačaka poboljšava apetit, a veterinari vide pozitivne promjene u rezultatima testa nakon nekoliko tjedana.

Samo jedna stvar može se pripisati manjkavosti hrane: vremenom, takva prehrana životinji postaje dosadna.

Vidi također: Pravilna prehrana za brkljive mačke.

Farmina Vet Life Renal

Sirovi protein u ovom hrani je samo 26%, što u potpunosti udovoljava zahtjevima za ljekovite hrane za mačke s bubrezima. Farmina Vet Life Renal ima visoku razinu višestruko nezasićenih masnih kiselina i ugljikohidrata koji se lako probavljaju.

Vlasnici životinja kažu da je ta hrana obično slična njihovim kućnim ljubimcima. Mačke i mačke u 3-4 tjedna pokazuju poboljšanje u zdravlju, postaju nježnije, često prelijevaju.

cijene:

 • 0,4 kg – 394 rubalja (197 UAH);
 • 2 kg – 1543 rubalja (771 UAH);
 • 5 kg – 3738 rubalja (1869 UAH);
 • 10 kg – 6938 rubalja (3469 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Monge Grain Besplatno Vetsolution Renal Feline

Za razliku od ostalih analiza u članku, Monge Grain Free Vetsolution Renal Feline hrane, to je bez zrna, što znači da je pogodno za životinje alergične na kukuruz, rižu itd. Glavna komponenta granula je zamrzavanjem sušena piletina, ali sadržaj sirovih proteina u hrani ne prelazi 24%.

Indikacije za prijelaz na ovu hranu nisu samo različite bolesti bubrega, već i anoreksija, metabolička acidoza, iscrpljivanje tijela. U većini slučajeva ovaj se feed može kupiti samo u veterinarskim klinikama. Vlasnici kućnih ljubimaca ne emitiraju druge nedostatke u hrani.

Purina Veterinarska Dijeta NF

Ova hrana često pohvaljuje vlasnici mačaka s bubrezima, a njezinu učinkovitost potvrđuju i veterinari. Čak i one mačke koje ne vole suhu hranu previše i, zbog bolesti, izgubile su apetit, u načelu, barem malo, ali još uvijek jedu Purina Veterinarska Dijeta NF.

Vlasnici životinja emitiraju značajan nedostatak hrane – jak i oštar miris. Sastav granula je kukuruz, riža i pšenično brašno, kukuruzno brašno od žitarica, životinjska mast, jaja, graška, riblje ulje, minerali, kvasac. Sadržaj proteina je unutar normalnog raspona bolesti bubrega – 26%.

cijene:

 • 350 g – 350 rubalja (175 UAH);
 • 1,5 kg – 1215 rubalja (607 UAH).

Kupite feed na Zoopassageu.

Hranjenje mačaka s bolesti bubrega prirodna hrana

Ispravna prehrana može propisati samo liječnika. Svi pokusi sa receptima obično su vrlo tužni. Opće preporuke za hranjenje prirodnih mačaka s kroničnim ili privremenim zatajenjem bubrega su sljedeće.

Mačke su grabežljivci, vjeverice i aminokiseline sadržane u njima od vitalnog su značaja za njih. Pura s bubrezima može se dati sirovo piletina ili teletina, pre-zamrznuta tjedan dana u zamrzivaču, a zatim se otopila u hladnjaku i opekla kipućom vodom. Takva priprema mesa umanjuje rizik zaraze parazitima. Nekoliko puta tjedno možete dati ostatke, na primjer, pileća srca, jetra.

Prekomjerni kalcij i fosfor pogoršavaju stanje već nezdravih bubrega, ali se uopće ne mogu osloboditi, budući da će doći do problema s kostima i zubima.

Mliječni proizvodi za mačke s bubrezima su kontraindicirani.

U slučaju bubrežnih bolesti, ne može se dati riba (čak i more), jer u njemu ima previše fosfora. Preporuča se dodati sirovom sjemenku sezama mesnatog mesa.

Iz prehrane bolesne životinje morat će isključiti žitarice, kruh i ostale ugljikohidrate, ali dodati povrće. Nažalost, mačke po njihovoj grabežljivoj prirodi vjerojatno neće biti oduševljene mrkvom ili kupusom. Rješenje može rezati povrće u miješalici. Smjesa se može razrijediti u pileći juhu.

Čak i vitamini i dodatak prehrani koji vlasnici koji brinu o svom životu velikodušno daju četveronožne ljubimce bez savjetovanja s liječnikom mogu biti štetni.

Kao što možete vidjeti, bolesna životinja praktički nije ništa. Kada jedete naturalku, njegovo se stanje može jako pogoršati, a liječnici će imati samo vremena da slegnu ramenima.

Ako se ne želite oprostiti od svog ljubimca, nemojte eksperimentirati s receptima i proizvodima, nego se oslanjati na veterinare koji propisuju medicinsku prehranu u skladu s biokemijskim sastavom krvi i urina vašeg ljubimca, starosti i općeg blagostanja.

video:

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: