🐈 Kako hraniti mačku s bolestima zglobova: 3 najbolje hrane

Kako hraniti mačku s bolestima zglobova

U većini slučajeva, bolesti zglobova kod mačaka javljaju se u starosti. U čistokrvnim mačkama se mogu upoznati nakon 7 godina, u mongrels – malo kasnije. U nekim slučajevima bolesti zglobova mogu biti kod mlađih mačaka uslijed slabe nasljednosti ili pretilosti.

Poboljšati stanje životinje i produžiti njegov aktivni život pomoći će posebnoj prehrani., Najbolje je dati prednost posebno oblikovanim formulacijama – medicinskoj suhi hrani za bolesti zglobova, koji su opisani u ovom članku.

sadržaj

  • Najbolja gotova hrana
  • Prirodna prehrana

Najbolja mačka hrana za bolesti zglobova

  1. Royal Canin Mobility MC28.
  2. Kolekcija Dijeta za dijetalnu prehranu J / D.
  3. Eukanuba ograničena kalorija.

Royal Canin Mobility MC28

Ovaj prehrambeni prehrambeni prehrambeni zaštitnik dizajniran je za mačke s bolestima mišićno-koštanog sustava. Poboljšava pokretljivost zglobova i podržava njihove funkcije nakon ozljeda i operacija. Kontraindikacije za prijenos mačke ovoj hrani su mlađe dob, vrijeme trudnoće ili hranjenje mačića.

Vlasnici životinja kažu da je pozitivan učinak liječenja s Royal Canin Mobility MC28 već vidljiv nakon 2-3 tjedna, a maksimum se javlja nakon 2 mjeseca hranjenja.Katkad veterinarima propisano je da je ta medicinska hrana trajna za ostatak života životinje. Granule se sastoje od kukuruznog brašna, pšenice i kukuruznog glutena, dehidriranog (dehidriranog) mesa peradi, životinjskih masti i kukuruznog vlakna. Hrana je obogaćena ribljim uljem (izvorom bitnih polinezasićenih Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina), minerala, vitamina A, D3.

Iz pozitivnih rezultata korištenja hrane, vlasnici mačaka bilježe poboljšanje stanja vune (tijekom prolijevanja, životinja ostavlja znatno manje vune na namještaj i odjeću vlasnika), normalizaciju težine i stolice, povećanu mobilnost, aktivnost životinja.

Djeca s receptima na recept za dijete J / D.

Dijeta je namijenjena odraslim i starijim mačkama kojima je dijagnosticiran osteoartritis, osteoartroza i druge bolesti. Klinički je dokazano da lijekovi za dijabetičare J / D u regiji značajno poboljšavaju stanje životinja u roku od 28 dana nakon prelaska na hranu.

Artikularna tkiva se izliječe i obnavljaju zbog eikosapentaenske kiseline sadržane u ribljeg ulja, glukozamina i kondroitina. Također u sastavu granula jesu kukuruz, meso peradi (dehidrirano i mljeveno u brašno), brašno od kukuruznog glutena, životinjska mast, riža i druge komponente.Hrana je obogaćena vitaminima, mikro i makro elementima, ali ne sadrži žitarice, stoga je pogodna za životinje s alergijama na pšenicu, zob i druge žitarice.

Prednosti pripravka uključuju prirodne konzervanse – limunsku kiselinu i tokoferole. Vlasnici životinja koji su se bavili kućnim ljubimcima, naime, napominju da su pjevice postale pokretnije, aktivnije, donijele igračke i ponudile su se igrati, strpljivo češće i općenito životinje doslovce su postale više privrženima i društvenima pred našim očima.

Vidi također: Top mačka hrana: trenutna ocjena proizvođača.

Eukanuba ograničena kalorija

Ovo je kompletna hrana koja ne zahtijeva vlasnike da dodatno kupuju bilo koji vitamin ili dodatak prehrani za kućne ljubimce. Dijeta je dizajnirana za smanjenje tjelesne težine životinje smanjenjem količine masti. Ova hrana je idealna kada odlučite kakvu hranu hraniti mačku sa zglobnom bolesti uzrokovanom pretilosti. Hondroitin i glukozamin, koji su dio ograničene kalorije Eukanuba, imaju pozitivan učinak na tkiva hrskavice. Hrana je pogodna za dijabetičke mačke.

Granule se sastoje od peradi zamrzavanjem osušene (pilećeg i purećeg), kukuruz, mali i grubo, ribljeg brašna, šećerna repa celuloze dodatkom osuši cijelog jaja, životinjske masti, osuši pivski kvasac, minerali.

Veterinari i vlasnici kućnih ljubimaca zabilježili su teško prevođenje mačaka na tu hranu, budući da ovaj sastav ima nisku energetsku vrijednost. U početku, životinja je troma, ne vrlo aktivna, mogu se pojaviti problemi s redovitom stolicom, ali nakon 2-3 tjedna ti simptomi nestaju. Kada se pustice organizma naviknu na novu prehranu, očituju se poboljšanja.

Tu je i vlažna hrana Eukanuba Restricted Calorie, koja je pogodna za one koji vole tko ne voli suhe granule. Proizvođač naznačuje da je konzervirana Eukanuba Restricted Calorie namijenjena samo za životinje koje ne idu vani.

Vidi također: Dobra hrana za mačke.

Hranjenje mačke sa zglobnom bolesti naturalkoy

Hranjenje prirodne hrane nije najbolja opcija za mačke kojima je dijagnosticirana bilo kakva bolest, uključujući bolest zglobova. Ali ako je životinja navikla jesti naturalku, a vlasnici imaju priliku kuhati redovito, sljedeće su opće preporuke za takvo hranjenje.

Imajte na umu da opisani proizvodi pomoći će nešto da se usporiti tijek bolesti ili da se spriječi, ali ne mogu liječiti bolesti zglobova kod mačaka!

Budući da su mačke predatori, meso treba biti u srcu prehrane. Bolje je ako je to piletina ili purica. Meso mora biti izrezano na dijelove i smrznuto. Nakon 7-10 dana možete dobiti potrebnu količinu, otopiti i dati životinji, prethodno napunjenu kipućom vodom ili vrenjem. Nekoliko puta tjedno, ptica može biti zamijenjena govedinom ili teletinom, zečjim mesom.

Meso mesa će biti izvrsna osnova za hranjivu kašu. Međutim, žitarice ne bi smjele biti niži, jer mačke brzo dobivaju težinu od ugljikohidrata.što ima negativan učinak na zglobove i unutarnje organe.

Povrće – izvor vitamina i nekih aminokiselina koje nisu u mesu. Mrkve, kupus (cvjetača, bijela i crvena, brokula), repa, tikvice, tikvice, patlidžane mogu se slomiti u miješalici ili rešetkati na finu grater i dodati svježe u kašu ili meso.

Vidi također: Kakvi vitamini daju kad se hrane prirodno.

Izvrsna prevencija bolesti zglobova su bjelanjka i juha, koja se dobiva nakon kuhanja. Buba, kao i meso, moraju biti prethodno zamrznuta najmanje tjedan dana kako bi se smanjili rizik od zaraze mačaka s parazitima, a zatim ih kuhali.

Buba se ne smije davati češće nego 2-3 puta tjedno..

Kada se hranite s naturalka, potrebno je dodatno davati životinjske vitamine i dodatke prehrani, koje će veterinar pomoći.

video

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: