🐈 Kako hraniti britansku mačku: 5 najboljih hrane + prirodne hrane

Kako hraniti britanskog mačića

Slažem se da je predstavnik britanske pasmine važan kako bi osigurao pravilnu ishranu, u skladu sa statusom kućnog ljubimca. Nemojte se ni sjetiti hrane sa stola i jeftine hrane iz najbližeg supermarketa!

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Što hraniti mačića
 • Bolesti i ishrana
 • Prirodna hrana

Želite li da mačka ugodi za vas dugi niz godina? Zatim odaberite gotovu hranu koja uključuje vitamine i elemente u tragovima.

U ovom ćemo članku objasniti kako hraniti britansku mačku ili mačića gotovim hranama i prirodnom hranom.

Najbolja hrana za britanske mačke

Prema trenutnom GOST-u, odrasla mačka ili britanska pasmina mačke trebaju hranu s udjelom bjelančevina od najmanje 26%, a skrbna mačka – 30%. Kvalitetna hrana za mačke može sadržavati veći postotak proteina.

Pročitajte sve o klasi mačke.

Za Britance smo pokupili 5 robnih marki suhe hrane koja zadovoljavaju ove pokazatelje.

 1. Zemljopisna holistička, primitivna mačja gljiva (USA) – holistička krmna smjesa (krmna smjesa od prirodnih proizvoda pogodnih za ljudsku hranu);
 2. To ide! Prirodni mačji pileći, voće i povrće (Kanada) – holistički feed;
 3. Bosch Sanabelle Grande (Njemačka) – klasa "super premija";
 4. Hill's Nature's Best ™ s realnom piletinom za odrasle mačke (USA) – vrhunska klasa;
 5. Britanska britanska kratkodlaka (Francuska) – premium klasa.

Sada kada smo se odlučili za "prvih pet", pobrinut ćemo se u svakom feedu.

Zemljopisna holistička, primitivna mačja gljiva

Bezbojni su visoki proteini (44%) i niske ugljikohidratne hrane.

Glavni sastav: jaje, piletina i brašno od purana, brašno od grinje, smeđa riža, laneno ulje, valjani zob. Sadrži potrebnu razinu antioksidacijskih hranjivih tvari, poput vitamina E i vitamina C. Povrće i voće u sastavu: grašak, jabuka, borovnica, mrkva, špinat i brusnice, pomažu u održavanju imuniteta životinje. Hrana je obogaćena s 30 dodataka mineralima i vitaminima.

Balansirana razina kalcija i fosfora jamči jake kosti i zdrave zube. Ima blagi miris, granule male frakcije – prikladne za hranjenje mačića i mačaka za njegu.

 • Plus feed – posebna formula koja ne sadrži žitarice i gluten, idealna za dijetalne hrane.
 • Minus hrane – visoke cijene.

To ide! Prirodni mačji pile, voće i povrće

Kanadski suhomesnati proizvodi sa sadržajem proteina od 32%.

Sastojci: piletina, smeđa riža, laneno ulje, valjani zob, riža mekinje, brusnice, lucerna, jabuke. Obogaćen s 23 vitamina i minerala.Sadrži taurin – osnovni sastojak za zdravlje vida i srčanog mišića. Klasa hrane "holistički" ima visoku probavljivost i visoki intenzitet energije – potrebno je kontrolirati volumen dnevnog dijela životinje.

 • Plus hrana – uravnotežena formula pogodna za sve uzraste.
 • Minus krme – može postojati alergija na zasebnim komponentama, potrebno je savjetovanje s veterinarom.

Bosch Sanabelle Grande

Niska ugljikohidratna hrana za britanske mačke iz Njemačke sa sadržajem proteina od 31%. Hrana s vrlo velikim granulama, o kojima možete izoštriti zube.

Sastojci: jetra, meso peradi, mesni obrok, brašno od lososa, školjkašce, rižino brašno, celuloza, laneno sjeme. Meso dagnje je izvor glukozamina i kondroitina, koji su neophodni za zdrave zglobove. Kao vitaminski dodatak koristili su borovnice i brusnice, riblje ulje. Mineralni dodatci: ekstrakt kalendule, suhi pivski kvasac, korijen cikorije. Ekstrakt Yucca pomaže smanjiti miris izmeta.

 • Plus hrana – sastav s niskim sadržajem minerala smanjuje rizik od urolitijaze.
 • Minus – nije određen antioksidans u sastavu.

cijene:

 • 0.4 kg – 440 rubalja (220 UAH);
 • 2 kg – 2044 rubalja (1022 UAH);
 • 10 kg – 5734 rubalja (2850 UAH).

Kupite online na Dogeat.

Hill's Nature's Best ™ s realnom piletinom odrasle mačke

Hrana koja sadrži ugljikohidrate za odraslu mačku napravljenu u SAD sa sadržajem proteina od 30%.

Sastojci: piletina, piletina jetre, prašak jaja, zobeno vlakno, pivo riža, grašak, mrkva. Kukuruz i pšenica prisutni su u hrani, što može uzrokovati alergijsku reakciju kod mačaka. Treba ga dati s oprezom – doprinosi brzom dobivanju težine. Hrana je obogaćena vitaminima i mineralima.

 • Plus – dizajniran posebno za odrasle mačke i mačke starije od 1 godine.
 • Minus – sadrži pšenicu i kukuruzni gluten – može uzrokovati alergije.

Britanska britanska kratkodlaka britanska kraljevska pasmina

Francuska hrana dizajnirana posebno za britansku pasminu. Velike frakcije zakrivljenog oblika stvorene posebno za oblik čeljusti Britanaca.

Mačka neće moći progutati cijelu – razbijanje kroketa pomaže očistiti zube. Prilagođena razina proteina (34%) podržava mišićnu masu. Hrana je obogaćena sa taurinom, Omega-3 i EPA i DHA masnim kiselinama, što blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sustav mačke.

 • Plus – relativno niske cijene.
 • Minus – u sastavu nema svježeg mesa i sastojaka ribe, zamjenjuju ih sušeni životinjski proteini.

Cijene hrane:

 • 0,4 kg – 279 rubalja (165 UAH);
 • 2 kg – 1163 rubalja (580 UAH);
 • 4 kg – 2224 rubalja (1110 UAH);
 • 10 kg – 6223 rubalja (3110 UAH);
 • 13 kg – 5475 rubalja (2730 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Važno je: Za hranjenje mačke britanske pasmine trebao bi biti u određenom vremenu 2-3 puta dnevno.

U zdjelici cijelo vrijeme treba biti čista slatka voda koja treba ažurirati nekoliko puta dnevno.

Vidi također: Što se ne bi trebalo dati Britancima.

Kako hraniti britanskog mačića

Razgovarajmo o mačići. Od prvog dana života britanski mačić treba pravilnu i uravnoteženu prehranu.

Mačka jede britanske mačiće 3 mjeseca (ponekad 4). Mačje mlijeko sadrži sve potrebne proteine, minerale i vitamine koji tvore imunitet životinja.

Dob kada vlasnici moraju upoznati britansko dijete s još jednim obrokom, početi davati mamac – mjesec dana. U tu svrhu najprikladniji su gotovi mokri feedovi za mačke klase "premium" i "super premium":

 • Purina Pro Plan (Švicarska),
 • Royal Canin Kitten (Francuska),
 • Brit Care Kitten (Češka Republika),
 • Petreet Natura (Italija).

Ni u kom slučaju ne kupujte mačiće Whiskas i Kitekat reklamiranim mačići – oni dodaju tvari koje su ovisne o tim vrstama hrane. Mačiće će biti teško odvojiti od njih, osim što su vrlo niske kvalitete i štetne za zdravlje kućnog ljubimca.

Kada mačić stari 2 mjeseca, jede prilično samostalno, ali mačka ga i dalje hrani mlijekom. Britanski bebe jedu često – 5-6 puta dnevno. Čini se da dijete više jede svoju majku. U dobi od tri mjeseca beba je spremna za odvikavanje od mačke i prebacivanje u novi dom.

Osnovna pravila

Hranidbena prehrana malog Britanca ispod šest mjeseci trebala bi se sastojati od 4-5 obroka (100-120 g). Postoji pravilo od tri trećine koju britanski veterani i uzgajivači preporučuju da se pridržavaju:

 1. suha hrana – 1/3;
 2. vlažna hrana – 1/3;
 3. prirodna hrana – 1/3.

Suhe hrane, najbolje je odabrati niz "holističkih" ili "super premija" od renomiranih proizvođača.

Pazite da mačkica ima uvijek svježu, svježu vodu. Voda se daje u staklu, porculanu ili emajlerskoj posudi. Nemojte koristiti plastične zdjele za vodu za piće – plastične tvari oslobađaju tvari opasne za zdravlje djeteta. Voda treba biti filtrirana, ali ne kuhana. Zapamtite – mlijeko ne može zamijeniti vodu!

Dajte mačiću onoliko koliko jede u jednom trenutku. Preostalu hranu treba čistiti nakon obroka.Hrana iz hladnjaka mora se držati na sobnoj temperaturi, a zatim dati mačiću. Čuvajte zdjelu čistu, nikad ne stavljajte hranu u prljavu posudu!

Vidi također: Vodič za prehranu za mačiće.

Hranjenje s problemima

Mačke britanske pasmine, kao i sve pedigreed životinje, imaju svoje slabe točke u zdravlju. Razgovarajmo o tome kako hraniti britansku mačku tako da bude zdrav.

Glavni problemi britanaca:

 • sklonost hipertrofičnoj kardiomiopatiji, U starim veterinarskim izvorima preporuča se ograničiti unos proteina, ali to je dovelo do smanjenja mišićne mase Britanaca i skraćivanja životnog vijeka. Danas je preporučljivo pratiti količinu konzumirane soli – neki proizvodi sadrže sol u različitim oblicima;
 • sklonost prekomjernoj težini, Britanci su velika, zdrava pasmina koja se brzo može pretvoriti u pretilost sa starošću. To se osobito odnosi na sterilizirane mačke i neuterirane mačke. Životinje mogu postati pretile jer konzumiraju više kalorija nego što mogu potrošiti. Domaćini trebaju pratiti potrošene kalorije, ponuditi manje kalorične hrane i poticati kretanje kućnih ljubimaca.Postoje industrijski hrani koji kontroliraju težinu: Kontrola težine prvog izbora (svjetlo), sada prirodni svježi zeleni slatki recept za mačke 30/14; Royal Canin Light Care Care. Smetnje životinja u rasponu "Kontrola tjelesne težine" brže su za zrele životinje, a sadržaj s niskim sadržajem masti pomaže vratiti težinu natrag u normalu ili ga zadržati.
 • osjetljivost na urolitijazu, Kristali i kamenje formirani su od minerala u mačju urinu. Feline dijeta utječe na njihovo obrazovanje. Posebno osjetljive na ovu bolest su mačke koje primaju samo suhu hranu. Kod prvog znaka bolesti, obratite se veterinaru. On će odrediti vrstu kamenja i reći vam što hranjenje je bolje hraniti mačka. Da biste spriječili razvoj bolesti, morate osigurati da mačka uvijek ima čistu vodu, a ona je pila više.

Vidi također: Što bi trebalo biti u sastavu visokokvalitetne hrane.

Prirodna hrana

Ako ste za organsku hranu i nemate povjerenja u gotovinu, pomoći ćemo vam da razvite poseban izbornik mačka. Recite nam što je korisno dati Britancima i ono što je strogo zabranjeno.

Prije svega, podsjećamo na to da je hranjenje svih pasmina mačaka zabranjeno hraniti hranu iz ljudskog stola. Hrana za kućne ljubimce treba kuhati odvojeno, bez soli i začina.

Što bi trebalo biti u prehrani britanskog mačića:

 1. svježe meso. Odaberite niske masnoće: govedina, piletina, puretina.Preporuča se da meso ne podliježe toplinskoj obradi i dubokom zamrzavanju. Ovaj postupak smanjuje korisne osobine proizvoda za 30%, ali omogućuje uništavanje svih štetnih mikroorganizama koji uzrokuju bolest životinje;
 2. povrće i voće, osim krumpira i agruma;
 3. žitarice.

Zabranjeni proizvodi:

 1. bilo kakve kolače i slatkiše. Nemojte im ni dati kao poslasticu;
 2. konzervirana hrana (osim mačje hrane);
 3. kobasice i kobasice;
 4. grašak i mahunarke.

Ovdje je jedan od jednostavnih recepata izbornika mačka: svježe povrće (bundeva, brokula, tikvice, mrkve) kuhati i nasjeckati u miješalici. Dodajte svježe zelje na povrće (peršin, salata). Kuhajte kašu (bilo koju drugu osim kukuruza i pšenice) i dodajte povrće. Prekinite meso i dodajte ga smjesi.

Važno: Svakako koristite dodatke vitamina za prirodno hranjenje.

Nudimo gledati koristan videozapis o prehrani Britanaca.

Škotska mačka ima vrlo sličnu prehranu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: