🐈 Kako hraniti britanskog mačića kod kuće, kakva je hrana bolja?

Kako hraniti britanskog mačića: prehrambene smjernice

Britanski mačići razlikuju se po osjetljivoj probavi, izbirljivoj u njihovoj hrani. Tijekom rasta mačića vrlo je važno uskladiti dijetu kako bi mačka postala zdrava i energična. Vrsta hrane, svaki vlasnik odabire za svoje kućne ljubimce pojedinačno, na temelju karakteristika i preferencija životinje. Neki mačići imaju veću vjerojatnost da će voljeti gotovu hranu, dok drugi vole redovnu hranu. Važno je pravilno uravnotežiti prehranu, ali postoje značajke određene vrste hrane.

 • 1. Opće preporuke za hranjenje
 • 2. domaća hrana u prehrani mačića
 • 3. Pravila prehrane prirodnih proizvoda
 • 4. Industrijska hrana za suhu i meku hranu

1 Opće preporuke za hranjenje

U prvim mjesecima njezinog života, mačići bi trebali biti dojeni, majčino mlijeko će biti najupečatljivija i zdrava hrana za njega. Mačići koji odrastaju bez majke se hrane do jednog mjeseca s posebnim suhim smjesama razrijeđenim vodom. Mješavine se mogu kupiti u trgovini za kućne ljubimce. Hranite mačiće iz boce.

U dobi od jednog i pol mjeseca dopušteno je uvođenje dopunske hrane. To može uključivati ​​posebno konzervirano meso ili pate za mačiće, sirovo meso koje je prethodno zamrznuto, mlijeko.Posluživanje komplementarne hrane ne bi smjelo prelaziti sto grama u isto vrijeme, a temperatura hrane treba biti blizu sobne temperature. Često je potrebno hraniti britanskog mačića, idealno – 5-6 obroka dnevno.

Preporučljivo je utvrditi vrstu hrane koju je britanski: je li suha hrana ili domaća hrana. Većina mačaka uživa u jelu organske hrane. Ne preporučuje se miješanje s industrijskim hranom. Određeni enzimi se proizvode za probavu svakog tipa hrane u životinjskom tijelu. Kada se miješa, možete stvoriti probleme s probavom, što će dovesti do gastrointestinalnog uzrujavanja. Ako je osnova prehrane suha hrana, ali postoji želja da se kućni ljubimac obradi domaćom hranom, važno je održavati interval od nekoliko sati između obroka.

Vrlo često, mnogi vlasnici pokušavaju "humanizirati" ljubimca izmišljajući složenu i pretjerano raznoliku prehranu za njega. Ali mačke imaju znatno manje nepca od ljudi, pa ne osjećaju takav okus. Jednostavnom i jasnom prehranom lakše će se identificirati problem u slučaju alergije ili poremećaja gastrointestinalnog trakta.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

Obojite hranu u prehrani mačića

Slatki izgled, britanski je po prirodi grabežljivac. Meso će biti njegova specifična hrana, trebala bi biti poslužena sirovi, pre-zamrznuta za jedan ili tri dana. Takav tretman će ubiti većinu mogućih crva i mikroba. Kuhano meso ne smatra se prirodnom hranom za mačke jer se u prirodi ne kuha kad se konzumira. Preporuča se kuhati jetru kipućom vodom. Nema potrebe kupiti mačića samo govedina, ali previše masno meso će biti štetno za njega. Važno je držati se zlatne sredine u prehrani.

Mačke imaju posve drugačiji sastav sline i želučanog soka, za razliku od ljudi, što im omogućuje da vladaju infektivnim sredstvima. Pod prirodnim uvjetima, grabežljivci jedu plijen zajedno s kožom i svim tijelima, pa ljubimac ne smije jesti stalno odabrano meso. Kada se mačić može potpuno žvakati, onda su nusproizvodi, meso s dijelovima kože i hrskavice, uključeni u prehranu.

Kravlje mlijeko nakon tri mjeseca isključeno je iz prehrane.Mliječni proizvodi ne smiju biti veći od 5% masti. Mliječni proizvodi se ne preporučuju za mačkicu, jer može utjecati na oblik ušiju uslijed visokog sadržaja kalcija.

Žitarice i žitarice u dječjoj prehrani trebaju biti minimalni iznosi. One su teška hrana za probavu grabežljivaca.

Preporuča se uključiti sirovo povrće u prehranu. Kod životinja, njihovi vitamini praktički se ne apsorbiraju, jer njihovi crijeva su prekratki za to, no korisni su za njegovu pokretljivost. Meso je dodano ribani ili narezano povrće, dopušteno je da ih se napuni nekoliko kapi biljnog ulja. Ulja imaju masne kiseline i korisne su za lijepu i gustu vunu.

Za mačiće se preferiraju jajaš. Mogu ih dati 1-2 komada tijekom jednog hranjenja nekoliko puta tjedno. Oni su izvor kalcija, proteina i zdravih masti. Tučnjava jajne stanice su sigurne i ne sadrže štetne parazite, pa se mogu dati bez straha u svom sirovom obliku.

PreporučeniRedhead Briton – opis i značajke pasmine

3Rulje hranjenja prirodnim proizvodima.

Kod kuće lako je pravilno uravnotežiti ishranu hrane za kućne ljubimce. Ako je potrebno, dva ili tri puta godišnje dopušteno je dodavanje vitamina i minerala bogatih lijekovima na hranu.To je nužno za potpuni razvoj mačića.

Do šest mjeseci hranjenje se provodi 5-6 puta dnevno, nakon šest mjeseci i do devet hranjenih 3 ili 4 puta dnevno (ukupna količina hrane dnevno iznosi 250-280 g). Počevši od 10 mjeseci možete se prebaciti na dva tri obroka dnevno, količina hrane dnevno iznosi oko 300 g.

Vjeruje se da je riba vrlo korisna za mačke, ali to nije. Prekomjerna uporaba može izazvati razvoj bolesti bolesti mokraćnog sustava. Dopušteno je koristiti ribu morske vrste ne više od 1-2 puta tjedno. Prije toga treba dobro čistiti od kostiju tako da mali mačić ne priguši.

Temelj dijetalne hrane trebao bi biti meso i bjelančevine, koja se poslužuje sirovi ili kipuće kipuće vode, a oni su uključeni u dnevnu prehranu. Ugostiteljski ljubimci se hrane 4-5 puta tjedno. Ne možete hraniti svinjetinu, jer je previše masno i često zaražena parazitima. Ako je mačić vrlo mali, onda se hrana izrezuje na male komadiće ili se prerađuje u mljeveno meso. Kada mačka postane stariji, komadi se mogu rezati veći, nema potrebe za mljevenjem.

Svježe filtrirana voda uvijek mora biti slobodno dostupna.Zdjele za mačiće se svakodnevno peru i temeljito se isperu s mirisom bez deterdženta.

Popis dopuštenih proizvoda:

 • meso: piletina, govedina, purica;
 • usne: klijetke, srca, jetra;
 • mliječni proizvodi sadržaj masti ne veći od 5%: ryazhenka, kefir, sir;
 • malu količinu žitarica: proso, heljde, rižu (ne više od 20% od ukupnog dnevnog obroka);
 • prepelice;
 • kuhana pileća jaja;
 • ribani ili fino nasjeckani povrće;
 • morska riba;
 • biljna ulja u malim količinama.

Hrana koja se ne preporučuje za hranjenje:

 • slastice, pečene robe, čokolada;
 • riječna riba;
 • svinjetina, janjetina;
 • kobasice, kobasice, wieners;
 • hrana sa stola: juhe, kašica s mlijekom, pečena, slanjena, paprcana;
 • kiselo vrhnje, maslac, mliječni proizvodi masnoća;
 • Nakon 2-3 mjeseca života mačića, mlijeko je isključeno.

PreporučeniCrni Britanac: značajke izgleda, ponašanja i sadržaja pasmine

4Uhladno industrijskom suhom i vlažnom hranom

Ova vrsta hranjenja olakšava život vlasniku životinje: ne treba brinuti o ravnoteži prehrane, prisutnosti u prehrani bitnih vitamina i minerala.Prilikom odabira hrane, morate se usredotočiti na proizvođača, marke. Postoje linije premium i super premium klase. Feed ove razine je skuplji, ali komponente sastava u njima su pažljivo uravnotežene, koncentracija korisnih tvari je maksimalna. Nećete biti u mogućnosti uštedjeti ni na jeftinim brandovima, budući da je dnevna stopa potrošnje takvog hrane veća od onih skupih proizvođača, a više će biti potrebno za taj dan.

Svaki proizvođač označava dnevni zahtjev na pakiranju za hranu. Ovaj pokazatelj je važan za promatranje i ne preuzimanja ljubimca. Mačke britanske pasmine su sklone dobivanju dodatne težine i rastu prilično velike veličine. Ne preporučuju se dobivanje dodatnih kilograma, što će izazvati prekomjerno opterećenje na zglobovima i razvoj mnogih bolesti povezanih s prekomjernom težinom.

Kada se hranite gotovim hranom, potrebno je pratiti dovoljnu količinu vode, čiji nedostatak može dovesti do pojave urolitijaze. Filtrirana voda uvijek mora biti slobodna. Mnoge mačke vole piti iz velikih kontejnera. Ako ljubimac ne pokazuje želju za pijanjem vode, možete pokušati promijeniti zdjelu na veću.

Postoje marke koje proizvode posebnu liniju hrane za mačke i mačke britanske pasmine. Nije nužno kupiti ih, to je više marketinški potez.

Hrana visoke kvalitete trebala bi biti 70-80% mesa. Kada kupujete, morate pažljivo proučiti sastav. Ako imate poteškoća u odabiru robne marke, preporučuje se da se obratite specijalisti. Vijeća za veterinarstvo moći će odrediti marke prikladne za mačiće, uzimajući u obzir njegove karakteristike i stanje zdravlja. Do 12 mjeseci sve hrane moraju biti označene "za mačiće". Imaju poseban sastav i manje granule.

Suha i vlažna hrana se ne konzumira zajedno tijekom jednog hranjenja. Jesti mokru hranu može biti puni obrok, ili djelovati kao snack između suhog obroka.

Za hranjenje mačića s gotovim proizvodima mnogo je lakše za vlasnika, preporučuju ga mnogi veterinari, ali morate shvatiti da nikada nije bila specifična hrana za životinje. Dijeta, koja dominira sirovom domaćom hranom, bit će više blizu hranjenja predatora u prirodi. U suvremenom svijetu, probavu životinja evolucijski se prilagođava industrijskoj hrani, ali ako se želi, a ako postoje mogućnosti, hranjenje prirodnom hranom bit će puno bolje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: