🐈 Što hraniti britansku mačku mjesecima

Kako hraniti britanskog mačića

1

Za zdrav rast i razvoj, svako živo biće treba pravilno jesti. U djetinjstvu se hrana treba tretirati s posebnom odgovornošću, jer u tom razdoblju hrana određuje razvoj životinje u budućnosti. Dakle, pitanje kako hraniti britanskog mačića, najviše zabrinut vlasnicima ove plemenite i plemićke pasmine.

sadržaj

 • Osnovni zahtjevi
 • Pravilna prehrana za Britance
  • Te stvari također trebaju znati:
 • Britanska prehrana
  • Obroci u mjesečnoj dobi
  • Glatki prijelaz na čvrstu hranu provodi se u nekoliko faza:
  • Britanski izbornik za dva mjeseca
  • Što hraniti Britance za tri mjeseca?
  • Izbornik za četiri mjeseca
 • sigurnosni
  • Obroci u dobi od pet godina
 • Izbor za vlasnika
 • Zabranjeni proizvodi

Osnovni zahtjevi

Svaki vlasnik mačke treba zapamtiti da je vaš ljubimac sto posto grabežljivac. Upravo se te mačke razlikuju od pasa – tisućama godina pripitomljavanje pasa naviklo je jesti istu hranu koju vlasnik jede, ali mačke još trebaju meso za rast i razvoj normalno.

Britanske bebe nisu iznimka u tom smislu. Temelj njihove prehrane treba biti meso, Feed britansku mačku preporučuje se govedina. Ovo meso je dobro probavljeno od strane natječenog želuca vašeg krznenog kućnog ljubimca.

Najbolje je dati kuhano meso, jer sirovo mljeveno meso može sadržavati parazitske ličinke, opasne ne samo za velike rogove, već i za grabežljivce.

© shutterstock

Pravilna prehrana za Britance

Razmišljati o tome kako hraniti britansku mačku kod kuće vrijedi je čak i prije kupnje kućnog ljubimca. Predstavnici ove pasmine imaju vrlo kapriciozan apetit, a svaki dan zahtijevaju puno hrane, ali jedu malo u jednom posluživanju, budući da je želudac malih mačića još uvijek malen. Zato, iako je Britanac malen, morat će se hraniti često (5-6 puta na dan). Hoćete li imati ovu priliku?

Možete čak i hraniti britansko dijete oko sata, To je preporučljivo čak i od strane veterinara, tako da ne biste trebali brinuti da će beba pereest – dok je mali, sve hrane ide u rast, a mačka nikada neće jesti više nego što njegovo tijelo zahtijeva.

Mali Britanci trebaju i mineralnu prehranu. Možete ispuniti potrebu za vitaminima uz pomoć mačjih tableta ili posebne hrane koju možete kupiti u bilo kojoj veterinarskoj ordinaciji. Prodavatelj će vam dati dodatne savjete o prikupljanju vitamina.

Te stvari također trebaju znati:

 • nije poželjno pohraniti mačku hranu u hladnjak – treba ga poslužiti kada je na sobnoj temperaturi;
 • trebate hraniti mjesec dana starog mačića šest puta dnevno, od 6 mjeseci – tri puta dnevno, možete hraniti odraslog ljubimca dva puta dnevno;
 • nemojte miješati hranu sa suhom hranom i mesnim proizvodima;
 • Prvih 8 tjedana života bebe se hrane majčinskim mlijekom, tako da morate uzeti kućne ljubimce kad odrastate i postupno ga odmaknete od dojenja.

© shutterstock

Britanska prehrana

Dok su Britanci mali, njihova se prehrana razlikuje od prehrane odrasle životinje. Važno je hraniti britanskog mačića od samog početka.tako da dijete nema problema s probavnim traktom. Pa kakvi proizvodi trebaju biti uključeni u izbornik za kućne ljubimce?

Obroci u mjesečnoj dobi

U pravilu, u dobi od mjesec dana, britanski mačići još se hrani mlijekom. Ali ponekad se događa da je dijete već odavno odvojeno od majke, pa je potrebno hraniti smjesu.

Poželjno je napraviti glatku prijelaz od majčinog mlijeka na redovnu hranu, ali morate ga učiniti što glatkim.

Kako bi se tijelo obnovilo, najbolje je kombinirati hranu s hranom i mješavinama mlijeka u prvim danima prijelaza. Kakve smjese se hrane, bolje je pitati uzgajivača, budući da je poželjno dati bebu iste proizvode tijekom cijelog prijelaznog razdoblja kako ne bi podvrgnuti britanskom želucu dodatnim naprezanjima.

© shutterstock

Glatki prijelaz na čvrstu hranu provodi se u nekoliko faza:

 • u dobi od 1 mjeseca, trebate hraniti bebu neke mliječne proizvode, ali sirovo kravlje mlijeko može uzrokovati probleme sa stomakom, stoga koristite bolju bebu ili mliječno kašu;
 • najbolje je početi hraniti britansku mačku s prirodnim mesom od mljevene mljevene mljevene govedine ili još više tenderske teletine;
 • postupno dodati izbornik bebe britanske krupne kaše ili zobene pahuljice ili heljde s mlijekom;
 • fermentirani mliječni proizvodi bolje je ne davati mačiću do 7 tjedana;
 • na kraju tranzicije može se uključiti u prehranu sir, možete hraniti više jogurta;
 • neće biti suvišno hraniti ljubimca s kuhanom jetrom (govedina ili perad);

Mjesečni mačići često jedu, ali malo.Jedan dio bi trebao biti 20-30 grama pisanja, a za samo jedan dan treba biti do 100 grama hrane. Najvažnije je redovito ih hraniti.

Britanski izbornik za dva mjeseca

U dobi od dva mjeseca mačići su konačno prešli na uobičajenu mačju hranu. Osim toga, oni su u to doba kada već dobro idu i počinju istraživati ​​ogromni svijet oko njih. Vrlo je važno jesti u ovom razdoblju., Rezerva energije za aktivno kretanje i brz rast vašeg ljubimca treba dobiti od punog zdrave prehrane.

Britanac možete hraniti češće nego prije – sedam ili osam puta dnevno. Djeca provode puno vremena igranja, tako da se energija vrlo aktivno konzumira.

Izbornik bi trebao sadržavati sljedeće proizvode:

 • mliječni proizvodi i mliječni proizvodi: žitarice s mlijekom, svježim sirom, jogurtom;
 • kuhano meso (govedina, teletina, piletina, meso kunića);
 • mačka hrana (posebna dječja hrana);
 • možete jesti mačića sa žumanjcima (samo žumanjak, protein može biti štetan);
 • dječja hrana i žitarice za bebe mlijeko.

Vidi također: Jedite britanske mačiće za 2 mjeseca

Važno je da mačić uvijek ima čistu zdjelu za hranu.Potrebno ju je prati nakon svakog hranjenja. Također, čista i slatka voda mora uvijek biti u blizini (treba ga mijenjati barem dva puta dnevno). Morate hraniti mačića, i sam će ga piti.

© shutterstock

Što hraniti Britance za tri mjeseca?

Mačić raste i dijeta se mijenja, postaje raznovrsnija. Vlasnik treba voditi brigu o dodavanju raznolikih namirnica na izbornik za kućne ljubimce.

U prehrani tri mjeseca britanski mačić trebao bi biti:

 • riblji proizvodi: to bi trebao biti filet, pažljivo očišćeni od kostiju (bolje je uzeti morsku ribu, ima mnogo manje kostiju);
 • Možete dodati suhu hranu natopljenu u vodi ili mlijeku u mlijeku (u ovoj dobi – ne više od jednom dnevno);
 • čak i mačke su grabežljivci, ali u dobi od tri mjeseca trebaju ih hraniti biljnim proizvodima, kuhani zajedno s piletinom, puretinom ili govedinom;
 • mješavina mlijeka i žitarice mogu se ukloniti zamjenom prirodnih proizvoda od kiselog mlijeka (kefir ili jogurt) tijekom prijelaznog razdoblja, a ne samo isplati bebu s kupljenim proizvodima.

U dobi od tri mjeseca, kuhani mačići trebaju biti česti – najmanje 4 puta dnevno, a veličina posluživanja može se povećati.

Izbornik za četiri mjeseca

Dijete raste i manje je poput sićušne vunene kugle. Tijelo mu se već prilagodilo hrani za odrasle., Vaš ljubimac može jesti manje, ali dijelovi bi trebali biti više.

U ovoj fazi rasta, suha hrana može biti uključena u izbornik vašeg ljubimca u iznosu ne manjoj od četvrtine ukupnog iznosa. Bolje je koristiti specijalizirane vrste suhe hrane, koje sadrže optimalnu ravnotežu korisnih hranjivih tvari i elemenata u tragovima.

Vidi također: Jedite britanskog mačića za 4 mjeseca

Mladi organizam mačaka u ovoj dobi više nego ikada treba pravilnu, zdravu, uravnoteženu prehranu.

sigurnosni

Morate nastaviti hraniti vašeg ljubimca iste vrste mesa. Za sigurnost, preporuča se kuhati. Hranjenje britanskog mačjeg sirovog mljevenog mesa nije preporučljivo (osobito opasna za teletinu). Ako ste se usudili dati sirovo meso mačića, bolje ga je držati smrznuto, a prije nego što hranite svog kućnog ljubimca, prelijte ga kipućom vodom.

© shutterstock

Povrće još uvijek mora biti u prehrani kao bitan element. Najbolje je dati ih u vrijeme ručka uz meso i rižu kašu s mlijekom.Ostatak mlijeka može biti isključen iz prehrane, budući da u ovom dobu organizam za kućne ljubimce nema gotovo nikakvu potrebu za mliječnim proizvodima.

Možete dati mačiće fermentirane mliječne proizvode, jer čini kosu ljubimca zdravije, jaka, svilenkasta i glatka.

Obroci u dobi od pet godina

Vrijeme je brzo prošlo, a sada pravi aristokrat živi u vašoj kući. Britanci odraslih, u pravilu, vrlo su hiroviti u pitanjima prehrane. Vaš ljubimac već odabire što je to i što nema. Pažljivo promatrajte što vaš ljubimac najviše voli. Ipak, vrijedno je dati ljubimcu volju odabira vlastite hrane – na taj način ga možete uvelike pokvariti. Potrebno je održavati zdrave prehrane.

Britanci imaju stvarno nestašan trbuh., koja ne uzima nikakvu hranu. Na primjer, mlijeko se više ne može dati, jer je vrlo teško probaviti u želucu odrasle životinje.

Izbor za vlasnika

Zatim vlasnik može odabrati – nastaviti se hraniti prirodnim mesom ili otići na kupnju hrane. Ako odlučite ostaviti prirodnu hranu, kuhano meso bi trebalo biti njezina osnova: govedina, teletina, piletina, puretina.

Barem jednom tjedno morate dati ribu (samo more).

Ako ste u djetinjstvu ljubimci uživali u uživanju s povrćem i žitaricama, možete ih ostaviti na jelovniku. Ako grabežljivci ne žele jesti, ti se proizvodi mogu isključiti i zamijeniti posebnom mačjom travom. Nemojte zaboraviti: životinja nužno treba vlakna za probavljanje velike količine mesne hrane. Također možete hraniti kućnog ljubimca posebnom travom.

© shutterstock

Ako odlučite hraniti britansku mačku, odaberite samo suhu hranu visoke kvalitete, peletiranom hranom ili čak posebnom mačjom hranom. Takva hrana se prodaje u veterinarskim ljekarnama i trgovinama za kućne ljubimce. Vrlo su korisni i sadrže optimalni niz elemenata u tragovima, jer čak i neki veterini preporučuju hranjenje njihovih kućnih ljubimaca hranom.

Zabranjeni proizvodi

Britanci, kao vlasnici jednog od najzahtjevnijih želuca u životinjskom svijetu, zabranjeni su hraniti određenim vrstama hrane popularnih među ostalim mačkama.

Najvažnije pravilo koje vlasnici britanskih mačaka moraju zapamtiti: među cijeli niz mesnih proizvoda britanski ne možete hraniti svinjetinu! A među ribljim proizvodima ne možete hraniti kućne ljubimce riječne ribe – previše je koščata.

Zabrana je također pušila ribu i meso.Činjenica je da u takvim proizvodima ima puno soli, a također su previše masne za britanski kapricijski želudac. Takva hrana može naštetiti zdravlju probavnog trakta, čak i ako je riječ o izoliranom slučaju. Stoga treba primijetiti da dijete ne ukrade ništa od stola, a sve više ga ne možete hraniti sa stola.

Slatka također može biti opasna za vašeg ljubimca. Čokolada i svaki obrok mogu biti opasni za zdravlje vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: