🐈 Sumamed cat - upute za uporabu

Kako dati Sumamed mačku?

Često, liječenje mačaka ne donosi željeni učinak, a veterinar odluči propisati antibiotik kako bi ubrzao proces ozdravljenja. Sumamed za mačke je zajednički širok spektar antibiotika. Njegova je glavna svrha boriti se protiv različitih vrsta infekcija koje najčešće utječu na respiratorni trakt, ali ne samo da je vrlo djelotvorno u liječenju klamidije, toksoplazmoze i rinotraheitisa, koji se često, ako se nepropisno liječi, postaje upala pluća u mačaka.

sadržaj

  • Tko će izračunati dozu
  • Standardni režim
  • Sumamed od crva

Aktivni sastojak Sumamed je azitromicin, a oslobođen je u nekoliko oblika, što je prilično prikladno u odabiru tretmana za životinju. Oblici otpuštanja:

  • obustava
  • tablete
  • kapsule.

© shutterstock

Mnogi veterinari preferiraju propisati kada su zaraženi infekcijama gornjeg respiratornog trakta Sumamed u suspenziji.

Tko će izračunati dozu

Preporučena doza Sumamed obično se navodi u uputama za lijek. Međutim, često liječnik prilagođava imenovanje, s obzirom na težinu tijeka bolesti, stanje životinje, njegovu dob i težinu, dodatne bolesti koje su se već pretvorile u kronični oblik.Stoga, doziranje Sumamed za mačke može se odabrati pojedinačno. U svakom slučaju, nemoguće je propisati lijek za vašu mačku, osobito antibiotik.

Posljedice takvog samoobradovanja mogu biti najgore. Mačka mora biti pregledana od strane liječnika, moguće je da će uzeti testove kako bi potvrdio dijagnozu, a tek tada se može odrediti liječenje i doziranje.

Standardni režim

Sumamed antibiotik se proizvodi u obliku praha, od kojeg će biti potrebno pripremiti suspenziju. Najbolje je prikupiti dobivenu otopinu štrcaljkom i uliti ga u mačje usta nakon uklanjanja igle. Ova se metoda smatra najprikladnijom. Na primjer, kod bolesti kao što je rinotraheitis, ova metoda liječenja može se koristiti. Obično, s tom bolešću, mačka pati od kašljanja koji se guši, a tijekom lijekova ga jednostavno može gušiti u krivu, osim što mačka boli da jede i pijete čak i običnu vodu, koja već govori o pilulama.

Posljedice liječenja mačke sa Sumamem na ovaj način možda neće biti dobre. Pijenje mačke s lijekom iz štrcaljke nije teško.Potrebno je čvrsto držati glavu i otvoriti usta istom štrcaljkom bez igle, sipati njezin sadržaj u usta mačaka.

Prosječno trajanje uzimanja lijeka je 5 dana. No, u posebno teškim slučajevima, liječnik može produžiti liječenje na jedan tjedan, rijetko do dva tjedna uzimanja antibiotika.

Doza će biti od 5 do 15 mg po kilogramu kućnog ljubimca, neki vlasnici teško mogu sami izračunati dozu i to je točno., Najbolje je konzultirati stručnjaka i cijeli tijek liječenja kako bi se pridržavali njegovih preporuka. Zatim se isključuje rizik od predoziranja ili nedovoljne doze lijeka. Unos lijeka se javlja dva puta dnevno, s intervalom između doza od najmanje 12 sati.

© shutterstock

Sumamed suspenzija za mačke razlikuje se od toga da od prvog dana njegove uporabe počinje se akumulirati u mačju tijelu, što utječe na fokus infekcije. Čak i nakon uzimanja ovog lijeka ostaje u tijelu do sedam dana, pa se isključuje pojava relapsa.

Sumamed se ne smije uzimati uz hranu. Najbolje je dati jedan sat prije obroka ili dva sata nakon što mačka jede.

Ovaj lijek je odobren za mačke koje pate od zatajenja bubrega. Ali za mačke s jetrenim problemima bolje je ne dati Sumameda, jer je on na popisu zabranjen.

Nuspojave uključuju simptome kao što su povraćanje, proljev, gubitak sluha i osip na koži.

Sumamed od crva

Nisu svi vlasnici mačaka imali veterinarsko obrazovanje, a neki su uopće daleko od medicine, pa je pitanje "da crvi u mačkama iz Sumameda umrijeti" prilično uobičajeno.

Ponekad liječnici propisuju ovaj lijek za crve. Ali doza mora biti izračunata od strane liječnika, uzimajući u obzir težinu životinje. Bolje je davati lijek u obliku razrijeđene suspenzije. I što je najvažnije, pozitivna dinamika u liječenju susjeda vašeg ljubimca ne bi smjela biti vodič za djelovanje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: