🐈 Sulfacil za mačke - upute za uporabu

Kako dati Sulfacil mačka?

Kapi Sulfacil Natrij – alat proizveden za sprečavanje bolesti očiju. Ako mačka pokazuje znakove konjuktivitisa, crvenila očnih kapaka ili gnojova, nemoguće je učiniti bez intervencije lijekova. Može li mačke Sulfacil Natrij, kaži veterinaru. Lijekovi se odabiru prema stanju životinjskog tijela.

sadržaj

  • Upute za uporabu
  • Kontraindikacije i nuspojave
  • Što trebate znati o oku bolesti

Načelo djelovanja tvari Sulfacil temelji se na imitaciji para-aminobenzojeve kiseline. Ova komponenta je potrebna za život mikroba. Sulfacil oponaša svojstva sastojka i inicira kemijsku reakciju. To čini kritičnu promjenu u strukturi bakterija, što pomaže uništiti infekciju.

© shutterstock

Upute za uporabu

Uporaba alata za mačke podrazumijeva najveću točnost. Prvo, Albucid se primjenjuje na pamučni štapić, kroz koji se uklanja gnusna masa iz očiju. Zatim, pomoću pamučnog brisača, lijek se primjenjuje na kutove očiju, do mjesta gdje se opaža upala i crvenilo.

Liječenje se provodi oko 3 puta dnevno, ali samo ako postoji povećana suppuration i lezija oka zone. Ostatak mačke kapati Sulfatsil bi trebao biti samo prvi dan.

Problem je u tome što ljubimac, poput malog djeteta, ne voli ovu "operaciju". Miris životinje je odvratan pa će domaćica morati biti strpljiva kako bi pažljivo primijenila lijek i ne bi ozlijedila mačku. Vrijeme oporavka varira od 2 do 5 dana ovisno o razini oštećenja oka.

Posebna se pažnja posvećuje kada oči psa ili mačke ne otvaraju zbog gubljenja. Zabranjeno je pokušati otvarati kapke. To može dovesti do oštećenja i ozljede zahvaćenih područja, kršenja strukture sluznice.

Veterini preporučuju vlaženje pamučnog obrasca u toploj vodi i nježno tretirati "korice" mačjih očiju. Kapke se otvaraju slučajno kada se osušena kora djelomično otopi. Sljedeći pokopan Sulfacil.

Kontraindikacije i nuspojave

Savjet liječnika – kontaktirajte vašeg veterinara. Tijelo mačka može imati individualnu netoleranciju na sastavne dijelove lijeka.Ispitivanja su obavezna za trudne mačke, za mačiće i za zrele osobe čije je tijelo obično osjetljivo na bilo koji sintetički način.

© shutterstock

Za kućne ljubimce, uporaba lijeka je neugodna i često bolna procedura. Nakon instilacije, ima crvenilo očiju, svrbež, što može uzrokovati da se mačka ogrebotina. Stoga je bolje držati prvih nekoliko minuta nakon što ste uzeli ljubimac na svoje ruke, čak i ako protiv svoje volje.

Ako tekuće kapsule dobivaju vunu ili izlaze iz oka, ne brinite. Sulfacil ne pripada toksičnim sredstvima, ne ostavlja nikakav učinak na kožu.

Nije preporučljivo pokopati mačku u Sulfacil Natrijevim očima dulje vrijeme. U prosjeku je tekućina pokopana 2-3 dana, nakon čega se komponente počinju boriti protiv infekcije. Ako koristite lijek za više od mjesec dana, možete uništiti imunitet mačaka, a to je prijetnja drugih bolesti.

Što trebate znati o oku bolesti

Sulfatske natrijeve kapljice očiju su bitni element kompleta za prvu pomoć. Ako u djetinjstvu mačić ne liječi oči, u odrasloj dobi problem će se vratiti i može dovesti do potpunog gubitka vida.

Izbor u korist Sulfacila objašnjen je nizom prednosti.:

  • Ovo je relativno siguran lijek s gotovo nikakvim nuspojavama. Glavni uvjet je snažan imunitet kućnog ljubimca.
  • Alat je prikladan za liječenje mačića koji su osjetljivi na bilo kakvu medicinsku intervenciju. Sulfacil neće negativno utjecati na tijelo.
  • Kategorija cijena lijeka je optimalna. Sastavu možete kupiti po povoljnim cijenama.
  • Za liječenje će trebati najmanje kapsula. Jedan paket je dosta dugo. Lijek je dizajniran za duži rok trajanja.

Brzo liječenje mačke će pružiti dobar učinak. Sulfacil djeluje odmah i lokalizira fokus upale, koji sprečava komplikacije vida. Za mlade mačke, problemi oka su prirodni, tako da iskusne domaćice pokušavaju neprestano održavati opskrbu Sulfacilom u kući.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: