🐈 5 savjeta o davanju mačke pilulom ili lijekom (video)

Kako dati pilulu mačiću

Svi život na našem planetu nije imun na zdravstvene probleme. I, unatoč činjenici da "mačke imaju 9 života", oni se ponekad razbole. Ponekad jednostavno ne mogu dati nikakve lijekove. Znam nekoliko mačaka, koji čak i ne žele jesti vitaminima pilula, što možemo reći o poteškoćama davanja mačke gorkom piletinom ili lijekom.

Danas želim s vama podijeliti ono što ja upotrebljavam kada moram dati pilulu ili lijek za mačku, na primjer, za crve. Također morate znati kako ubrizgati mačku kod kuće.

5 savjeta kako dati tabletu mačiću

1. Naša smirenost, prihvaćanje i razumijevanje situacije već je najmanje 50% uspjeha.

Životinja doživljava stres u razdoblju bolesti, a ovdje ste s vlastitim punjenjem nešto u ustima. Mnogi ljudi teško piju pilule, znajući zašto i što reći o životinji koja ne razumije zašto je to potrebno.

2. Prepustite tablete u hrani.

Drugi način da se mačka daje tabletu je vrlo jednostavna. Možete gurnuti pilulu u malu mesnu kuglicu smrznute jabučice. Također možete prikriti lijek u mekom siru ili duljini od goveđeg sira, mačka tretirati.Veličina loptice u kojoj je skrivena tableta trebala bi biti što manja, tako da mačka ne mora temeljito žvakati. U tom trenutku, kada će životinja jesti, pažljivo promatrajte tako da tableta ne pada i mačka ga je jeli.

Korisno je:Kako odabrati mačje hrane

3. tableta za mljevenje i dodavanje hrani

Spoon tableta u praškastu stanju i posipajte mokrom hranom, ova opcija nije pogodna za suhu hranu. Provjerite kod svog veterinara da na taj način možete dati propisane lijekove. Neke tablete ne mogu se slomiti ili previše miješati s hranom jer mogu izgubiti svoja ljekovita svojstva.

4. Rastvaranje tablete u vodi

Ako je moguće, slomiti tabletu u prah i otopiti u maloj količini vode, ne više od žličice. Nacrtajte dobivenu tekućinu u malu štrcaljku i dajte je mačiću. Otvorite usta životinje, pričvrstite tijelo i glavu, stavite stranu štrcaljke bez igle u stranu otvora usta i ulijte sadržaj. Držite glavu malo na nekoliko sekundi tako da ljubimac proguta tekućinu.

5. Tableta na korijenu jezika

Koristim ovu metodu samo ako nijedna od alternativa nije prikladna. Potrebno je pristupiti mačiću kada je u mirnom stanju, popraviti glavu, otvoriti usta i staviti pilulu na korijen jezika. Nakon toga zatvorite usta, držite glavu malo pomaknute nekoliko sekundi, tako da životinja proguta lijek. Provjerite je li tabletu progutano.

video

Koji god način odabrali, svakako se posavjetujte s veterinarkom o tome. Nemojte zaboraviti na potrebu da ostanete mirni, razgovarajte sa životinjama nježno i tiho, hvale mačku kad se pije.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: