🐈 Novokain za mačke - upute za uporabu

Kako dati Novocainovu mačku?

Mačke, poput ljudi, podložne su mnogim bolestima. I na pravilnom i pravodobnom liječenju, njihova očekivana životnost i njegova kvaliteta ovise. Novokain za mačke je uobičajeni lijek u veterinarskoj praksi.

sadržaj

  • Glavni učinak lijeka
  • Kakvu dozu treba koristiti
  • Upotreba ceftriakson u veterini

Glavni učinak lijeka

Glavna svrha novokaina je lokalna anestezija i terapijska blokada. Pri korištenju novokainskih mačaka može se smanjiti ekscitacija mišića u tijelu, kao i mozak životinje. Često se koristi u liječenju:

  • krvni tlak
  • bolesti pluća
  • meningitis,
  • bolesti bubrega
  • crijevnih bolesti, osobito crijevne atonije i njezine opstrukcije, i mnoge druge, s obzirom na činjenicu da postoji promjena autonomne inervacije.

© shutterstock

Često, veterini propisuju Novocain za mačke s antibioticima, na primjer, Penicillin ili Ceftriaxone.

U liječenju oftalmičnih bolesti koristi se za liječenje keratisa i konjuktivitisa kod mačaka. Često se koristi u operaciji, u liječenju raznih vrsta rana i fistula, miozitis.Kao što možete vidjeti, spektar djelovanja ovog lijeka je vrlo širok. Neovisna uporaba lijeka je neprihvatljiva, potrebno je konzultirati stručnjaka.

Kakvu dozu treba koristiti

Doziranje Novocaina za mačke mora se strogo pridržavati, inače možete dobiti novi problem umjesto liječenja. Lijek je dostupan u obliku otopine za injekciju. 100 ml otopine sadrži vodu i samo 0,5 g aktivnog sastojka prokain hidroklorida. Doziranje treba propisati veterinar i može se kretati od 30 do 300 ml, ovisno o bolesti i ozbiljnosti bolesti, kao i koliko kg mačka teži.

Oslobađanje otopine obično je standardno od 20 do 100 ml. Lijek treba čuvati u suhom, zatvorenom prostoru. Rok trajanja je 3 godine, nakon isteka datuma uporaba lijeka je zabranjena, ona mora biti zbrinuta. Zamjena Novokain može biti ledokain, također će imati analgetski učinak, može se nazvati lokalnim analgetikom.

Upotreba ceftriakson u veterini

Ceftriaxon je dobro poznati antibiotik s prilično širokim spektrom djelovanja.Veterini često koriste u svojoj praksi liječenje otitis u mačaka, razne bolesti gastrointestinalnog trakta i urogenitalni sustav, obično ako je tijek bolesti kompliciran infekcijom.

Dostupni lijek u obliku svjetlosnog praha u bočicama. Doza otpuštanja je različita od 0,5 do 1 g. Od ove suhe tvari trebate reći rješenje za naknadne injekcije. Za pripremu otopine najčešće koristite Novocain. Da biste to učinili, razrijedite sadržaj bočice otopinom Ceftriaxone Novocain. Nakon toga, bočica suhe tvari dobro je potresena i otopina je spremna za upotrebu. Ceftriakson bi trebao biti pomiješan s Novokainom točno u bočici, čuvajući sterilnost. Pripremljena otopina treba biti ubod mačka u obliku injekcija, obično u mačevoj stražnjoj šapa.

© shutterstock

Tijek liječenja je od 7 do 10 dana. Važno je promatrati dozu jer je predoziranje opasna aritmija. Dozu za mačku izračunava veterinar.

Prilično je jednostavna, iako se mnogi vlasnici mačke često pitaju kako uzgajati Ceftriaxone s Novokainom za mačke. Općenito, možemo reći da u svim sumnjivim slučajevima morate slijediti upute uputa, uvijek postoji sve što je detaljno napisano o lijekovima, dozama i kako koristiti lijek.

Djelovanje lijeka djeluje zbog činjenice da je stanična stijenka bakterija uništena. Djelovanje lijeka je baktericidno, može se nazvati prilično jakim antibiotikom 3. generacije.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: