🐈 Mexidol za mačke - upute za uporabu

Kako dati Mexidol mačiću?

Mexidol za mačke koristi se za liječenje poremećaja cirkulacije u mozgu. Mexidol-Vet se vrlo često koristi u veterinarskoj medicini pri pripremanju životinje za operaciju i nakon njega, tako da stanje anestezije ne izaziva komplikacije. Ovaj veterinarski lijek nema analoga, a vrlo je teško zamijeniti bilo kojim lijekom koji se koristi za ljude.

sadržaj

 • Indikacije za uporabu Mexidola kod mačaka
 • kontraindikacije
 • Kako se prijaviti

Svrha lijeka je obnova moždane cirkulacije nakon ozljeda, infektivnih lezija i produžene anestezije. Mexidol Veta je napravljen u obliku otopine za injekcije ili tableta. Psi je lakše davati tablete. Hranjenje mačke s njima uvijek je teško, pa se u terapiji uglavnom koristi lijek u obliku injekcija.

© shutterstock

Indikacije za uporabu Mexidola kod mačaka

Medicinski pripravak u veterinarskoj praksi široko je propisan. Nanesite lijek iznutra. Mexidol za mačke može se koristiti kao primarno sredstvo za liječenje ili kao dodatak kompleksnoj terapiji. Glavne oznake za upotrebu Mexidol mačke navedene su u nastavku..

 • Akutna oštećenja srca i pluća. Lijek je propisan da spriječi razvoj cirkulacijskog zatajenja i poremećaja živčanog sustava. Također, lijek općenito podržava respiratorne i kardiovaskularne sustave i poboljšava opće stanje životinje.
 • Prevencija komplikacija nakon anestezije, tijekom operacije i tijekom oporavka mačke. Bez kompliciranih intervencija nije potrebna profilaktička primjena.
 • Zatvorena kraniocerebralna ozljeda. Bez obzira na uzrok oštećenja, Mexidol je propisan mačkama u složenom tretmanu. Bez toga, postoji visoki rizik od ozbiljnih posljedica, uključujući epilepsiju.
 • Epilepsija je uvijek znak za uporabu lijeka. Mexidol može smanjiti učestalost napada i poboljšati stanje bolesne životinje.
 • Ozbiljne kožne bolesti – s njima se lijek treba koristiti u liječenju mačaka kako bi se poboljšala cirkulacija krvi u kapilarnama, a ne samo mozak, ali i krv.
 • Moždani udar – kod mačaka i pasa, kao i kod ljudi, moguć je cerebralni infarkt.U svom liječenju, Mexidol-veterinar se koristi u kompleksnoj terapiji i omogućava ubrzavanje obnove zdravlja životinje.
 • Svrsni procesi u tijelu – lijek je neophodan za cjelokupno jačanje ljubimca. Lijek se ne koristi za manje gnojne rane, već za ozbiljne gnusne lezije.
 • Snažna stresna iskustva kod mačaka. Lijek ne samo da poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu životinje, nego djeluje i kao lagani sedativ, što povećava izdržljivost tijela.

Nije potrebno propisati lijek bez dopuštenja, stoga svaki put kada ga veterinar navede na mačku, Mexidol bi trebao propisati.

© shutterstock

kontraindikacije

Ograničenja za provođenje terapije s Mexidolom za mačke su minimalna. Nemojte koristiti lijek ako životinja ima svoju pojedinačnu netoleranciju. Također je zabranjeno liječiti spoj čak i ako mačka ima teške poremećaje u stanju jetre i bubrega, posebno u akutnom obliku.

Ne postoje razlike u kontraindicijama za tablete i injekcije. Ako ne možete koristiti lijek, onda se radi o jednako tabletama i otopini za ubrizgavanje.

Kako se prijaviti

Postoji nekoliko razvijenih metoda uporabe droga. Mexidol u oba oblika može se uzimati iu akutnom razdoblju bolesti, i kada se oporavlja od bolesti životinja. Upute za uporabu lijeka sadrže detaljne informacije, međutim, u svakom slučaju, sve imenovanja treba napraviti veterinar.

 • U trenutku uklanjanja akutne države, Mexidol injekcije za mačke se češće koriste, ali tablete se mogu dati i ako je iz nekog razloga teško izliječiti životinju. U obliku injekcija, lijek se primjenjuje u količini od 15 mg po 1 kg mase. Trajanje tečaja je 5 do 15 dana. Trajanje liječenja propisuje liječnik. Također se izračunava i broj tableta – 15 mg po 1 kg težine mačke. Način primjene lijeka odabire veterinar.
 • Da biste spriječili učinke anestezije. U tabletama se lijek daje mačiću unutar 3 dana prije intervencije i 3 dana nakon toga. Injekcije pripravak se koristi vrlo rijetko – prema medicinskim uputama i doziranju preporučenim od strane stručnjaka.
 • Bolest srca i pluća. Nanesite lijek samo u obliku tableta. Trajanje liječenja je do 14 dana.Doziranje lijeka i broj tableta dnevno određuje veterinar, ovisno o dobi i stanju mačke.
 • Sprječavanje stresnih poremećaja. Koriste se samo pilule. Lijek se propisuje 5 mg po 1 kg težine mačke 5 dana prije stresnog trenutka. Ako je mačka vrlo emocionalna, lijek se propisuje na 7,5 mg po 1 kg težine 3 dana prije stresnog trenutka.
 • Cat podrška za kronične bolesti. Propisuje upotrebu tableta Mexidol. Mačka se preporučuje za uzimanje od 2 do 3 tjedna svaka 3 mjeseca. Količina lijeka određuje veterinar, ovisno o bolesti mačke i njegovoj dobi.

Kada se opažaju upute za uporabu Mexidola kod mačaka, nuspojave se ne primjećuju. Životinje dobro podnose lijek. Ako dođe do predoziranja, mačka postaje letargična i pospano. U takvoj situaciji zahtijeva hitnu pomoć od veterinara. Prijetnja životu mačke zbog overdoza Mexidola rijetko se javlja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: