🐈 5 razloga za dobivanje mačke crvima pilule

Kako dati mačiću pilule za crve

Zbog činjenice da su mačke vrlo slobode-ljubavi stvorenja dati pilule je ponekad vrlo teško. Oni su izvučeni, ogrebotani i na svaki mogući način pokušati izaći iz bliskih zagrljaja. Pa kako dati mačiću tabletu crva i ne bi joj nanijeli štetu?

sadržaj

 • Kako odrediti
 • Simptomi prisutnosti crva
 • Worms tablete
 • U nekim slučajevima ne možete dati lijek
 • Pojava nuspojava
 • Kako dati mačiću pilulu
  • Načini dati mačiću pilulu
 • Ostali načini
 • Što učiniti kad je nemoguće dati tabletu
  • Preporuke za uporabu lijekova
 • Treba paziti
 • pravila

Kako odrediti

Postoje dokazani i preporučeni načini pravilne davanja mački tabletu crva. Oni dopuštaju ne samo izbjegavanje stresnih situacija, kako u životinji tako i kod vlasnika, ali isto tako dati pilulu ispravno:

 • lijekovi se daju na prazan želudac;
 • ako je propisana ponovljena primjena tableta za crve, onda je potrebno dati tek nakon deset dana nakon prve doze;
 • prije davanja pilule za crve morate otrovati buhe, ako ih ima. Inače, liječenje će biti neučinkovito.

Pokušajte ne samo-liječiti, kontaktirajte najbolju veterinarsku kliniku. Tamo, vaš će ljubimac učiniti sve potrebno istraživanje i propisati učinkovite lijekove.

© shutterstock

Simptomi prisutnosti crva

Za otkrivanje prisutnosti crva u mačaka u većini slučajeva nije tako teško. U pravilu, prva stvar koju trebate obratiti pozornost je prisutnost bijelih zrna u izmetu životinje. Mala zrna, poput rižinih zrna – to su crvi.

Ako je moguće, svaki dan tijekom dana, pratite opće stanje i ponašanje vašeg ljubimca. Primijetite najmanju promjenu (slabost, odbijanje hrane, neaktivnost, prekomjerna žeđ itd.) U ponašanju ili fizičkom stanju (proljev, konstipacija ili povraćanje) zvuči alarm – uzmite mačku doktoru ili dajte tabletu za crve.

Ako je krzneni ljubimac još uvijek vrlo mali, onda će biti teže otkriti prisutnost crva u tijelu. Ne vidite očite znakove, dodirnite tum za bebu, ako je otečena i teško – hitno do veterinara. Zbog male tjelesne težine, tablete za crve propisane su strogo izračunatim doziranjem, što je ponekad teško kod kuće.

Očiti znakovi crva su probavni problemi. © shutterstock

I ne zaboravite da crvi mogu ponekad biti bezopasni kao što se na prvi pogled može činiti. Prisutnost crva može biti smrtonosna, ako vrijeme ne pruža pomoć i ne daje potrebne lijekove.

Worms tablete

Prije toga, kada nije postojala velika raznolikost lijekova za životinje, vlasnici su koristili tablete za ljude za liječenje crva u mačaka. To je uzrokovalo velik broj nuspojava i lošeg zdravlja kućnih ljubimaca. Ali sada se ne treba toliko brinuti o ovome.

Anthelmintic droge sada dovoljna količina i velika raznolikost: tablete, paste, suspenzije, kapi, Cijene takvih lijekova su vrlo razumne i dostupne su svakom vlasniku pahuljastog ljubimca.

kapi

Njihova pravovremena uporaba omogućava mnogo brže poboljšanje fizičkog stanja mačke, kao i zaštitu sebe i svojih voljenih osoba, koji izravno komuniciraju sa životinjom. Uostalom, poznato je da su crvi paraziti, vrlo opasni za životinje i ljude.A kako se ne bi brinuli o njihovom izgledu u vašoj obiteljskoj mačji, mora se dati anthelmintski lijek i time se riješiti straha od zaraze crvima.

U nekim slučajevima ne možete dati lijek

Kada kupujete određeni antihelmintski lijek, uvijek pažljivo pročitajte upute za uporabu prije davanja. Stoga lijekovi imaju različite kemijske sastav i spektar djelovanja Prije davanja životinje, pročitajte kontraindikacije:

 • nemojte davati crve tablete slabim i zaraženim životinjama;
 • bolesni kućni ljubimci u kojima je bolest u progresivnoj fazi;
 • mačiće mlađe od tri tjedna strogo je zabranjeno davati takve lijekove;
 • prva polovica trudnoće mačke;
 • preosjetljivost na lijek za lijek;
 • ima problema s jetrom i mokraćnim sustavom tijela.

Pojava nuspojava

Ako odaberete pravi lijek za crve i promatramo potrebnu dozu, onda ne bi trebalo imati nikakvih nuspojava. Ali u nekim slučajevima, mačka može otvoriti povraćanje, labave stolice ili se početi istaknuti iz usta.Alergijske reakcije i dermatitis mogu nastati kada se koriste kapi.

© shutterstock

Ali svi znakovi nuspojava trebaju nestati za jedan dan. Inače, kućni ljubimac će morati biti odveden u veterinarsku kliniku kako bi razjasnio dijagnozu i imenovanje dodatnog liječenja.

Kako dati mačiću pilulu

Mnogi vlasnici se boje dati svoje ljubimce pilulu na svoju vlastitu kako ne bi naškodili njihovom ljubimcu fizički i psihički. Ako postoji takav strah, bolje je da je ne riskirate i posavjetujte se s liječnikom. Ali za one koji odluče dati lijek za crva kod kuće, evo nekoliko korisnih savjeta.

Načini dati mačiću pilulu

 1. miješati lijek s hranom;
 2. izazvati refleks gutanja;
 3. dati zajedno s određenim proizvodom;
 4. puhati nos mačke;
 5. dati lijekove silom.

Najlakši način da se lijek daje je miješanje crvog lijeka s vašom omiljenom mačjom hranom. Možda će životinja jesti predloženu hranu i neće primijetiti prisutnost pilule u njemu, ali se može dogoditi suprotna situacija, zbog čega će ljubimac prestati jesti. Ali nemojte očajavati – miješajte drogu s mesom, mesom ili drugim omiljenim delicijama, ali pokušajte dobro samljeti.

© shutterstock

Pokrenite refleks gutanja – to je radnja u kojoj gurati tabletu što je dalje moguće prstom dok istovremeno pritisnete korijen jezika. Da biste izvršili taj postupak, trebate uzeti mačku u svoje ruke i ispraviti ga tako da ne izbjegne. Stavite lijek za crve na korijen jezika, pod utjecajem lijeka životinja će imati gutanje refleks. Mora da je potrebno neko vrijeme za držanje u zatvorenom stanju. Prije davanja lijeka pažljivo ga pržite ili možete pokušati podijeliti tabletu na nekoliko dijelova.

Primjenom određene hrane, moći ćete izvući neugodan okus lijekova i time ne uzrokovati sumnju na mačku. Na primjer, pileća ili govedina, rastopljeni sir ili maslac pomiješan s prahom iz lijeka i stavljen u usta mačke, uzrokujući refleks gutanja. Mačke ne bi trebale odoljeti svom omiljenom proizvodu. Ali ne zaboravite da postoje stijene koje imaju visoki osjećaj mirisa i daju potrebnu pripremu malo teže.

Ostali načini

Kod mačaka, refleks gutanja može biti uzrokovan na drugi način: potrebno je staviti lijek u usta i puhati nos. Omiljena inertnost proguta ga.Tableta treba slomiti i pomiješati s malom količinom tekućine.

Da biste dobili mačku da sami uzme lijek za crve, možete ga pomiješati s prehrambenim proizvodima koji imaju gipku konzistenciju, a životinja je može lizati.

Na primjer, možete dati s masnim kiselinama ili maslacem. Pomiješajte pilulu s tim proizvodima i obložite nos ili šape. Mačić će početi prati i, sukladno tome, koristiti lijek.

© shutterstock

Ako ste isprobali sve metode, ali niste postigli pozitivan rezultat, možete je hraniti mačem tabletom s crva. Vjetarite životinju čvrsto u plahte kako ne bi ispali i ogrebali te stavili lijek u usta.

To bi trebalo biti učinjeno samo u ekstremnim slučajevima, kada u blizini nije nikakva veterinarska bolnica ili nema mogućnosti tražiti pomoć od liječnika.

Što učiniti kad je nemoguće dati tabletu

Pokušavajući sve načine dati mačiću pilulu za crve i ne postići željeni rezultat, obratite pozornost na druge oblike otpuštanja lijeka.
Možete dati mačiću suspenziju ili kapljice koje se primjenjuju na grebenu životinje.Takvi lijekovi kao što su "Bayer Profender Spot-On", "Prazitsid – suspenzija", "Broadline", itd. Ali prije davanja bilo kojeg lijeka morate se posavjetovati s veterinarkom.

Preporuke za uporabu lijekova

Mačka suspenzija ili pilule za crve mogu se dati slijedećim metodama:

 • brzina i agilnost;
 • dati uz pomoć posebnog uređaja;
 • pomiješajte prah s hranom.

Ako koristite metodu izazivanja refleksa gutanja, onda, naravno, ne biste trebali protezati svoje postupke. Mačka neće dugo čekati da otvorite usta i stavite lijek u nju. Može se izbiti i sakriti tako da ga dugo tražite, ne smijete ga dati u vašim rukama i ne možete ga vidjeti. Vaše radnje trebaju biti brze i jasne. Nakon postupka provjerite prisutnost tableta u ustima.

Upotrijebite poseban uređaj – pritisnite tablet. Mnogo je brže da se nosi s teškim zadatkom – kako dati mačiću lijek. Ako to nije bilo pri ruci, možete koristiti redovitu štrcaljku, naravno, bez igle.

© shutterstock

Također možete zgnječiti tabletu, ali nemojte otvarati lijek u kapsulama. Prašak će početi djelovati ne na odredištu, ali mnogo ranije.Očekivani učinak neće biti postignut.

Treba paziti

Prije nego što dajete lijek za crve morate se pridržavati mjera opreza i prirodno je konzultirati veterinar:

 • ne provoditi postupak uništavanja crva iz bolesnih životinja;
 • obratite pažnju na kvalitetu tableta crva, proizvođača i datume isteka;
 • zabilježiti datum worminga;
 • nemojte ponovno koristiti droge;
 • od ranog doba da poučite svog ljubimca da proguta pilule.

Važno je zapamtiti da se postupci za uklanjanje crvi trebaju izvoditi samo kada je životinja potpuno zdrava. Prije davanja lijeka, izmjerite tjelesnu temperaturu i ako je iznad 38 º, odmah se posavjetujte s liječnikom. Provest će sva potrebna istraživanja i potvrditi ili uskratiti prisutnost bolesti.

Može biti da ste kupili loše kvalitete droge, a to je prouzročilo opijanje vašeg kućnog ljubimca. Odnesite ga u veterinarsku kliniku, tako da može napraviti pražnjenje želuca.

pravila

Uvijek zabilježite datum posljednje frizure, jer su lijekovi vrlo otrovi, a njihova česta uporaba može uzrokovati pogoršanje općeg stanja.

© shutterstock

Obratite pozornost na svrhu droge, Postoje različite doze i oblici lijekova namijenjenih mačkama i odraslim mačkama. Također se rabi doza ovisno o tjelesnoj težini ljubimca. S ekstremnim oprezom treba dati tablete za trudne crve i životinje koje dojiljuju.

Morate znati da ako pravilno i potpuno uvedete lijek u tijelo kućnog ljubimca, ne biste trebali ponovno provesti postupak. Može postojati glut toksina i kao rezultat – trovanja tijelom.

Ako dajete pilulu za crve na mačku iz mladosti, upotreba lijekova kod kuće neće vam uzrokovati velike poteškoće., Životinja će ga samostalno progutati i nije nužno primjenjivati ​​silu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: