🐈 Provera za mačke - upute za uporabu

Kako dati lijek Provera za mačke?

Svaki mačji vlasnik u nekom trenutku počinje razmišljati o tome kako bi se mačka prestala zainteresirati za mačku. To je osobito istinito s početkom proljeća. Rješenje je – Provera za mačke, to je lijek koji se može koristiti za kućne ljubimce kako bi se smanjila njihova želja za odlazak na proljetne svečanosti.

sadržaj

 • Kada je vrijeme za razmišljanje o tome
 • Suvremena kontracepcija
 • Važno je slijediti upute.
 • Kontraindikacije i komplikacije

Kada je vrijeme za razmišljanje o tome

Nakon što je dosegla 8 i ponekad 10 mjeseci starosti, mačka počinje ući u odrasloj dobi, jednostavno je rečeno, njeno tijelo je spremno za reprodukciju i ništa se ne može učiniti sa zakonima prirode. Oko tog vremena započinje prvo gnijezdo mačke i hormonsko zatajenje javlja se u tijelu. Od malene i pahuljaste kugle, vaš se ljubimac pretvara u mahnito vrištanje mačke. Da budem iskren, takvi će krikovi dovesti do živčanog sloma najsmješnije osobe.

© shutterstock

Često, veterinari nude varijantu sterilizacije životinje, djelomično rješava problem. Ali iz raznih razloga, nisu svi vlasnici mačaka spremni za operaciju.Od kontraindikacija za sterilizaciju može se identificirati:

 • bolesti bubrega
 • bolesti srca,
 • anestezija je kontraindicirana kod životinje.

Također, budući da nisu svi spremni držati datume mačaka i čekati naknadne potomke, a ako mačka nema posebne zasluge i rodovnicu, tada će biti još jedna dodatna glavobolja – što učiniti s mačkama.

Suvremena kontracepcija

Želio bih istaknuti lijek Depo-Provera. To je poželjno koristiti u elitnim rasadnicima i uzgajivača rodovnih mačaka kao kontracepcijsku. Ovo je sintetski hormon progesterona, koji je izvorno razvijen kako bi spriječio koncepciju kod žena. Osim toga, Provera se koristi za liječenje određenih onkoloških i ginekoloških bolesti.

© shutterstock

Doziranje Prover za mačke u svakom slučaju može se individualizirati. Važno je slijediti preporuke navedene u uputama i savjetima veterinara. Ne možete samostalno odrediti Proveru i podesiti dozu. Tijekom uzimanja lijeka, ovulacija je potisnuta, tako da se Provera može nazvati kontraceptivom dugog djelovanja.

Nakon uvođenja lijeka, mačka prestaje osjećati želju, a živčani sustav se vraća u normalu, isto se može reći io psima.

Nitko ne može sa sigurnošću reći kako će životinja prenijeti injekciju, ali obično mačke dobro podnose Proveru. Mnogo ovisi o stanju njezina zdravlja i prisutnosti bolesti. Najbolje je potaknuti ubrizgavanje Depore mačke za veterinara mačke. Možete se probuditi, ali poželjno je imati neko iskustvo u ovome.

Od najbližih analoga može se nazvati lijek Kovinan. Koji odabir je privatna stvar vlasnika mačke. Obično se izbor zaustavlja na jednom od lijekova, nakon savjetovanja s liječnikom.

Važno je slijediti upute.

Upute za uporabu Provera Depot za mačke su u svakoj pripremi. Prije uporabe treba pažljivo proučavati. Medroksiprogesteron je aktivni sastojak Provera, zahvaljujući tome dolazi do suzbijanja ovulacije mačaka.

© shutterstock

Za mačku standardne veličine, 1 ml Provera će biti dovoljno, to je upravo ono što sadrži u jednoj dozi. Za velike pasmine mačaka čija je težina veća od 5 kg, treba povećati dozu od 1,5 do 2 puta.Ali, uvijek je bolje provjeriti ove podatke sa svojim veterinarkom. Da biste izbjegli negativne posljedice.

Prije upotrebe, bocu lijeka treba dobro potresati. To je boca koja će štititi sve kapljice da ostanu u njemu. I mjesto gdje se injekcija izvodi, poželjno je procesirati s alkoholom.

Kontraindikacije i komplikacije

Upravo zbog toga što je ovaj lijek, koji je izvorno razvijen za ljude, rijetko koriste žene. No, u nekim slučajevima, kada je sterilizacija životinje nemoguća iz više razloga, liječnik preporučuje davanje Proveri na mačku. Međutim, imajte na umu da je reakcija na injekciju moguća. Važno je pažljivo razmotriti odluku o uzimanju lijeka. Tijekom vremena, zdravstveni problemi mogu započeti. Među nuspojavama prema uputama su sljedeće:

 • reakcija iz maceol sustava;
 • kardiovaskularni;
 • živčani;
 • probava.

Možda će liječnik savjetovati druge pilule ili prilagoditi primanje ovog lijeka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: