🐈 Isoniazid mačka - upute za uporabu

Kako dati Isoniazid mačiću?

Sadržaji trovanja droga Simptomi trovanja Glavni signali su: Hitna njega za kućne ljubimce Prevencija trovanja s isoniazidom Slučajevi trovanja droga Isoniazidni lijek protiv TBC se koristi za liječenje ljudi pa se prodaje bez recepta od liječnika u javnoj domeni. Za mačke aktivne tvari proizvode toksični učinak unatoč činjenici da oni lakše podnose trovanje lakše od pasa. Lijek može uzimati kućni ljubimac u […]

sadržaj

 • Slučajevi trovanja s lijekovima
 • Simptomi u slučaju trovanja
  • Glavni su signali:
 • Pet slučaj
 • Sprječavanje trovanja izonijazidom

Slučajevi trovanja s lijekovima

Lijek protiv tuberkuloze Isoniazid se koristi za liječenje ljudi, pa se prodaje bez liječničkog recepta za besplatan pristup. Za mačke aktivne tvari proizvode toksični učinak unatoč činjenici da oni lakše podnose trovanje lakše od pasa. Liječnik može uzimati kućni ljubimac u dva slučaja.:

 • Kada jedete mamac na ulici, koji sadrži smrtonosnu pilulu.Istodobno, lovci za pse mogu dodati antiemetski lijek za ublažavanje simptoma trovanja;
 • Ako se slučajno jede iz prve pomoći, ostavite na nezaštićenom mjestu.

© shutterstock

Simptomi u slučaju trovanja

Budući da je Isoniazid namijenjen liječenju ljudi, brzo se apsorbira i širi cijelim tijelom krvožilnog sustava. Zbog toga se trovanja mačaka s Isoniazidom može pojaviti 30-40 minuta nakon pijenja..

Glavni su signali:

 • Gubitak svijesti ili pospanost;
 • Teška slabost, s poteškoćama u hodu;
 • Povraćanje krvi, prekomjerno zalijevanje pjenom;
 • Spazmatske kontrakcije mišića uslijed lošeg metabolizma.

Nakon nekoliko sati, životinjski se stanje oštro pogoršava, pojavljuju se dugotrajni konvulzije i hipoglikemična koma, što dovodi do toga da mačka umre nakon kratkog vremenskog razdoblja.

Pet slučaj

Jedna tableta lijeka sadrži 300 mg aktivne tvari, smrtonosna doza Isoniazida za mačke je 50 mg po 1 kg mase. Tako, jedna tableta može ubiti životinju mase 5-6 kg.U slučaju trovanja s otrovom, hitna briga je neophodna za životinju neposredno nakon pojave očitih simptoma ili kada se otkrije prazan blister s tragovima ugriza.

Pomoć se treba provesti u skladu s određenim slijedom akcija, inače možete pogoršati položaj kućnog ljubimca. Ako nema simptoma kontrakcije mišića i mačka je potpuno svjesna, prvo što treba učiniti jest ukloniti lijek iz svog tijela. Da biste to učinili, upotrijebite vodikov peroksid i vodu, ili zamijenite natrijom ili fiziološkom otopinom, i dajte svom kućnom ljubimcu piće. Takvo rješenje izaziva gag refleks, čime se pražnjenje trbuha iz otrova.

© shutterstock

Ako je mačka nesvjesna ili konvulzivni kontrakcija udova se promatra, tada je zabranjeno korištenje rješenja. U prvom i drugom slučaju, nakon čišćenja, piridoksin (vitamin B6) se mora davati intramuskularno. Piridoksin djeluje na životinju kao protuotrov Isoniazid i bezopasan je u bilo kojoj dozi. Ubrizgavanje se provodi u masnom supkutanom nabiranju, smještenom između noževa ramena. U pravilu, doza vitamina B6 određuje se prema težini: 1 ml lijeka je izračunato po 1 kg mačke.Ako je ispravno izračunata, djelovanje piridoksina će započeti dovoljno brzo i ublažiti simptome trovanja.

Sljedeći lijek za spremanje mačke je aktivni ugljen, polisorb ili enterosgel. Oni pripadaju grupi adsorbenata i potpuno očistiti probavne organe patoloških elemenata u tragovima. Što se tiče doziranja prema uputama za uporabu mora se dati sredstvo, razrijeđeno u četvrtini šalice vode. Nakon što nestane simptomi, preporučuje se kontaktirati veterinara. On će dijagnosticirati i propisati potrebne mjere za liječenje životinje.

Sprječavanje trovanja izonijazidom

Da biste izbjegli trovanja, potrebno je promatrati neke preventivne mjere, budući da je Isoniazid vrlo negativno djeluje na mačku.:

 • Ne možete ostaviti kućnog ljubimca bez nadzora tijekom hodanja. Većina slučajeva trovanja javljaju se kada jedu delicije s drogom koji su lovci za psa ostavili na terenu. Također se preporučuje učiti mačku da ne "jede s njom" od stranaca. Mačka se može hodati na remen, ako je navikla na kućni život, tada možete kontrolirati ponašanje i odabrati delikatnost koju je pronašla u vremenu.
 • U kabinetu veterinarske medicine nužno je pohraniti vitamin B6 i dodatne adsorbense. To će omogućiti pravodobno obavljanje prve pomoći životinji i smanjiti vjerojatnost trovanja s izoniazidom.

Ako slijedite sva pravila, ne samo da možete imati vremena za spašavanje mačke od smrti, već i spasiti od mogućeg trovanja. Lijekove treba držati na nepristupačnom mjestu za djecu i životinje, a mačka neće moći jesti ilegalne droge, izazivajući trovanje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: