🐈 Hilak za mačku - upute za uporabu

Kako dati Hilak mačiću?

Kućni ljubimci, kao i ljudi, podložni su raznim bolestima. To je osobito istinito poremećaj crijeva, praćen proljevom i povraćanjem – fenomen prilično uobičajen za našu mlađu braću. U takvim trenucima lijekovi poput Phosphalugel ili Hilak Forte za mačke mogu biti pravi spas. Uostalom, mačka, za razliku od svog vlasnika, ne može se žaliti zbog lošeg zdravlja, ali može ga nagovoriti na sve načine. Stoga, trebate biti pažljiviji prema vašem ljubimcu, pa čak i boljima, lijekovima kao što je Hilak, kako bi uvijek bili pri ruci.

sadržaj

  • razlozi
  • simptomi
  • Korištenje droga

razlozi

Razlozi takvih poremećaja kod kućnih ljubimaca mogu biti onoliko koliko želite, jedino što se sa sigurnošću može reći je trovanje hranom. Češće se to događa s životinjama koje imaju slobodan i neograničen pristup ulici, gdje se nalaze upropašene hrane ili piju vlažnu vodu. No, bolesti takve vrste nisu ma manje česte kod mačaka koji nikada ne napuštaju prostor stanova, tako da razlozi mogu biti vrlo različiti, u ovom slučaju zbog lošeg kvalitetnog hrane, na primjer, koji jednostavno ne odgovara životinjama.

© shutterstock

Najčešći razlozi važni su za ljubitelje kućnih ljubimaca.:

  • Bezumno je čak predlagati da konzervirana mačka hrana sadrži barem mali postotak puretine, zečeva ili pastrmnog mesa. Prirodni proizvod zamjenjuje se emulzifikatorima, zgušnjivačima, kemijskim aditivima, kao osnova za transgene masti;
  • Široka raznolikost, kao i obilje razmjera kućnih ljubimaca, negativno utječe na njihov probavni sustav. Mačke samo to daju, imajući u vidu njihov sjedni stil života. Prejedanje djeluje na crijevima kao laksativ;
  • Unatoč slabosti kućnih ljubimaca za kobasice, dimljene meso, sireve i druge "zalogaje", potpuno su neprikladni za njihova tijela. Neki elementi sadržani u takvim proizvodima iznimno su štetni za mačke i često izazivaju razvoj raka u njima;
  • Često mačka može patiti od ljudskih bolesti, kao što su alergije, iritanti, u većini slučajeva, sadržani u hrani. Usput, Hilak nije i mačka lijek, pa ga ne vrijedi tražiti isključivo u veterinarskoj ljekarnici – namijenjen je ljudima, ali je također pogodno za životinje.Dakle, pitanje – je li moguće dati mačke Hilak Forte, nestaje sama po sebi.

simptomi

No, simptomi pogoršanja zdravlja kućnih ljubimaca su rječit, i to je daleko od samo proljeva ili povraćanja, jednostavno ne možemo zapažati ovu manifestaciju bolesti. Često, slabost prati tjeskobna stanja, nedostatak interesa i potpuna ravnodušnost, gubitak snage. Ako mačka neprestano spava, ne reagira na glas vlasnika, naziva joj ime, odbija jesti, ali proljev i povraćanje ne zaustavljaju – to je uzrok zabrinutosti, a Hilak je vjerojatno da će riješiti problem. Ne smije biti trovanja, stoga se morate obratiti veterinarki za dijagnozu.

Korištenje droga

Liječenje životinje, bez točne dijagnoze, prijetnja je svom životu. Sam po sebi, Hilak je potpuno bezopasan za kućne ljubimce, štoviše, voli im ukus, stoga rijetko mačka može odbiti takvu "delikatnost". Ovdje je druga stvar – povraćanje i proljev, u pravilu, su znakovi akutnih upalnih procesa koji se javljaju u želucu i crijevima, ali ne uvijek. Davanje Hilak Forte za mačku za proljev je uobičajeni savjet većine veterinarima, ako nema poboljšanja, to može biti pankreatitis ili razvoj malignih tumora.

© shutterstock

Ako koristite lijek, nužno morate uzeti u obzir doza Hilaka Forte mačaka. Alat se koristi za unutarnju upotrebu, ali ne samo u čistom obliku, Hilak se razrjeđuje s kuhanom vodom na sobnoj temperaturi.

Doza bi trebala biti takva:

  • Ako je mačić – 1 kap;
  • Ako mlada mačka – 3 kapi;
  • Starost pojedinaca – 2 kapi.

Postupak se ponavlja 2-3 puta dnevno dok životinje nisu potpuno obnovljene. Načelo prijema nije važno, mačka može lizati ili progutati lijek, nije važno, glavno je slijediti propisanu dozu.

Hilak je dobar za kućne ljubimce, ima blagotvoran učinak na gastrointestinalne, kožne i alergijske bolesti, trovanja, probleme s jetrom i žučnim mjehura. Ali treba imati na umu da nije lijek za sve bolesti pa stoga za učinkovitu uporabu lijeka treba pregledati i konzultirati stručnjaka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: