🐈 Glicin za mačke - upute za uporabu

Kako dati glicin mačiću?

Glicin za mačke često propisuje veterinar, budući da je lijek proizveden za ljude namijenjen poboljšanju metaboličkih procesa i ublažavanju emocionalne nestabilnosti. Dakle, pitanje je li mačka Glycine, odgovor je da. Lijek je siguran za životinje, a zbog nedostatka gorčine u okusu kada se daje, ne nastaju poteškoće.

sadržaj

  • Indikacije za upotrebu glicina za mačke
  • Kako dati Glicin mačkama

Postoje mnoge naznake za korištenje lijeka. Često se tablete propisuju biljnim preparatima – Cote-Bayunovim kapima i kompleksima aminokiselina. Nije zabranjeno koristiti glicin u liječenju mačića. Doza se u ovom slučaju izračunava pojedinačno za svaku životinju.

© shutterstock

Komponente lijeka učinkovito prodiru u biološke tekućine i šire se kroz tijelo mačke. Zbog toga, sastav lako ulazi u mozak, vraća svoje stanje i prilagođava punopravno djelo. Ne zbiva se nakupljanje lijeka u tkivima, što je važno da se spriječi razvoj opijenosti tijela mačke.Glicin se u veterinarskoj praksi smatra potpuno sigurno.

Indikacije za upotrebu glicina za mačke

Glicinske tablete za mačke propisane su iz više razloga. Neželjeno je propisati lijek za mačku bez dopuštenja. Glavne naznake za upotrebu glicina su dane u nastavku.

  • Jaki emocionalni poremećaji tijekom estrusa, Glicinska mačka tijekom estrusa omogućuje vam da se osjećate bolje tijekom lovu i vodite na adekvatan način. Vlasnici kažu kako životinja postaje mirnija i ne organizira svakodnevne koncerte sa glasno zahtjevnim meowom.
  • Stresni trenuci, Ako mačka mora podnijeti situaciju koja može uzrokovati njezinu emocionalnu nevolju, potrebno je pružiti punu zaštitu ljubimcu. Glicin je u tom smislu idealan pripravak, potpuno siguran i istodobno vrlo učinkovit. Mačka lako tolerira, zahvaljujući drogama, čak i promjenu vlasnika.
  • epilepsija, Lijek je dodijeljen mačkama kako bi smanjio intenzitet napada i njihovu učestalost. Glicin je uključen u kompleksnu terapiju i ne može se koristiti kao glavni lijek. Ovisno o stanju životinje, veterinar određuje trajanje tečaja.
  • uvreda, U složenom liječenju poremećaja glicina, mačke su propisane za poboljšanje prehrane moždanog tkiva. Kada je moždani udar, preporučljivo je dati glicin mačiću od prvog dana. U slučaju teškog životinjskog stanja, takav tretman pomaže smanjiti stupanj izgladnjivanja moždanog tkiva i stabilizirati stanje mačaka što je prije moguće.

© shutterstock

Također u složenoj terapiji, veterini mogu propisati glicin kod mačaka kako bi se bavili depresijom, šokom i posljedicama ozljeda glave.

Kako dati Glicin mačkama

Doziranje Glycine mačke ¼ tablete jednom dnevno. Tijek liječenja traje od 1 tjedna do 1 mjeseca. Ako je potrebno, terapija se može ponoviti s pauzama od 3 tjedna. Mačke trebaju bacati lijek u usta na korijenu jezika prije jela. Nemojte davati pilulu, pomiješanu s hranom ili lomljenim oblikom. U rijetkim slučajevima, nakon davanja glicina, mačka može doživjeti pretjerano slinjenje, što nije uzrok zabrinutosti. Nuspojave se odvijaju unutar 20-30 minuta.

Glicin se u veterinarskoj praksi utvrdio kao učinkovit lijek u liječenju pasa i mačaka. Da bi životinja mogla podnijeti lijek, treba ga primjenjivati ​​strogo prema svim preporukama veterinara.Vlasnik ne smije samovoljno produžavati ili skratiti tijek terapije, kao i povećati dozu glicina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: