🐈 Enterol za mačke - upute za uporabu

Kako dati enterol mačka?

Energija i vitalnost mačke izravno ovisi ne samo o prehrani već i o normalnoj probavi. Svako kršenje toga može dovesti do ozbiljnih problema. Enterol za mačke pomoći će normalizaciji crijevne mikroflore.

sadržaj

  • Kratak opis lijeka
  • Doziranje i davanje
  • Antitoaksivni učinak enterola
  • skladištenje

Često uzrok disbiosije kod životinja postaje:

  • naprezanja,
  • lijekovi koji se koriste u liječenju zaraznih bolesti (antibiotici).

© shutterstock

Da bi se uspostavila ravnoteža korisnih mikroorganizama i uspostavila proces digestije, bit će potrebno uvesti probiotike u dijetu mačke. Najpopularniji je Enterol.

Kratak opis lijeka

Enterol je medicinski lijek, probiotik koji se temelji na gljivicama kvasca, čija je djelovanja usmjerena na zamjenu patogenih mikroorganizama u crijevu i normalizaciju njegove mikroflore. Enterol ima antimikrobna svojstva protiv velikog broja patogena. Uspješno se koristi u liječenju ljudi i životinja.

Oblik otpuštanja u kapsulama ili vrećicama za pripremu suspenzija omogućuje vam da odaberete najprikladniji način da svoju mačku dobijete Enterol, U bilo kojem obliku probavnih poremećaja uz proljev, preporuča se ubrizgavanje lijeka u dijetu psa. Liječnik ga može preporučiti kao profilaktički agens za istodobnu primjenu s protutijelima.

Doziranje i davanje

Češće za mačke, Enterol se koristi u obliku praha za pripremu suspenzije. Prikladno je miješati u mlijeku ili vodi. Treba imati na umu da su temelji lijeka žive bakterije koje umiru na visokim temperaturama. Stoga, tekućina kojoj se doda prašak treba biti na sobnoj temperaturi ili malo topli.

Dnevna doza enterole za mačku je jedna vrećica, koja je podijeljena u nekoliko metoda, najčešće dva. Ako se mačiću daje liječenje, tada se ne daju više od ½ vrećica dnevno, već se razbiju u dvije doze – ujutro i navečer.

Maksimalni učinak lijeka može se postići ako se daju dva sata nakon hranjenja. Tijekom razdoblja liječenja Enterolom mačka treba dati više tekućine. Trajanje tretmana određuje veterinar, može biti 3-5 dana, kao prevencija nastanka disbioze s istodobnom primjenom antibiotika, ili 10 dana za liječenje proljeva.

Antitoaksivni učinak enterola

Kvasac sadržan u pripravku proizvodi enzim proteaze koji aktivno razgrađuje otrovne tvari koje ulaze u crijeva. To omogućuje ne samo vraćanje flore, već i uklanjanje svih štetnih i otrovnih tvari iz mačjeg tijela. Takav učinak lijeka pomaže liječiti mačku s Enterolom u slučaju različitih vrsta trovanja.:

  • hrana,
  • lijekovi,
  • kemijska, itd.

Pored gore navedenih svojstava, Enterol, ulazi u crijeva, povećava tjelesnu obranu i pomaže učinkovito borbi protiv bolesti. Treba napomenuti i činjenicu da liječenje lijeka praktički nema kontraindikacije. Zbog toga, Enterol često preporučuje veterinar, kao sredstvo bezopasnosti i pomaže brzo.

skladištenje

Važno je osigurati pravilno skladištenje lijeka. Budući da sadrži žive bakterije, temperaturni režim ne smije prelaziti 25 stupnjeva. U uvjetima ljekarni, Enterol je u hladnjaku, preporuča se da ga držite u hladnjaku, po mogućnosti u vratima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: