🐈 Kreon za mačke - upute za uporabu

Kako dati Creon za mačke?

Često vlasnici domaćih životinja suočavaju se s takvim neugodnim manifestacijama patogenih procesa kao što su povraćanje i proljev, promatrani u kućnim ljubimcima. To, naravno, nije neobično, ovaj fenomen nije neuobičajen iu takvim slučajevima, Creon za mačke i druge kućne ljubimce bit će učinkovito rješenje ovog problema. No, korijen ovog problema u samoj uporabi droge – obično Creon se koristi u ekstremno teškim slučajevima. Stoga, ako druga sredstva ne pomažu, to može značiti samo jedno – mačka je ozbiljno bolesna i treba kvalificiranu pomoć.

sadržaj

 • Simptomi i zdravstveni problemi kod mačaka
 • Uzroci bolesti
 • Liječenje mačaka s pankreatitisom

Simptomi i zdravstveni problemi kod mačaka

Potreba za liječenjem mačke s Creonom nastaje kada drugi lijekovi ne mogu imati pozitivan učinak na njeno stanje, što se samo vremenom pogoršava.

© shutterstock

Bolest se manifestira kako slijedi:

 • Mačka često povraća, nekoliko puta dnevno, obično nakon ili tijekom obroka. Emetičke mase imaju mukoznu strukturu, zelenkastu boju i oštar, neugodan miris;
 • Tijekom dana i noći, povraćanje je popraćeno vodenim proljevom, koji ne ovisi o dobu prehrane.Često postoje sitni tragovi krvi u izmetu;
 • Životinja odbija jesti, ali u isto vrijeme troši veliku količinu vode. Često može sjesti satima u blizini pijanca, a da ne odstupi od nje za samo jedan korak;
 • Kućni ljubimci gube težinu doslovno pred njihovim očima, njihova vuna postaje oštećena, gubi bivšu sjaj i sjaj, izgleda pletivo i zanemareno;
 • Mačke izgubiti interes za sve, ne pokazuju nikakve znakove aktivnosti, većinu vremena spavaju, a izgledaju umorno i nepristojno.

Razlog tome može biti povezan s endokrinom insuficijencijom gušterače, ozbiljnom patologijom poznatom kao pankreatitis – bolest tipičnijom za ljude, ali karakteristična za našu manju braću. Najbolji lijek za njegovo liječenje je Creon, koji sadrži potrebni enzim. Bolest popraćena snažnim bolnim senzacijama, to se može primijetiti teškim i nemirnim disanjem životinje. Uz manifestaciju takvih uplašnih simptoma, potrebno je primijeniti Creon 10.000, mačkoj, u svakom slučaju, neće ozlijediti, čak i ako dijagnoza nije potvrđena.

Uzroci bolesti

Razlozi zbog kojih mačka može dobiti pankreatitis, nažalost nepoznata, postoje samo pretpostavke, potvrđene samo djelomično. Vjeruje se da to dovodi do konzumacije životinja previše masne hrane, trovanja i nuspojava drugih lijekova. No ono što je vjerojatnije da će se razviti, izazvati istodobne zarazne bolesti, probleme s crijevima i jetre, koje Creon ne može uvijek nositi. Mogući uzročnici pankreatitisa:

 • gastroenteritis;
 • Panleykemiya;
 • peritonitis;
 • toksoplazmoza;
 • kolangitis;

Liječenje mačaka s pankreatitisom

Neki vlasnici upotrebljavaju Pancreatin, analoga Creona, za liječenje njihovih kućnih ljubimaca, ali odmah treba istaknuti tko se ne može u potpunosti nositi s problemom. Najčešće je izabran jer je mnogo jeftiniji od Creona, ali ne ide s njim ni u kakvoj usporedbi. Također, trebate zabilježiti kako dati Creonu mačiću, iu kojim količinama treba propisati veterinar. Njezina se upotreba preporučuje tek nakon pregleda mačke, dobit će konačnu dijagnozu i bit će propisana tijek liječenja.

© shutterstock

U liječenju kućnog ljubimca, ne biste se trebali oslanjati na svoje vlastito znanje, upute za korištenje droga neće mnogo pomoći.Creon je vrlo moćan lijek i ne smije ga se promatrati koliko god je to moguće, ali kao pravu dozu koju preporučuje stručnjak.

Doza Creona za mačke obično se postavlja pojedinačno, ali najčešće 1/2 kapsule se koriste tijekom obroka, dva puta dnevno, tijekom 14 dana. Ali sve ovisi o stupnju bolesti, što je mačka, njezina dob, težina i tako dalje.

Pancreatitis je ozbiljna bolest koja predstavlja prijetnju životu kućnog ljubimca, što mu donosi nevjerojatnu patnju, ali se može liječiti. Međutim, ako se u macu otkrije kronični pankreatitis, Creon joj neće puno pomoći kod kuće, morat će hitno hospitalizirati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: