🐈 Chondroitin za mačke - upute za uporabu

Kako dati chondroitin mačiću?

Chondroitin za mačke je strukturna komponenta tkiva hrskavice glikozaminoglikana koja je neophodna za liječenje i prevenciju bolesti zglobova u zdravih kućnih ljubimaca. Ova tvar proizvedena je tijelom mačaka sama, ali u nekim situacijama može biti neophodno koristiti pripravke koji pomažu tijelu mačke da popravlja sloj hijalinske hrskavice u zglobu.

sadržaj

  • Potreba za kondroprotektorima
  • Značajke sastava lijeka
  • Prednosti kondroprotetora
  • Načelo izlaganja i doziranje

Potreba za kondroprotektorima

Najčešće u starijoj dobi mačke mogu imati problema s mišićno-koštanog sustava. To obično dovodi do strašne boli za životinje tijekom hodanja. Da biste zaštitili životinju od tih problema, možete kupiti mačka hranu s kondroitinom. Kad hrskavica hijalesa uništi u zglobu, glave kosti počnu trljati jedni protiv drugih. To uzrokuje pojavu boli.

© shutterstock

Neke pasmine domaćih mačaka imaju genetsku predispoziciju za ovu bolest. U opasnosti su velike pasmine mačaka, poput Maine Coons ili bengalskih mačaka. Dysplasia za ove pasmine je poznati i uobičajeni problem.Također, uzrok nastanka bolesti može biti neujednačen i neujednačen razvoj koštanog tkiva u mladoj dobi.

Značajke sastava lijeka

Preporučuje se veterinari dati kondroitin za mačku koja se nalazi u hrani, zbog glukozamina. Ova komponenta je neophodna u tkivima hialinske hrskavice. Također u sastavu kondrometara su antioksidanti, vitamini i minerali, masne kiseline. Stoga, uz poboljšanje stanja zglobova mačaka, alat ima restorativni učinak na životinjsko tijelo kao rezultat unosa. U nekim preparatima može se naći organski kalcij i ekstrakti životinjskih kostiju.

Prednosti kondroprotetora

Kada se hondroitin nalazi u mačjoj hrani, životinjsko tijelo prima puno blagotvornih učinaka.:

  • usporavanje funkcioniranja tvari upalnih procesa u zglobnim vrećama životinje;
  • normalizacija zasićenja s potrebnim tkivnim tkivima hrskavice;
  • blagotvoran učinak na brzinu proizvodnje slojeva hialona na krajevima kostiju;
  • kondroprotektori se bolje apsorbiraju u mačjeg tijela kao tekućina i veća je vjerojatnost da će ući u tijelo u njihovu namjeravanu svrhu.

Dodatak hondro je jedan od najčešće korištenih.U svakom pojedinom slučaju, pogodnosti će se očitovati na različite načine. Ova tvar može učinkovito smanjiti bol koja se javlja kada je hromost.

© shutterstock

Uz činjenicu da se Chondroitin MSM smatra sigurnim dodatkom, on ne pridonosi porastu razine glukoze kod dijabetičnih životinja. Iako će ta dodatna komponenta sadržavati. Tvari ne uzrokuju nuspojave.

Hondroitin u obliku injekcija koristi se za liječenje degenerativnih bolesti kralježnice. U obliku tableta, kondroitin se koristi za zaštitu sluznice gastrointestinalnog trakta i mokraćnog mjehura. Stoga ne biste trebali potražiti posebnu hranu za vaš kućni ljubimac, jer su kondroprotetri sadržani u visokokvalitetnoj gotovoj mačjoj hrani.

Načelo izlaganja i doziranje

Jednom u tijelu, Chondroitin pomaže zadržati vlagu u hrskavici, vratiti svoje površine, poboljšati funkcije amortizacije i povećati učinkovitost hrskavice. Lijek ima protuupalni učinak. Za profilaktičke svrhe, djelotvorno je kombinirati glukozamin s kondroitinom.Radeći u kompleksu, dvije komponente inhibiraju degenerativne transformacije u zglobovima.

Najčešća verzija lijeka u hrani nije u čistom obliku, a kondroitin sulfat. Kao dio hrane, sulfat se nalazi u profilaktičnoj dozi pa ne može izliječiti od postojećih bolesti zglobova.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: