🐈 Bifidumbacterin cat - upute za uporabu

Kako dati Bifidumbacterin na mačku?

Unatoč činjenici da se mačke smatraju vrlo čistim životinjama, a oni se razbole. Često se kućni ljubimci propisuju lijek poput Bifidumbacterina za mačke. Nitko nije imun na bolesti, no koliko će biti trajanje bolesti, što je njezin korak u velikoj mjeri ovisi o vlasniku.

sadržaj

  • Korisni lijekovi u kompletu za prvu pomoć
  • O drogi
  • Postoji li alternativa?
  • Koji simptomi eliminiraju

Uostalom, važno je u samom početnom stadiju dovesti mačku na pregled veterinaru na vrijeme za točnu dijagnozu, možda proći potrebne testove i slijediti učinkovito liječenje. Za sve to morate biti spremni. Ovo i vrijeme koštaju i naravno, novac. No, kako kažu, mačka postaje punopravna članica obitelji i trebala bi biti tretirana kao i svaki drugi član obitelji.

© shutterstock

Korisni lijekovi u kompletu za prvu pomoć

U svakom kitu za prvu pomoć za mačke trebao bi biti lijek za proljev i iznenadno povraćanje kod mačaka, Bifidumbacterin je savršen za tu svrhu. Veterinari smatraju da je ovaj alat učinkovit i vrlo učinkovit. To se posebno odnosi na vlasnike mačaka koji vole hodati na svoje i često posjećuju ulicu.Tamo mogu jesti ustajale hrane, koje će dovesti do povraćanja i intestinalnog uzrujanja.

Bifidumbakterist je suvremeni lijek, probiotik, čija je glavna akcija u normalizaciji gastrointestinalnog trakta. Propisan je ne samo za zatvora, za proljev u mačaka, također će biti potrebna Bifidumbacterin. Ovaj lijek se može koristiti za kronične bolesti bolesti, kao i za privremeni problem. S oprezom morate koristiti lijek ako mačka pati od kronične konstipacije, kao i ako je životinja podložna alergijama.

Također će biti korisno koristiti Bifidumbacterin za česte i dugotrajne virusne bolesti, ako mačka uzima antibiotike i u svrhu prevencije. Uostalom, svatko se sjeća da je bolest lakše spriječiti nego liječiti.

O drogi

Prije kupnje, bolje je konzultirati veterinar, jer je lijek dostupan u različitim doznim oblicima.:

  • tablete;
  • svijeće;
  • u obliku praha, u posebnim bočicama.

Za svaki se slučaj odabire najprikladniji oblik, uključujući mnogo ovisi o prirodi mačke.I ovdje morate donijeti odluku vlasniku, jer on ne poznaje svoju mačku kao nitko drugi. Ako mačka može progutati tabletu Bifidumbacterin, onda nema problema, ali ne mogu sve životinje učiniti. Za neke pseće, ovaj trenutak pretvara u pravi mučenje.

© shutterstock

Pripravak sadrži žive i aktivne Bifidobakterije, ali ih se posebno suši u proizvodnji. Sve to nam omogućuje da govorimo o sigurnosti proizvoda, jer se kemikalije ne koriste kao aditivi. Zato se Bifidumbakterin preporučuje za upotrebu mačića, ali starijih od 2 tjedna.

Često kod djece postoji poremećaj u stolici pri prijelazu na hranu za majčino mlijeko. U ovom slučaju imenovanje ovog lijeka bit će relevantno. Važno je zapamtiti! Toddlers se ne mogu dramatično prevoditi na hranu za odrasle. Korištenje Bifidobacterina kao lijeka pomoći će brzo uspostaviti stolicu mačića.

Prema pregledima vlasnika najprikladnija je uporaba praha. U jednoj bocici nalazi se dnevna doza Bifidumbacterin cat.

Postoji li alternativa?

Često, veterinarima su propisani lijekovi slični u njihovim učincima, iz raznih razloga.:

  • troškova;
  • nema prodaje;
  • baš kao i neki drugi lijek.

Na primjer, Bifidumbacterin se može zamijeniti s analognim: Laktobifadol, Bifidum – skh ili Laktobakterin. Ali ovdje morate slušati preporuke odgojitelja veterinara. Samo on može odlučiti koji će od lijekova biti najučinkovitiji u ovom konkretnom slučaju.

© shutterstock

Koji simptomi eliminiraju

Kao što je gore navedeno, Bifidumbacterin je propisan za povraćanje i uzrujavanje mačaka kod mačaka. Ali ti simptomi mogu biti u vrlo ozbiljnim bolestima, što znači da najprije morate pravilno dijagnosticirati bolest, a tek tada uzimate lijek kao primarni ili sekundarni lijek.

Doza se izračunava na temelju težine životinje. Na primjer, za mačića težine manje od 2 kg, ne možete davati cijelu kapsulu, već polovicu, prije otvaranja Bifidumbacterinske kapsule i pažljivog odvajanja sadržaja.

Davanje Bifidumbacterina kod mačke kada je potrebno povraćati prema shemi preporučenom u uputama. Neželjeno je sami povećati dozu lijeka.

Ako se odabere prašak, važno je zapamtiti da je Bifidumbacterin moguće davati mačkama u razrijeđenom obliku u roku od 5 sati, tada je potrebno izbaciti.Ovaj učinkovit lijek može ublažiti simptome povraćanja i crijevne uzbune po danu ako se uzimaju 2-3 puta dnevno. U nekim slučajevima, tijelo mačaka rješava problem u 2-3 dana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: