🐈 Kako pravilno i brzo naučiti mačića da ode u ladicu kod kuće

Kako brzo i ispravno naučiti mačića da ide u ladicu

Obuka mačića kod kuće za upotrebu ladice je jednostavan proces. Da biste to učinili, samo trebate provesti malo vremena i biti strpljivi. Svaki mačić može biti naviknut na ladicu, čak i uzeti s ulice. Također se događa da je već stekao prilično veliki mačić, naviknut na ladicu, ali na novom mjestu prestaje koristiti toalet. To se događa bilo zbog toga što je životinja preplašena i bojao se hodati u svom novom stanu, ili, naprotiv, pažljivo proučava teritorij i obilježava ga.

  • 1. Odabir ladice
  • 2. školovanje u WC
  • 3. Pogreške vlasnika u podizanju mačića
  • 4. Ono što trebate znati, navikavanje vašeg ljubimca na čistoću

1Odaberite ladicu

Prvo, za mačića morate odabrati pravu ladicu. to je poželjno kupiti plastiku jer je lako prati. Rubovi broda trebali bi biti niski, tako da mačić može lako skočiti na njega i skočiti nakon završetka.

Nije prikladan za ladicu za mačiće s rešetkom bez punila. Prvo, treba ga prati nakon svake uporabe, tako da ne postoji neugodan miris. Drugo, vlažna mreža može pružiti nelagodu ljubimcu, i potpuno odbija koristiti pladanj.

Lonac s punilom, na prvi pogled, najprikladniji zahod. Ali može biti problema.Dogodilo se da je mačić uzimao od uzgajivača koji su stavili samo razderanu papir. Ako je mačić uzeti s ulice, onda se on bavio samo pijeskom ili zemljom. I u stvari, a u drugom slučaju, mačka jednostavno ne percipira punilo kao zahod. Ako kućni ljubimac kategorizirano odbija ići na punilo, trebate je pokušati promijeniti.

PreporučeniKako koristiti mačji drvosječa

2 WC školovanje

Ako je odrasla mačka uvedena u kuću, dovoljno je samo joj pokazati pladanj. Čak su i mačke i mačke, navikli na toalet – u ovom slučaju nema problema. Ali kad su u kuću uzeli mali kućni ljubimac, proces učenja je neizbježan. Lakše je i brže naučiti držati mačića čistom. Nemoguće je u jednom danu priviknuti mačića u pladanj, tako da ne biste trebali žuriti – trebate pustiti svog ljubimca da vidi pladanj, da ga zafrkne, shvatite da je to sada njegov toalet. Aromatizirana punila, poput plastike, ponekad uplašuju mačiće svojim mirisom. Stoga bi trebalo početi s treningom pomoću lončanog lonca ili štanda za lonce za cvijeće. Treba imati na umu da ako kuća ima zatvorene biljke, kućni ljubimac može početi hodati ispod njih.Stoga, ako u kući postoji mačka, bolje je očistiti unutarnje cvijeće ili zatvoriti tlo kamenjem.

Mjesto za mačku treba odabrati miran. Nemojte postavljati ladicu u blizini kućanskih aparata koji tijekom rada uzrokuju buku. Mačiću, djeca i drugi kućni ljubimci ne smiju ometati njihovu znatiželju, ako se nalaze u kući. Da bi kućni ljubimac brzo mogao doći do ladice, poželjno je staviti drugu u blizini svog odmorišta. Ako je u apartmanu nekoliko mačaka, poželjno je da svaka ima svoju ladicu. Neki vlasnici vjeruju da je bolje kupiti zatvoreni WC u obliku kuće. Lijepo je, ali postoji jedan nedostatak – neprikladno je oprati.

Počevši trening, morate pažljivo pratiti mačića. Čim je radio posao, treba ga uhvatiti i staviti na pladanj.

Posebno pažljivo je potrebno promatrati bebu nakon spavanja i hranjenja. U takvim slučajevima savjetuje se veterinara da odmah unese mačića u pladanj, jer takve mjere pridonose brzom razvoju vještina čistoće kućnih ljubimaca.

Odredite namjere ljubimca lako. Mačak zaustavlja svoje igre i počinje njuškati. U ovom trenutku morate ga nježno pokupiti i posaditi u lonac.Na kraju procesa, mačiću bi trebao biti pohvaljen i dati neke delicije. Preporučljivo je glačati i potaknuti mačića kada se počne lizati u loncu. Ako se dogodi nevolja, a mačić je ispražnjen negdje drugdje, morate obrisati bazen s salvama i staviti je u ladicu. Miris urina privlači mačića, a sljedeći put će ga trebati za ovaj miris. Potrebno je promatrati kućnog ljubimca i pobrinuti se da ne odabere nijedno drugo mjesto za slanje. Da bi kućni ljubimac sljedeći put želio koristiti ladicu, toalet treba temeljito oprati.

Ako vlasnik nema vremena za praćenje mačića, morate ga zatvoriti u prostoriji u kojoj je lonac, čiji se sadržaj treba provjeravati povremeno. Potrebno je oko dva tjedna da ljubimac nauče kako koristiti ladicu samostalno.

U onim trenucima kada se mačić priprema za odlazak na zahod, na pladanj ili je upravo stigao, ne bi smio biti ništa što bi ga smetalo. Ne možete ga mučiti, baciti, raditi nikakve radnje koje bi mogle zaplašiti ljubimca ili su mu neugodne.

PreporučeniAntigadin za mačke: pregled najboljih lijekova i korištenje dostupnih alata

3 Pogreške vlasnika prilikom podizanja mačića

Pogreške koje vlasnici, privikavanje mačića na čistoću, mogu pretvoriti u loše navike u odrasle mačke.

  1. 1. Trening za pladanj počeo je kasno. Poželjno je početi učiti mačića u ladicu najkasnije u dobi od mjesec dana. Podučavanje mačića za toalet, kada je već pola ili dva mjeseca, mnogo je teže.
  2. 2. Nedostatak čistoće u ladici. Ponekad vlasnici nemaju vremena ili zaborave čistiti WC na vrijeme i mijenjati punilo. Mačka je čista životinja, a prljava pladanj može je potaknuti da izabere drugo mjesto.
  3. 3. Ladica je na pogrešnom mjestu. Ako je mačak prestrašio nešto na ili blizu pladnja, kućni ljubimac može prestati upotrebljavati ga. Iz tog razloga lonac se ne smije postavljati na bučna mjesta.
  4. 4. Promjena ladice. Ako je mačka naviknuta na jednu ladicu, ne biste ga trebali promijeniti. Možda neće htjeti otići u novi lonac.
  5. 5. Strani mirisi. Mačka se ponekad negativno odnosi na različite okuse. Stoga je preporučljivo pranje ladice s običnom vodom bez upotrebe deterdženata.

PreporučeniPrednosti i nedostaci sloja silika gela za mačka

4Što trebate znati poučavanjem vašeg ljubimca da se čisti

Ni u kojem slučaju ne može kazniti mačića, ako je učinio njegov posao nije na loncu – štipanje ili trljanje nosa. Kazna će prouzročiti životinjski strah vlasnika.

Nijedna mačka neće sranje gdje treba hranu. Ako je mačić izabrao mjesto za toalet negdje izvan lonca, tada je potrebno staviti zdjele hrane i vode, nakon što su tretirali ovo područje s deterdžentom s jakim mirisom i posute s colom.

Ako vlasnici učiniti sve što je u redu, a mačić još uvijek ne želi koristiti pladanj, onda biste trebali obratiti pažnju na njegovo zdravlje. Zdravstveni problemi mogu nadražiti vašeg ljubimca i potaknuti vas da hodite izvan ladice. To se događa ako mačka ima upalu mokraćnog mjehura, konstipaciju ili proljev. U takvoj situaciji potreban je savjet veterinaru.

Kako bi se uklonili neugodni mirisi mačke, preporučuje se kupiti posebna punila koja omogućuju čišćenje ladice. Takva punila smanjuju vrijeme čišćenja, imaju dezinfekcijski učinak i potpuno se preklapaju miris. Oni su drveni, mineralni i silika gel.Za mačića je poželjno kupiti mineralni punilo s velikim granulama, tako da ako ulazi u probavni trakt, ne stvaraju se upijajuće čvoriće. Drvene i silicijeve punila nemaju nikakvih ograničenja.

Treba imati na umu da je mačke teško promijeniti navike. Ako je ladica i mjesto za njega pravilno odabrani za kućne ljubimce, ne možete preurediti wc i zamijeniti ga novim. Ako još postoji potreba za tim, tada se stari i novi lonac trebaju nalaziti u blizini i strpljivo čekati dok mačka ne nađe u novi WC.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: