🐈 4 razloga za kastraciju britanskih mačaka - u kojoj dobi i kako se hraniti

Kada trebate kastrirati britansku mačku

Ako vlasnik britanske mačke ili mačke ne želi imati potomke od svog kućnog ljubimca u budućnosti, onda biste trebali razmišljati o kastraciji životinje. Nakon provedenog ovog postupka, moguće je zaboraviti na moguće posljedice razdoblja vjenčanja. Ali prije svega, trebate saznati u kojoj dobi britanski mačevi su kastrirani. To je neophodno kako bi zaštitili vašeg ljubimca od nuspojava u slučaju kasnog posjeta klinici.

sadržaj

 • Zašto trebate kastrirati
 • Kada je bolje kastrirati mačku
 • Značajke operacije
 • Kako kastracija
 • Mitovi o kastraciji mačaka
 • Važni aspekti
 • Prednosti za rad

Još jedan dobar razlog za kastraciju kućnog ljubimca je veliki broj pojedinaca, a ne samo britanski, ali i škotski lopov ili predstavnici drugih pasmina. Stoga mnogi ljubitelji mačića odlučuju da takvu operaciju odluče za svog kućnog ljubimca.

Zašto trebate kastrirati

Izvođenje ovog postupka omogućit će izbjegavanje mnogih neugodnih trenutaka koji prate obične kućne ljubimce koji nisu prošli sterilizaciju. samo kada je britanska mačka kastrirana, pretvorit će se u mirno, prijateljski i razigrano mačićekoji se bolje slaže s ljudima.

A osobito, vlasnik može izbjeći takvo ponašanje svoje mačke i smanjiti vjerojatnost:

 • genitalne bolesti;
 • prestanak mokraćnog spreja;
 • nemogućnost prenošenja postojećih genetskih abnormalnosti u mačaka budućoj generaciji;
 • ekstremne seksualne aktivnosti kućnih ljubimaca.

Zahvaljujući tim važnim čimbenicima, mnogi vlasnici vole kastrirati britanskog mačića, nego se stalno boriti sa svojim mačkama tako da redovito obilježava teritorij.

© shutterstock

Kada je bolje kastrirati mačku

Najprikladnije vrijeme za provedbu ovog postupka je razdoblje prije puberteta mačića. Kasnije možete kastrirati, ali je bolje držati se rano, jer će ljubimac neće moći pokazati najgore strane svog karaktera tijekom seksualne aktivnosti.

Sazrijevanje mačaka, kao u načelu, i mačaka, javlja se u 7-9 mjeseci. To ovisi o pasmini i fiziologiji samog mačića. I nakon toga, vaš ljubimac može slobodno voditi seksualni životni stil.

Ali optimalna dob kastracije britanske mačke je od 7 mjeseci do 1 godine.

U prosjeku, za normalnu zrelu mačku potrebno je izvršiti 17 pari dnevno, što je nemoguće zbog nedostatka potrebnog broja partnera. Ako se pitanje pronalaženja potencijalnih pojedinaca suprotnog spola ne riješi, vaš će Britanac koristiti sve moguće načine kako bi pokazao svoje nezadovoljstvo. Može se stalno nasititi, njegov lik će pogoršati, struktura krzna i opće stanje životinje će se promijeniti.

Značajke operacije

Dobro učinjena kastracija britanske mačke pomoći će mu da izbjegava agresivnost prema drugima u razdoblju seksualne aktivnosti. Štoviše, ovo je jednostavna operacija koja se u većini slučajeva provodi kod kuće.

Mnogi predstavnici britanskih, škotskih i drugih sličnih pasmina, koji trebaju biti sterilizirani, mogu imati kongenitalnu bolest srca.

To se može odrediti izradom potrebnih postupaka za vašu mačku u klinici, točnije ECHO i EKG ovog organa. I tek nakon takvih manipulacija, ako je sve normalno, možete sigurno kastrirati Britance. U slučaju poteškoća s vašim mačićem, prije operacije morate upozoriti liječnika.

© shutterstock

Kako kastracija

Vaša životinja dobiva opću anesteziju, nakon čega možete kastrirati britansku mačku. Sam postupak se odvija u nekoliko faza.

 • Liječnik malo smanjuje kožu iznad svakog testisa i povezuje spermatski kabel.
 • On izvodi iste manipulacije živcima i plovilima.
 • Nakon toga, liječnik skida žicu i uklanja testis.
 • Nakon operacije, ne priječi rez, tako da se odvija prirodni proces zacjeljivanja rana.
 • Britanska mačka ležala je na svojoj strani tako da se brzo odmaknuo od anestezije.

Obrezivanjem životinje veterinar daje potrebne upute vlasniku za pravilnu njegu kućnog ljubimca. Dakle, u slučaju upale mjesta gdje je rez, preporuča se da ga izbrisati s pamuk obrisak s zelenom bojom. No, sveukupno, rana treba brzo i bez komplikacija ozdravi.

Mitovi o kastraciji mačaka

Mnogi protivnici ideje za provedbu ove operacije vjeruju da je životinja brzo dobiva na težini. Razlog za to može biti loš metabolizam, koji se mijenja samo nakon što su britanske mačke kastrirane. Oni se pretvaraju u indiferentne i sjedeće kućne ljubimce.koji također potiče pretilost. Prema tome, prema njihovom mišljenju, taj postupak ne bi trebao biti proveden.Pogotovo ako se vaša britanska mačka može pretvoriti u veliki proizvođač.

© shutterstock

No, u stvari, ova uvjerenja nisu opravdana. Uostalom, prije svega, potrebno je pratiti prehranu njegovih Britanaca, koji je kastriran, a on neće patiti od pretilosti. Pogotovo ako hranite mačku zdravu hranu ili hranu bogatu vitaminima i mineralima.

Vidi također: prehrana britanske mačke

Važni aspekti

Većina vlasnika razmišlja o tome hoće li uopće kastrirati Britance. Uostalom, mnoge životinje ove pasmine sigurno mogu raditi bez ove operacije. Pogotovo ako uzmete u obzir broj postojećih partnera ili sudjelovanje vaše mačke u procesima parenja s britanskim mačkama u vrtiću.

Ali pojedinci ove i druge slične pasmine razlikuju se u fiziologiji, a ponekad, bez kastracije njihovog kućnog ljubimca, teško je stvoriti život ne samo za vas nego i za njega.

Razlog tome je česta pojava tumora u testisu životinje. Stoga, ako vlasnik Britanije namjerno odbije kastrirati mačku, tada bi trebao biti svjestan ove neugodne posljedice njegove odluke.

Prednosti za rad

Sterilizacija, kao i mačke i mačke prije svega je neophodna za njih, a ne vlasnika. Razlog za to je teško razdoblje bez počinjenja oba pojedinca. No ipak, kastracija Britanaca ili ne je odluka njihovog vlasnika.

Glavna prednost ovog postupka je povećanje životnog vijeka životinje. A ako ga kastrirate na vrijeme, možete znatno produžiti životni put vaše britanske mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: