🐈 Cijepljenje škotskog mačića i njihov raspored - kada treba učiniti

Kada škotski mačići

2

Ovaj članak će se baviti pitanjem cijepljenja Škota i optimalne dobi za ovaj postupak. Također ćemo dati preporučeni raspored cjepiva mačaka Škotski.

sadržaj

 • Koje dobi cijepljenja oslanjaju mačiće Scotch
 • Prva cijepljenja mačići škotski
 • U kojem bi se dobu trebali početi cijepiti škotski mačić?
 • Rasporedite cijepljenja za Scot
 • Je li potrebno cijepiti Škotsku
 • Trošak cijepljenja

Koje dobi cijepljenja oslanjaju mačiće Scotch

Bez obzira na to kakva pasmina imate mačića, škotski nabora (sklupčana) ili škotska ravna (ravna), britanska ili najčešća, potrebna je briga i briga.

Za dobro zdravlje i dug život životinje, potrebno je pravovremeno učiniti sveobuhvatna cijepljenja. Ako vlasnik odbije cijepljenje, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema.

© shutterstock

Postoje dvije glavne vrste cjepiva koje čine mačiće u skladu s dobi i godišnje tijekom svog života:

 • Protiv infekcija i virusa (kompleks). Štiti od bolesti kao što su:
 • Rinotracheitis (potrebno);
 • Panleukopenija (potrebna);
 • Caliciviroza (obavezno);
 • Klamidija (preporučeno).
 • Protiv zarazne bolesti uzrokovane virusom bjesnoće:
 • Bjesnoća (obavezno).

Pored ovih osnovnih cjepiva, za Škoti, možete napraviti dodatne i po vlastitom nahođenju vlasnika. Na primjer: od ringworm (osobito važan za one skote koji žive u istom stanu s psom), koronavirus, virusna leukemija, infektivni peritonitis.

Prva cijepljenja mačići škotski

Kako bi prvo cijepljenje škotskog mačića bilo korisno, važno je pravilno pripremiti postupke!

Postupci koji uključuju pripremu prije cijepljenja:

 • Potrebno je napraviti pregled kod veterinara za bilo koje bolesti (zdravlje Škot je najvažniji uvjet);
 • Dva tjedna prije cjepiva, trebate napraviti de-worming (od crva);
 • Također, dva tjedna prije cijepljenja, liječenje šake od buha i krpelja (druga i treća boda mogu se kombinirati odabirom složenog antihelmintskog lijeka prema dobi i težini mačića).

U kojem bi se dobu trebali početi cijepiti škotski mačić?

Važno je cijepiti Scottish Fold mačiće, kao i ravnu liniju u točnosti s dobnim podudaranjem.

Prva cijepljenja čine mačiće škotski u dobi od 10-12 tjedana. Na temelju različitih izvora može se pretpostaviti da je najbolje cijepiti škotski mačić od 1,5-2 mjeseca.

Međutim, valja razmatrati je li Škot bio dojen, a majka je cijepljena, a rano cjepivo bilo bi posve beznačajno. Uostalom, majčino mlijeko sadrži neophodna protutijela koja štite bebu do dvanaestog tjedna. Ako je cijepljenje ranije učinjeno, antitijela dobivena od majke neutraliziraju virus koji se nalazi u cjepivu.

© shutterstock

U svezi s gore navedenim, škotska cjepiva mačića ne bi trebala biti učinjena prije 2,5-3 mjeseca. Ako iz bilo kojeg razloga Škot nije imao priliku pojesti majčino mlijeko, tada je potrebno konzultirati se s veterinarkom.

Cijepljenje protiv bjesnoće obavlja se dva tjedna nakon kompleksa, jednom se obavlja i ne zahtijeva ponovnu implantaciju * ​​prije 1-3 godine.

Odstupanje * je ponavljanje prethodno proizvedenih cijepljenja u određeno vrijeme.

Rasporedite cijepljenja za Scot

Za praktičnost i najbolje razumijevanje kada treba cijepiti mačiće od Scotch, mi smo sastavili za vas cijepljenje i revaccination raspored u tablici formatu.

BolestPrimarno cijepljenjepojačavačNaknadna revaccinacija
prvidrugi
rinotraheitis10-12 tjedanaOpet u 21 danuGodišnje (12 mjeseci)svake godine
panleukopenia10-12 tjedanaOpet u 21 danuGodišnje (12 mjeseci)svake godine
mačji kalicivirus10-12 tjedanaOpet u 21 danuGodišnje (12 mjeseci)svake godine
klamidija10-12 tjedanaOpet u 21 danuGodišnje (12 mjeseci)svake godine
bijes12-14 tjedananeGodišnje (12 mjeseci)svake godine

Je li potrebno cijepiti Škotsku

Mnogi vjeruju da ako mačić ne prijeđe granice stambenog održavanja, cijepljenja su potpuno neobvezna za njega. Može se raspravljati s takvim mišljenjem.

Što se tiče cjepiva širokog spektra, treba reći da sprječava prilično veliku količinu infekcija i virusa. Međutim, neki vlasnici mačića uvjereni su da su kućni ljubimci u potpunosti zaštićeni unutar stana ili kod kuće. No, Valja napomenuti da vlasnici sami napuštaju stan, idu vani, odlaze na posjet, gdje postoje drugi kućni ljubimci ili životinje s slobodnim rasponom.

To sve vodi do činjenice da ljudi sami mogu dovesti infekciju ili virus izravno u svoj dom, primjerice na cipele, ruke ili odjeću, U takvim uvjetima, mačić ili odrasla mačka lako mogu dobiti infekciju.

Što je s cjepivom protiv bjesnoće? Nositelji ovog virusa nalaze se među divljim životinjama i među domaćim (ulicama ili beskućnicima). Bjesnoća se prenosi griženjem.

Gdje vaš Škoti može dobiti virus bjesnoće? Na primjer: na životinjskim emisijama; kada se kreće ili putuje; u slučaju uvijek; kada posjećujete veterinarsko središte; ako u svojoj kući imate još kućnih ljubimaca s besplatnim rasponom. Osim toga, rijetko, ali još uvijek postoje miševi i štakori s virusom bjesnoće (takvi podaci posebno su važni za ljude koji žive u privatnim kućama).

© shutterstock

Naravno, svatko odluči za sebe hoće li njegov četveronožan prijatelj biti cijepljen ili ne, ali inokuliranjem škotskog mačića štiti njegov život i zdravlje.

Trošak cijepljenja

Raspon cijena za cijepljenje može se značajno razlikovati. Cjepivo se može uvesti ili proizvesti u Rusiji, što značajno utječe na njihov trošak., Također je vrijedno razmotriti teritorijalnu lokaciju klinike, u različitim gradovima i cijene mogu biti različite.

No, kako bi se saželi, prosječna cijena jedne doze lijeka će biti oko 400-500 rubalja.

Nadamo se da će naš članak biti koristan za vas! Ljubite svoje kućne ljubimce i oni će se uzvratiti!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: