🐈 Na koji dan u toplini morate plesti mačku

Kada plesti mačku tijekom estrusa

Sve životinje na ovom planetu imaju instinkt za rasplod. Počinje se očitovati kada životinja dosegne pubertet. Za one koji se odlučuju za uzgoj određene pasmine, morate znati na koji dan u toplini trebate pletiti mačku.

sadržaj

 • Mačka je prva čupavica
 • Razdoblje tijekom kojega traje
 • Kada trebate plesti partnere
 • Ključne preporuke
 • Kako plesti životinje
 • Pravila parenja

Naravno, to sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma životinje, jer u nekim slučajevima pubertet dolazi ranije, u nekima poslije. Također, mačke imaju različite patologije koje ometaju estrus.

Mačka je prva čupavica

Svaka mačka ima svoju prvu toplinu na različite načine, bez obzira na pasminu: britanski, škotski ili neki drugi. Nasljednost, stanje hormona, okoliš u kojem se nalazi životinja, kao i sama priroda kućnog ljubimca, imaju značajan učinak. To se obično javlja u dobi od 8 mjeseci do jedne godine, ali ovisi o zdravlju mačke. Postoje slučajevi kada estrus u životinji ne započne čak i nakon dvije godine, onda je neophodno da odvedete ljubimca u veterinarsku kliniku za pregled i daljnje liječenje.

© shutterstock

Razdoblje tijekom kojega traje

Ako mačka ima dobro stanje zdravlja, estrus će trajati oko tjedan dana, možda i nekoliko dana. Spremnost mačke da se parenje može vidjeti u promjeni njegove prirode i ponašanja. Ona postaje vrlo poslušna, nježna, trlja i rep se počinje drhtati. Počinje trčati oko apartmana u potrazi za mačkom. Noću, meow glasno, što je teško za stanare spavati. Ako vlasnik nije smanjio jama za estrus sa orkestrom, postupno će joj proći taj položaj, ali će se ponavljati za nekoliko tjedana.

Kada trebate plesti partnere

Potrebno je pletiti mačku za 3-6 dana estrusa, na takav savjet dolazi veterinarima i onima koji se bave uzgojnim stijenama. Nakon takvog parenja, životinja nosi zdrave mačiće koji nemaju patologije. U tom je razdoblju tijelo potpuno spremno za reprodukciju. Nije preporučljivo vezati mačke koje su sklone vrlo ranim pubertetima.

Ključne preporuke

Da biste dobili zdravu mačiće, morate slijediti ove savjete:

 • Najbolje je pletiti mačku nakon treće topline;
 • nemoguće je donijeti mačku prvoga dana;
 • privremena udaljenost izmjenjivača je 15-25 dana;
 • najbolja dob vrtića za podizanje mladunčadi je 1,5-2 godine;
 • nemoguće je pletiti životinju do dobi od 1,5 godina;
 • prije nego što pletete draga, trebate učiniti sve potrebno cijepljenje.

Kako plesti životinje

Nemojte savjetovati da plesti mačku uoči estrusa. Potrebno je drugi dan nazvati vlasnika mačke i uzeti ljubimac sa svojim pladanjom, zdjelom, omiljenom hranom mladoženju. Imati svoje stvari s uobičajenim mirisom za to će pomoći životinji da se navikne na novo područje bolje. Neki kućni ljubimci pod posebnim su stresom, zbog čega se estrus može zaustaviti ili neće dopustiti da sama mačka.

Za one koji se mačka ne osjeća dobro u čudnoj kući, preporučljivo je da mačka odvede u prebivalište kućnog ljubimca. Ako posjeduje padobran, tada će početi glasno zakucati, pustiti, brinuti se za nju. U pravilu, pletenje životinja nije teško, jer oni sami počinju taj proces bez vanjske pomoći. Često se druže noću kada je kuća tiha i nitko ih ne promatra. Počeo se spajati, ponašanje mačke se polako mijenja, ona više ne vrijeđa mačku i dopušta mu lizanje kaputa.

Pravila parenja

Iako je do trenutka parenja, ona može zadržati mačku daleko oko jednog dana.Tijekom parenja, osjeća se strašna bol, koja za nekoliko sekundi prolazi, a ona dobiva užitak pokazujući ga valjanjem na podu. Prije nego što pletite životinje, preporučujemo da izrezete pandže vašeg ljubimca tako da ne traumatizira partnera.

Nakon parenja prošlo je 65-66 dana da bi životinja podnosila i rodila svoje potomke. Potrebno je pletiti životinje, slijedeći sve preporuke. Ako se kućni ljubimac ne zatrudni, to se može razumjeti nakon otprilike tri tjedna ili kada započne još jedna estruska. Postoje slučajevi koji nekad zatrudni mačići nisu dovoljni, a onda morate ponovno pletuće životinje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: