🐈 U kojem je dobu Maine Coon kastrirana i zašto?

Kada odvojiti Maine Coon

Kod kupovine Maine Coon mačića, koji nije namijenjen posebnom uzgoju, vlasnik mora voditi brigu o sterilizaciji kućnog ljubimca. U ovom slučaju, ne-stručnjak će imati puno pitanja, od kojih je jedan kada je kukuruz Maine Coon, tako da postupak je najviše bezbolan. Moguće je odgovoriti na njega, nakon detaljnog razumijevanja glavnih aspekata problema.

sadržaj

 • Malo je teorije kastracije
 • Zašto je potrebno provesti kastraciju
 • Optimalno vrijeme kastracije
 • Priprava kastracije
 • Njega nakon kastracije

Malo je teorije kastracije

Castration of Maine Coon izvodi se uklanjanjem spolnih žlijezda: jajnika u ženki i testisa u muškaraca. Budući da ti organi proizvode hormone odgovorne za seksualnu želju, životinje gube mogućnost reprodukcije.

Istodobno, njihovo se ponašanje ispravlja, postaje mirnije i manje agresivno tijekom određenih razdoblja razvoja.

Sterilizacija se odnosi na nježne postupke prestanka reprodukcije. Tijekom operacije ženske spolne žlijezde ostaju netaknute, a ligature se preklapaju na jajovodima.Mačke istodobno gube samo fizičku sposobnost podnošenja potomaka, dok su njihovi ponašajući instinkti još uvijek jaki. Zbog toga se sterilizacija izvodi mnogo rjeđe od kastracije.

Zašto je potrebno provesti kastraciju

Kada se okreću stručnjacima, kastracija ili sterilizacija Maine Coona su bezbolna, mačke se brzo oporavljaju nakon operacije.

© shutterstock

Oni koji razmatraju hoće li kastrirati Maine Coon trebali bi biti upoznati sa ciljevima koji se odnose na postupak:

 • Uklanjanje mirisa, Nekoliko puta godišnje, neodoljiva privlačnost suprotnog spola buja u životinjama. U Maine Coon muškarcima, to rezultira činjenicom da označavaju kutove za privlačenje ženki. U apartmanu se pojavljuju neugodni mirisi, a vlasnici ih ne mogu priuštiti a priori.
 • Tjelesna zdravstvena zaštita, Maine Coon mačke koje se u razdoblju povećane seksualne aktivnosti ponašaju agresivno, što je rezultat želje da zaštiti svoj teritorij od prisutnosti drugih muškaraca. U pratnji ove stalne borbe koje završavaju s ozljedama u kućnim ljubimcima.Sterilizacija Maine-coon mačke je neophodna iz istog razloga, jer kod životinja s nedostatkom spolne privlačnosti rizik od razvoja bolesti genitalnih organa je sveden na minimum. I očekivano trajanje života steriliziranog Maine Coona povećava se nekoliko puta, što je zbog nedostatka hormonskog vala i pridruženih naprezanja.
 • Moralna skrb, Mačka ili mačka koja žive u stanu, nalaze se u tim stakleničkim uvjetima. S redovitim nezadovoljstvom prirodnim instinktom reprodukcije, počinju obilježavati teritorij, uklanjaju pozadinu i bore se. Kastracija ili sterilizacija je neophodna kako se životinja ne bi uvukla u takvo stanje. U ovoj operaciji živci vlasnika i kućnih ljubimaca bit će spremljeni.
 • Cupping of childrearing funkcija, Pokušaji da život ljubimcima olakšaju životinjama paravanjem sa slučajnim pojedincima dovest će do povećanja stoke domaćih mačaka, no sljedeće godine će se priča ponoviti. Dakle, takav razvoj je bolje zaustaviti ranije, tako da nakon ne osudi životinju za proizvodnju polu-pasmina. I za profesionalno uzgoj mačjih mačjih mačaka, uzgojno rasprostranjenog rasadnika, postoje rasadnici.

Vlasnici mačaka dobivaju niz prednosti nakon kastracije. Ponašanje kastriranih Maine Coon mačaka mijenja se na bolje, povećava se životni vijek, životinje izgledaju zdravo i poslušno.

Argumenti da se karakter kastriranog Maine Coona pogoršava, a postaje manje vesela, ne podnosi se na preispitivanje.

Mačka ima druge interese koji su prethodno bili zaklani osnovnim instinktom, što prevodi u manifestacije veselja.

Optimalno vrijeme kastracije

Na pitanje kada kastrirati Maine Coon cat, stručnjaci daju nedvosmislen odgovor: ne prije 9 do 12 mjeseci, ali u nekim slučajevima razdoblje se smanjuje na šest mjeseci. Tijelo jednogodišnje mačke već je potpuno oblikovano, tijelo je sposobno podvrgnuti anesteziji, razdoblje rehabilitacije prolazi bez komplikacija.

© shutterstock

Još jedan pozitivan aspekt rane kastracije Maine Coon je da životinja još uvijek nije razvila naviku obilježavanja teritorija i nije osjetio želju za suprotnim spolom.

Ako je mačka koja je imala operaciju već dovoljno velika, postoji velika vjerojatnost da se njegov način života ne mijenja.

Ranija kastracija je ispunjena rizikom neadekvatnog razvoja pojedinih unutarnjih organa, na primjer, uretre. U starijoj dobi, patologija može dovesti do pojave urolitijaze u Maine Coon.

Sterilizacija Maine-Coon mačke provodi se najranije šest mjeseci, ali se smatra optimalnim do 9 mjeseci. Prije početka uboda, žensko tijelo lako podnosi anesteziju i također se oporavlja bez problema u postoperativnom razdoblju.

Priprava kastracije

Odgovarajući na pitanje u kojem dobu možete kastrirati Maine Coon, treba napomenuti da ne vrijedi odgoditi postupak. Što je stariji pojedinac, to je veći rizik od komplikacija povezanih s anestezijom, Prije slanja odrasle osobe na operativni stol za kastraciju potrebno je provesti niz medicinskih studija.

Zabrana kastracije ili sterilizacije na Maine Coonu uključuje:

 • Bolesti u akutnom obliku. Njihova prisutnost slabi tijelo, povećavajući moguće rizike.
 • Nedostatak cijepljenja protiv zaraznih bolesti. Tijekom razdoblja rehabilitacije, ljubimac može "pokupiti" infekciju zbog oslabljenog imuniteta, zbog čega će tijek bolesti biti teži. Također je potrebno cijepiti mačku prije kastracije u slučaju dugotrajnog cijepljenja.
 • Razdoblje estrusa u Maine Coon ženki. Zbog fizioloških razloga, maternica u ovom trenutku, a tijekom kirurške intervencije tijekom sterilizacije, mogući su veliki gubici krvi.
 • Cijeli želudac. 12 sati prije zakazane kastracije, životinju se ne preporuča hraniti. Zalijevanje je dopušteno, ali u malim količinama.

Također, stručnjaci savjetuju provesti ultrazvuk srca kako bi utvrdili moguće patologije koje se mogu pojaviti tijekom kastracije.

Njega nakon kastracije

Budući da opća anestezija ima ozbiljan učinak na Maine Coon, prvog dana nakon kastracije ili sterilizacije, mačka mora biti pod redovitim promatranjem, Ako pronađete simptome kao što su nedostatak apetita i izmeta, teška letargija i pospanost, savjetujte se s veterinarkom kako ne biste propustili pogoršanje kroničnih bolesti ili infekcije.

U većini slučajeva, šav nakon kastracije ne zahtijeva posebnu pažnju. Da bi se spriječilo lizanje i zadržavanje prirodne aktivnosti, na životinje se stavlja poseban pokrivač.Nije dopušteno ukloniti ga sve dok se iscjeljenje ne završi, što se javlja dva tjedna nakon operacije.

Da bi se izbjegao pretilost, bolje je izbaciti maine coon u ranoj dobi. Ali čak iu mladim pojedincima, nakon sterilizacije ili kastracije fizička aktivnost se smanjuje, a potreba za visokom kalorijskom prehranom raste.

Prije ili kasnije to dovodi do degeneracije masnog tkiva, kardiovaskularne insuficijencije i drugih ozbiljnih bolesti. Kako bi se spriječio takav razvoj događaja, hrana za neuteriziranu mačku trebala bi biti niska kalorija. Feed Maine Coon bi trebao biti dobar, ali strogo u skladu s dnevnom stopom navedenom na pakiranju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: