🐈 Kada cijepiti mačiće i odrasle mačke

Kada cijepiti mačiće i odrasle mačke

Odlučite li se pribaviti mačiću, trebali biste shvatiti da uz masu pozitivnih emocija koje ste primili tijekom komunikacije s krznenim kućnim ljubimcem, preuzimate i odgovornost za njegovo zdravlje i njegu. Nije tajna da cijepljenje, napravljeno na vrijeme mačiću, pomoći će vašem ljubimcu da bude zdrav.

Kada cijepljujete mačića, slijedite ova pravila:

  1. Cijepljenje može biti samo apsolutno zdrava mačića.
  2. 10 dana prije cijepljenja, mačić mora biti izgubljen, jer prisutnost crva u tijelu djeteta može učiniti cijepljenje nedjelotvornim.
  3. Bolje je cijepiti kod kuće, što će štititi mačića u prvim danima nakon cijepljenja od neželjenog kontakta s okolinom.

Često neiskusni vlasnici mača pitaju: Kada trebam prvo inokulirati mačića?

Smatra se da je prvo cijepljenje provedeno najranije dva mjeseca nakon rođenja mačića, U slučaju dugog boravka bebe pored majke, ovo razdoblje može se produžiti do tri mjeseca. Ako žurite i ne podržavate ovo razdoblje, majčinska protutijela,koji primaju mačića, zajedno s majčinskim imunitetom (ako je majčinska mačka cijepljena), dolaze u suprotnosti s cjepivom i dovode do neučinkovitosti cijepljenja.

Nakon dva tjedna od prve cijepljenja, potrebno je izvršiti revaccinciju zahvaljujući kojoj će se imunološki sustav mačića ojačati na željenu razinu. Drugi veterinari za inokulaciju savjetuju da zadrže mačiće nakon mijenjanja zuba, treće cijepljenje se provodi kad mačić bude stariji jednu godinu. Nakon toga, morate cijepiti svog ljubimca jednom godišnje.

Kada treba cijepiti odraslu mačku?

Cijepljenje za odrasle mačke također treba provoditi jednom godišnje. Osobitost leži samo u činjenici da nema potrebe za ponovnom patnjom.

Treba imati na umu da samo 10 dana nakon cijepljenja u mačiću ili odrasle osobe proizvodi aktivni imunitet. U tom razdoblju preporučljivo je ne oprati kućnog ljubimca i izuzeti ga od šetnje ulicom.

A kada mislite da morate početi cijepljavati mačiće? Prijavite se za ažuriranja blogova i saznat ćete što cijepljenje vašem mačiću treba u ranoj dobi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: