🐈 Je li Whiskas štetan za mačke i mačiće? Je li moguće hraniti mačku Wiscas

Je li Whiskas štetan za mačke i mačiće? Je li moguće hraniti mačića Wiscas

"Vaša maca će kupiti Whiskas!" – čita slogan svjetski poznatog hrane. Svatko zna o ovoj hrani, čak i onima koji nikada nisu imali mačku. I to uopće nije iznenađujuće. Uostalom, čudno, ova hrana, super gospodarska klasa, oglašava se češće i više od svih ostalih.

Već sam napisao o različitim izvorima, ali pitanja: "Je li moguće hraniti mačku Whiscas?“, “Je li Whiskas štetan za mačke?“, “Što je napravljeno od Whiskasa?"itd. i dalje uzbuđuju znatiželjne umove vlasnika brige, nisam super iskusan vlasnik mačke, ali ipak, postoji nešto, a ja sam naoružan mišljenjem veterinara, logikom i zdravom smislu, stoga pokušajmo otkriti koju vrstu hrane , Whiskas Općenito, je li suha mačka hrana štetna?

Što je napravljeno od Whiskasa?

Za čitanje sastava hrane, rad neće biti velik, pa čak i ako se u Ukrajini i Rusiji na pakiranjima s hranom mogu šutjeti o nečemu, a na službenim stranicama Whiskasa u SAD-u možete pročitati više od detaljnog sastava ove hrane.

Pročitajte recenzije o Whiskas mačkoj hrani.

Mačke su grabežljivci kojima je potrebno meso. Uzimanjem hrane Whiskas, životinja prima manje od 5% vitalnih životinjskih bjelančevina. Feed Whiskasa je:

1.Obrazi (u ovom širokom pojmu skrivaju šape, glave, jednjaka, tetive, perje, rogove, kopita, crijeva, kljunovi koji pripremaju hranu za vašeg kućnog ljubimca.

2. Životinjske masti (spremljene uz pomoć konzervansa BHT i BHA, koje nisu samo otrovne već i visoko kancerogene tvari).

3. Kukuruz i pšenica korisni su samo za mačke ako je mačka poljski miš ili hrčak. Glupost – reći ćete i biti ćete u pravu, ali hraniti mačku sa žitaricama je još ludiji, vjerujte mi.

4. Boje koje daju krmi sve boje duga, koje, u interakciji sa želučanim sokom, postaju vrlo opasne za zdravlje.

5. Sada se pripremite, otkrili ste tajnu tajnu i sada ćete saznati zašto mačka jede Whiskas s takvim zadovoljstvom i zašto je tako teško prebaciti životinju na bilo koju drugu hranu. Tajna leži u atrakantah – predivne tvari koje privlače životinju i zarazne su. Jednostavnim riječima, hranjenje mačke s hranom s privlačnim sredstvima pretvara životinju u ovisnicu.

Popis štetnih sastojaka hrane Whiskasa može se nastaviti, ali ima li to smisla?

Whiskas mokro hranu malo bolji od "krekeri".Jedini plus je prisutnost barem nekog postotka vlage i više nema. Ostatak vrećica s kriškama minimalnog dopuštenog sadržaja mesa, gomila soje, škroba i drugih "čari".

Pitam se: 

  • Kako hraniti škotski mačak
  • Što hraniti mačića 2-3 mjeseca

Vjeruj mi, moj cilj nije kritizirati svjetski poznatu hranu. Tko sam mu trebao dati ocjenu?

Ali činjenica ostaje. Hrana Whiskas, zahvaljujući svojim sastavnim dijelovima – skladište svih vrsta zdravstvenih problema s vašom mačkom. Uostalom, nije nužno biti raketni znanstvenik kako bi shvatio da ako hrana ne sadrži meso, već samo hrpu škroba, konzervansa i slabo kvalitetnih žlijezda, onda kakvu kvalitetu i korisnost možemo pričati.

Je li moguće hraniti mačka viskija?

Unatoč svim argumentima veterinara i iskusnih vlasnika mačaka, mnogi slijegaju ramenima i navode kao primjer one životinje koje jedu Whiskas hrane sve svoje živote i ništa. Da, doista postoje mačke koje već godinama jedu ovu hranu bez znakova bolesti.

Počnimo s činjenicom da se mačka tijekom deset ili petnaest godina neće prostirati točno na Wiskasu, pet ovdje je sasvim realno.Najčešće su to mačke koje ne žive u veličinama. Takve životinje mogu biti sigurno klasificirane kao jedinstvene, možete samo zamisliti koliko je njihovo tijelo jake.

Navode o štetnosti hrane Whiskas je razbio o primitivnim pojmovima ljudi, koji kažu, jeli "Kaku" pet godina i nisu umrli, što znači da će za nekoliko godina jesti, sve će biti u redu. Jeste li ikad razmišljali o tome koliko dobro vaš ljubimac živi i koliko dugo može živjeti? Ili nije važno za 9 godina živjeti mačku, ili možda svih 15 uz dobru njegu i ishranu.

Također jedan od težih argumenata protiv Whiskasa i drugih poput njega je njegova "jeftinost". Vjerujte mi, kupite hranu takvog plana i smatrajte da ste spasili – čista samozavaravanja. Sve se jednostavno objašnjava: jer Whiskasova hrana, koja se sastoji od bilo čega drugoga osim mesa, njegova energetska vrijednost i probavljivost katastrofalno su niske. Stoga, mačka treba jesti takvu hranu, mnogo više od hrane vrhunske klase kako bi se dovoljno.

Pogledajte za sebe, ako hrana višeg razreda vašeg kućnog ljubimca treba oko 70 do 120 grama dnevno, onda će Wiscas biti od 150 do 350 grama da bude pun.Vjeruj mi, moja mačka jede male dijelove hrane samo dva puta dnevno, a češće se ne uklapa u zdjelu. Ali moj prijatelj, mačka, "sjedi" na Wiscasu, u stanju je kronične neishranjenosti 24 sata dnevno.

Na temelju količine Whiskas hrane koju vaš ljubimac treba osjećati punim, smatrajte da za svaku 100 grama suhe hrane životinja treba piti oko 250 ml vode, što je u osnovi nemoguće. Dakle, zbog visokog sadržaja mineralnih soli u prehrani, urin postaje koncentriraniji, pojavljuju se pijesak i kamenje.

Pitam se:

  • Kako hraniti novorođenče
  • Kakva mačka hrana je bolja
  • Holistička mačka hrana

Dakle, odgovor na pitanje je li važno da hranite svog mačića ili odraslu mačku u Whiskas očito je meni. Ne, ne i nikada više. Uostalom, nije bez razloga da među veterinarima postoji "crna", već stvarna šala: "Sve dok postoji Whiskas tipa hrane, nećemo ostati bez posla".

Stoga, vodite brigu o dugom, sretnom i, najvažnije, kvalitetnom životu vašeg praska. Što mislite da je Whiskas štetan?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: