🐈 Je li suha hrana za mačke i mačke štetna? Cijela istina o hrani

Je li suha mačka hrana štetna?

Police supermarketa i trgovina kućnim ljubimcima poplavljaju se širokim rasponom mačje hrane. Već dugi niz godina, suha hrana za mačke bila je najprodavanija prodavačica kao najpopularniji način hranjenja kućnog ljubimca. Sa pakiranjima, oni nam govore da je "hrana uravnotežena, lako je hraniti, a mačke mu to vole". Je li sve ovo istina? Jesu li suhe mačje hrane štetne?

Nažalost, suhe hrane od mačaka, čak i vrhunske klase (da ne spominjemo je li škodljiva Whiskas mačka), vrlo je blizu mačaka "brze hrane" (drugim riječima, junk food).

Za hranjenje mačke sa samo suhom hranom jednako je hranjenju bebe samo s kukuruznim pahuljicama.

1. Mačke – zvijeri

To znači da im je potrebno meso za normalan život (pročitajte kako hraniti mačku). Mačke nemaju dovoljno prehrambene potpore za biljne bjelančevine (bilje ili povrće). Hrana za povrće je zasićena ugljikohidratima koji se ne preporučuju za mačke. Hrana koja sadrži obilje ugljikohidrata može uzrokovati bolesti poput dijabetesa, bolesti bubrega, upale gastrointestinalnog trakta.

2. Zašto odabrati?

Većina od nas hrane mačke sa suhom hranom, jer takva hrana može ostati jedan dan u zdjelu i neće pokvariti; životinja neće biti gladna dok ste na poslu cijeli dan.Ova metoda hranjenja, glavni uzrok pretilosti kod mačaka. Mačke su lovci po prirodi. To znači da ne moraju imati pristup hrani 24 sata dnevno.

Hranjenje 2 puta dnevno mnogo je bliže prirodnom načinu prehrane. Mnogo je bolje kontrolirati dvaput dnevno kako bi se hrana nego napuštala suhu hranu u neograničenim količinama.

3. Bolesti

Također, suha hrana je glavni uzrok urolitijaze kod mačaka.

Iako mačke koje jedu suhu hranu piju više vode, još uvijek ne dobivaju dovoljno tekućine u tijelu da bi apsorbiraju svu hranu.

Zbog visokog sadržaja ugljikohidrata, suha hrana je povećani izvor šećera u tijelu mačaka koji krši prirodni metabolizam kod mačaka. U ekstremnim situacijama to dovodi do dijabetesa.

4. Suha hrana ne čisti mačje zube

Naprotiv, suha hrana za mačke, kao izvor šećera, uzrokuje stvaranje tartara.

Najbolje što možete učiniti za svoju mačku je eliminirati maksimalnu suhu hranu iz prehrane i hraniti ga tekućim mesnim hranom.

Ponekad je vrlo teško odbiti mačku iz suhe hrane. Možemo reći da imaju ovisnost o krekeri suhe hrane.Nešto slično zapaža se kod ljudi s ljubavlju šećera.

Ovaj privitak opravdan je posebnom preradom hrane tijekom njezine pripreme s posebnim pripravcima koji poboljšavaju okus. Bez ovog tretmana, vaša mačka teško bi mogla dotaknuti takvu hranu.

Nikad ne ostavljajte svog ljubimca bez hrane 24 sata ili duže. A u komentarima podijelite svoje mišljenje o tome je li suha mačka hrana štetna.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: