🐈 Je li moguće prati mačku i mačku s običnim ljudskim šamponom?

Je li opasno oprati mačku redovitim šamponom?

Kućni ljubimci, posebno mačići, stalno trebaju čistoću. To se osobito odnosi na uzorke iz uzgoja koji najčešće trebaju ovaj postupak. U ovom slučaju, postavlja se pitanje je li moguće oprati mačku šamponom, jer se životinja može nositi s njom samostalno bez uključivanja vlasnika.

sadržaj

 • Zašto trebam kupati kućne ljubimce
 • Značajke objekata za kupanje
  • Vrste šampona
  • Posebna sredstva
 • Postupak kupanja

Zašto trebam kupati kućne ljubimce

Higijenske procedure za takve kućne ljubimce uvijek su povezane sa stresom. Istodobno, ne samo životinju nego i vlasnika. Dakle, za kupanje mačića mora postojati dobar razlog za to. Među glavnim čimbenicima koji utječu na potrebu za pranje mačke razlikuju se:

 • priprema sitne kućne ljubimce za izložbu ili slične događaje;
 • uništavanje buha ili drugih parazita na krznu životinja;
 • prisutnost ogromne količine prljavštine (osobito kućnih ljubimaca svijetlih boja);
 • tijekom razdoblja kada životinjska baca i vuna pada u velikim količinama;

U takvim slučajevima, postoji posebna potreba za pranje mačića tako da vaš ljubimac bude čist i sofisticiran.

Obični šamponi

Značajke objekata za kupanje

Mačke su izvrsni kućni ljubimci s jedinstvenom vunom. Ima strukturu koja pomaže zadržati toplinu i istovremeno regulirati tjelesnu temperaturu. Dakle, mačke dobro osjećaju u bilo koje doba godine, čak iu hladnim mrazima ili vrućim ljetima.

Zahvaljujući ovim važnim nijansama, ne preporučuje se pranje mačke s redovitim šamponom. Posebno uz pomoć ne-specijalnih sredstava, možete oštetiti strukturu kaputa i izazvati iritaciju na koži životinje.

Vrste šampona

Postoji mnogo profesionalnih i svestranih proizvoda namijenjenih kupanju vašeg ljubimca. A kada ih odabirete, bolje je obratiti pažnju na to zašto vam je to potrebno. Postoje šamponi: na bazi biljaka, sa svojstvima za bojanje koje sprečavaju muljanje životinja, medicinski smjer i suhe proizvode. I svaki od njih ima svoje prednosti korištenja, a ne kada da peru ljubimac s šamponom za ljude.

Šamponi koji se temelje na biljkama obično se koriste za kupanje kućnih ljubimaca, čišćenje vune i uklanjanje neugodnih mirisa.Njihova se osobina smatra svestranost i učestalost korištenja, jer redovno mogu operirati mačke bez izazivanja iritacije kože.

Sredstva sa svojstvima za bojanje namijenjena su za povećanje svjetline boje. Često se oprati uoči izložbe ili sličnog događaja, gdje će vaša mačka biti središte pozornosti mnogih posjetitelja.

© shutterstock

Šamponi koji sprječavaju zamrzavanje u životinji najčešće se koriste u proljeće ili jesen kada je vunena šupa. A ako ispadne u velikim količinama, vrijedi upotrijebiti takav alat, a ne pranje mačke jednostavnim šamponom, tako da se to dogodi brže i ne stvara neugodne posljedice u obliku vune koja leti po kući.

Medicinski šamponi namijenjeni su mačkama s kožnim problemima. U takvim slučajevima koristi takva sredstva koja sprečavaju ulazak bakterija i imaju ljekoviti učinak.

Posebna sredstva

Šamponi suhih mačaka služe za čišćenje malih mrlja (uglavnom mrlja). Također, u slučaju panike u omiljenom domu, vlasnici često koriste ovu metodu kupanja.A onda neće biti pitanja o tome treba li oprati mačku šamponom.

Izgledaju kao prah, koji se nanosi na životinjsku kosu i dobro je češljan. A ako ga koristite, morate se pobrinuti za kvalitetu primijenjenih sredstava. Uostalom, vrijedno je zapamtiti da samo isušite, bez vodenih postupaka, nakon čega je vaš ljubimac kućni ljubimac, lizanje svoje vune, može progutati ostatke. No, nedostatak takvih sredstava je njihova nemogućnost da se nose sa velikim onečišćenjima. Pogotovo ako su paraziti ili peleti.

Ako nema posebnog šampona, onda imate problema s kožom životinje. Stoga je potrebno koristiti samo one alate koji su namijenjeni za kupanje samo mačaka.

© shutterstock

Postupak kupanja

Prije nego što operete svoje ljubimce, on mora biti pravilno pripremljen za ovaj postupak..

 • Nekoliko sati nemojte hraniti kućnog ljubimca.
 • Odrezati kandže.
 • Kombinirajte vunu, ako imate mačkicu.

Nakon što trebate spustiti mačku u toploj vodi kako ne bi mokro njezine uši. Uostalom ako su se mokro vaš ljubimac može uhvatiti hladnoću, Sljedeći korak će pranje kose šamponom i pranje. Osim toga, vrijedi spomenuti iznos sredstava koji se koriste.Uostalom, oni su poznati po svojim pjenastim svojstvima zbog kojih ih se ne treba primijeniti. Nakon završetka kupanja potrebno je dobro isušiti životinju ručnikom kako bi se uklonila višak vlage.

Pored svih gore navedenih značajki, važno je zapamtiti da je pranje mačke sa šamponom za bebe nepoželjno. Razlog za to može biti vanjske promjene kaputa ili čak njezine boje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: