🐈 Je li moguće upijati suhe hrane za mačke?

Je li moguće potopiti hranu za mačku?

Suhe vrste krmne smjese razlikuju se u manjoj količini vode, pa njihova dugotrajna upotreba u dnevnoj prehrani može nepovoljno utjecati na zdravlje mačke ili psa. U tom smislu vlasnici kućnih ljubimaca često se pitaju je li moguće sušiti suhe hrane za mačke i kako to ispravno.

sadržaj

 • Kada je to potrebno
 • Kako potopiti
 • Kako se preseliti u novu prehranu

Kada je to potrebno

U većini slučajeva, suhe hrane za mačke ne bi trebale biti natopljene: veličina i konzistencija peleta prikladna je za različite životinje. Međutim, postoji nekoliko razloga kada je bolje miješati ih s mokrom podlogom.:

 • Prije svega, važno je uključiti stanje zdravlja mačke i koliko vode pije. Namakanje granula treba biti kada unos tekućine nije dovoljno. U budućnosti to može dovesti do dehidracije i probavnih problema.
 • Ako je mačka stara, zubi postaju slabiji, pa stoga postaje teže grditi čestice.
 • S godinama, životinja može imati poteškoće s konzumacijom suhe hrane zbog trošenja tkiva jednjaka i želuca. Čestice trljaju i ogrebotaju unutarnje površine,stoga ih je najbolje potopiti.
 • Potopiti se u slučajevima kada mačka pati od bilo kakve zarazne bolesti. Tijelo je oslabljeno djelovanjem mikroorganizama, pa ih energično uklanja uz pomoć bioloških tekućina.

© shutterstock

Ako je kućni ljubimac povraćao, a kao rezultat, čvrste čestice hrane postale su vidljive, to znači da su slabo probavljene. Stoga, opet, bolje je prethodno namočiti suhe granule tekućinom.

Kako potopiti

Načini potapanja mačje hrane izgledaju vrlo jednostavno. Možete jednostavno sipati pelete toplom vodom i pričekajte nekoliko minuta. A hranu se može natočiti s toplim mlijekom.:

 • Zagrijava se na štednjaku na 50-60 stupnjeva (prst ne smije biti spaljen), zatim izlivena u zdjelu i prekrivena poklopcem. Nakon 15 minuta hrana za mačku bit će spremna. Ova opcija hranjenja s mlijekom obično se koristi za mačiće (oni posebno trebaju kalcij).
 • U slučaju vode, također je potrebno zagrijati na temperaturu od 50-60 stupnjeva. Najbolje je koristiti predkvalitetnu vodu, osobito kad je u pitanju mačići ili stare životinje. Potopiti također treba biti 15 minuta.

Smatra se neprihvatljivo potopiti suhu hranu u slučajevima kada je mačka bolesna i možda neće moći jesti njezin dio. Tada će se bacati granule zagušene: one se mogu čuvati samo sat vremena, inače je moguće trovanje hrane.

© shutterstock

Kako se preseliti u novu prehranu

Potopljena hrana možda u početku ne voli životinju, pa je važno voditi brigu o tome kako postupno krenuti u novi režim hranjenja.:

 • Prvo, granule se drže u vodi vrlo kratkom vremenu (5-7 minuta) tako da toliko ne mijenjaju konzistenciju.
 • Zatim je moguće umiješati natopljene čestice s krutom tvari u približno jednakim količinama.
 • Konačno, ako mačka još uvijek odbija jesti takvu hranu, može se lagano zagrijati.
 • Ako ova opcija ne funkcionira, preporučljivo je razmisliti o prebacivanju na mokri način rada, na primjer, konzerviranu hranu i domaću hranu.

Dakle, mačka se može hraniti samo visokokvalitetnim, stvarno korisnim vrstama hrane. I upijati ih vodom ili drugom tekućinom treba biti samo kada je to potrebno. Istodobno, važno je uvijek slijediti ispravan režim hranjenja, zamjenjivati ​​suhu hranu s mokrom, uzimajući u obzir preporuke o dobi, težini i zdravstvenim karakteristikama vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: