🐈 Streptokid za mačke - upute za uporabu

Je li moguće mačke Streptokid?

Streptokid je lijek koji ima izražen antimikrobni učinak. Lijek se koristi za sprečavanje pojave bakterija u otvorenim ranim bolestima, kao i za liječenje angine, cistitisa, erizipela i drugih infekcija.

sadržaj

  • Sastav lijeka i oblik oslobađanja
  • Upozorenja za uporabu
  • Upute i doza
  • Kontraindikacije i nuspojave

Streptocid se nalazi u svakom odjelu za prvu pomoć i primjenjiv je ne samo na ljude, već i na životinje, uključujući i mačke. Djeluje protiv gonokoka, proteina i drugih mikroorganizama. Streptocid za mačke pomaže bez obzira na životinje – čak i mačići mogu se liječiti lijekom.

© shutterstock

Sastav lijeka i oblik oslobađanja

Streptocid je dostupan u različitim oblicima otpuštanja – u obliku tableta, suhog praha i masti. Na ovome ne ovisi samo pravila uporabe lijeka, već i doziranje. Za liječenje mačaka rijetko se koriste tablete, češće – prašak i mast za vanjsku upotrebu.

Jedina tvar koja tvori prah je sulfanilamid. Ovisno o praškastim pakiranjima od 2, 5 i 10 grama.

Streptokidna mast za mačke je gusta masa žute ili svijetlo smeđe. Najčešće se stavlja u plastičnu cijev ili staklenu posudu s tamnim staklom i kontrolnim otvorom. Aktivni sastojak masti je također sulfanilamid.

Upozorenja za uporabu

Budući da je streptokid antibakterijski lijek, koristi se za liječenje lezija na koži. Njegova glavna akcija je smanjiti izlučivanje, izlučivanje. Zbog toga se ubrzava zacjeljivanje šavova i zatezanje rane. Mnogi se pitaju hoće li mačke koristiti Streptocide.

Prašak se koristi u sljedećim slučajevima.:

  • kod infekcije površinske rane raznih etimologija;
  • s opeklinama različitih stupnjeva složenosti;
  • s pojavom erizipela;
  • u slučaju otkrivanja kuhanja, karbunaka i drugih upala na tijelu mačja.

Streptokid također ubrzava epitelizaciju erozije. Pokazatelj za liječenje mačke s pilulama može biti prisutnost E. coli, pneumokoka i pritiska na koži.

© shutterstock

Upute i doza

Tablete su davane usmeno na mačku nakon obroka.Doziranje streptokida kod mačke propisuje liječnik na temelju individualnih karakteristika životinje, kao i zanemarivanja slučaja i obilježja bolesti.

Tijekom liječenja lijekom potrebno je pratiti normalnu funkciju bubrega, kao i povremeno mjeriti razinu glukoze u krvi. Tijekom liječenja streptokrom, životinja mora konzumirati dovoljno tekućine kako bi spriječila razvoj kristalurije.

Prašak se nanosi na zahvaćenu površinu, pazeći da mačka ne lizati Streptocid. Oblaci se izrađuju svaka dva dana. Mast se nanosi i na životinje na oštećenim područjima tankim slojem, prije čega se oslobađa koža od vune. Također je moguća impregnacija s sterilnim odijevanjem koja je već primijenjena na ranu.

Kontraindikacije i nuspojave

U većini slučajeva, liječenje mačke s Streptocidom je bez komplikacija. Ponekad se može pojaviti nadraženost kože na području primjene streptokida. U tom slučaju, mast ili prašak uklanja se s pamučnim štapićem i zaustavi se.

Kontroindikacija na upotrebu masti je osjetljivost mačke na sulfonamide – tvar koja čini Streptocid.

Pri korištenju praha mogu se pojaviti alergije, mučnina, vrtoglavica, povraćanje ili cijanoza.Uz manifestaciju ovih simptoma također zaustaviti uporabu streptokida.

Bez obzira na oblik otpuštanja, rok trajanja Streptokida je pet godina. Optimalna temperatura za skladištenje lijeka je od 15 do 25 ° C.

U slučaju slučajnog gutanja, potrebno je provoditi pranje želuca kod kuće. Feed u ovom trenutku mačka ne može se dati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: