🐈 Reed mačka (divlje, močvarno) - opis kako izgleda, ponašanje, mogu se držati kod kuće?

Je li moguće držati morsko ris (mačka mačka) kod kuće?

Reedova mačka se također naziva kuća ili močvarna ruta. I zbog dobrog razloga – životinja nalikuje izvornom predstavniku mačje obitelji s remenima na ušima. Ovisno o specifičnoj vrsti može biti različite veličine. Neke od njih su velike kao i najobičnija domaća mačka, a druge s malim psom.

Kuće dobro plivaju i penju se na stabla, premda to ne vole previše. Slažu samo virtuozno: daleko, visoka, točna i elegantna. To su ove mačke koje su pripitomljene i čuvale drevni Egipćani. I ne samo kao kućni ljubimci i istrebljivači glodavaca. Postoje informacije da su u davna vremena lovili i močvari, kao i kod pasa.

  • 1. Opis pasmine
  • 2. Izgled
  • 3. Ponašanje
  • 4. Čuvanje kod kuće

1 Opis pasmine

Reedova mačka (lat. Felis chaus) divlja je grabežljiva životinja. Poznat po devet podvrsta, različit po veličini i boji. Stanuje diljem Azije, uključujući Rusiju – na obali Kaspijskog mora i Volge, u ravnim dijelovima Dagestana. Međutim, od osamdesetih dvadesetog stoljeća, nije vidio na području Ruske Federacije. Rijetko se nalazi u ostatku raspona.

Jednom je močvari ris i živjeli čak iu Africi, uključujući i na obalama Nila. Bile su to mačke koje su Egipćani pokapali. Držali su se kako bi zaštitili hranu od invazije glodavaca.Ali ne samo: postoje informacije da su ljudi lovili vodene ptice s tim životinjama. Postoje slike na kojima mačka mačka donosi ubijenog plijena vlasniku.

Osim stanovnika drevnog Egipta, nitko nije ukrotio kuće. Od pomagača, trske su se pretvorile u štetnike. Napadali su farme i ubijali perad, krzno životinje i malu stoku. Zbog toga je životinja otvorena lovom. Osim toga, krzno je smatrano vrlo vrijednim. Sada je močvarni ris je rijetka vrsta navedena u Crvenoj knjizi.

PreporučeniPočetna risa: pasmine mačaka, priroda i obilježja njege

2Izvori pogled

Sljedeća tablica prikazuje karakteristične vanjske znakove trske mačaka:

Znakopis
težinaod 4 do 15 kg
Visina na grebenu20-45 cm
Duljina tijela55-95 cm
Dužina repa15-30 cm
Izgradnja tijelaMasivni, moćni. Muskulatura je dobro razvijena. Škrinja široka
ekstremitetDugo, graciozno. Šape s velikim, okruglim oblikom
repRelativno kratka, jedna trećina duljine tijela
vratMasna mišića
glavaVelika, masivna, s izduženom njuškom
nosŠirok i ravno, ponekad s laganim zavojem
očiOblikano od badema, koso.Smješteni su jedan do drugoga. Boja je zelena ili žuta
ušiVeliki. Na podnožju širokog, zaobljenog do kraja, na kojima se nalaze četke od vune. Udaljenost između njih je približno širina jednog uha. stojeći
vunaKratko i glatko. Tijelo koje se nalazi neposredno uz tijelo. Vrlo gusta
bojaBaza je uvijek smeđa-siva s čistim crvenim tonovima. Stranice su lakše od ostatka tijela. Ovisno o specifičnoj podvrsti, boja se razlikuje od gotovo sive do mutne crvene boje. Trbuh, prsa i vrat su svjetlost: svijetlo ili bjelkasto-siva. Ton repa je tamniji od opće boje, s crnim vrhom. Uz leđa je jedva primjetna tamna traka. Mačići su potpuno prugasti. U odraslima ostaju linije na šapama i repu. Neke životinje na čelu imaju karakteristični uzorak od četiri trake, presavijanje u slovo "M"

PreporučeniDivlje stepne mačke – stil života, karakter, mogućnost pripitomljavanja

3 Ponašanje

U prirodi, mačke s njemu nastanjuju gustih grmova u blizini vode: rijeke, jezera i čak mora. Može se naseliti u mokrim šumama. Niske temperature podnose loše, ne vole visine.Nije pronađeno više od osamsto metara iznad razine mora. Ponekad izaberite mjesto stanovanja kod osobe.

Oni su aktivni u sumrak i noću, ali zimi i na kraju jeseni mogu loviti i danju. Igra obično bdije, sjedeći u zasjedi. Češće ga prate u blizini jame. Vidjevši žrtvu, jedan je brz skok skočio na nju.

Temelj kuće je vodena ptica, mali i srednji glodavci koji žive u blizini vode. I močvarići lovi za:

  • zečeva i zečeva;
  • riba;
  • gmazovi: zmije, kornjače, gušteri;
  • mali ungulati.

Poput većine mačaka, trska mačke žive same. Područje muškarca krije se s područjima nekoliko žena. Može se protezati na udaljenosti od osamdeset do stotinu i četrdeset kilometara. U veljači – ožujku (vrijeme uzgoja) postoje skupine sastavljene od dvije odrasle osobe i njihovih potomaka. U trsku mačka rođena je od dva do pet mačića. Oni se pojavljuju i rastu u posebno opremljenim jazbinama, izoliranim sijenom i vunom. U pravilu, to su napušteni zametci drugih vrsta životinja – kuće ih ne kopaju.

PreporučeniKineska mačka Li Hua: opis, priroda ljubimca i briga za njega

4 Sadržaj doma

Općenito, močvarni ris je lako pripitomljen u mladoj dobi. Što je mlađi mačić, to se lakše navikne na čovjeka. Odrasla osoba, formirana životinja – samostalno i samostalno. Polazeći od osam mjeseci, gotovo je nemoguće pripitomiti takvu zvijer. Ali kako bi divlja mačka potpuno domaće neće raditi, čak i ako podignete novorođene bebe za odgoj.

Možete zadržati takvu životinju, ali ne u gradskom stanu, ali samo u nekoj kući. Kuća je vrlo aktivna. Potreban je prostor, velike slobodne prostorije za trčanje i igre na otvorenom. Istovremeno, zahtijeva temperaturu: mora biti visoka, ne manja od dvadeset dva do dvadeset pet stupnjeva. On voli ovu zvijer i pliva, pa za njega mora uvijek biti bazen s vodom.

Reed mačke imaju vrlo snažne lovačke instinkte. Da bi ih zadovoljio, ponekad je potrebno pustiti mač loviti. Na živom mišu ili ribi plivaju u kadi ili bazenu. Kuću možete hraniti samo prirodnom hranom i samo mesom.Ovce životinje ne probavljaju kavu i povrće.

Na kraju, održavanje močvarnog risa kod kuće je moguće, ali vrlo skupo. Osim toga, to zahtijeva vrlo specifične uvjete za ugodan i zdrav život. Ako osoba nije spremna za sve ovo, ali želi dobiti graciozan grabežljivac, onda postoji rješenje. Ova pasmina s imenom Shawzi je hibridna trska i mačka Abyssiniana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: