🐈 Ricinusovo ulje za mačke s konstipacijom - doziranje

Je li moguće dati ulje ricinusu za mačak?

Ricinusovo ulje za mačke, mnogi vlasnici smatraju lijek za mnoge zdravstvene probleme. U slučaju konstipacije ljubimca, važno je pravilno odabrati laksativ tako da je tretman točan i učinkovit. Nemoguće se oslanjati na vaše vlastito znanje, trebate se posavjetovati sa stručnjakom. Je li moguće dati ulje ricinusu za mačak? Pokušajmo razumjeti ovo pitanje.

sadržaj

  • Načelo rada
  • Doziranje i administracija
  • kontraindikacije
  • Nuspojave
  • Umjesto zaključivanja

Načelo rada

Castor ulje djeluje na tijelo mačaka na takav način da stimulira crijeva, ali može stvoriti jaku bol. Naravno, mačka vjerojatno neće moći prijaviti ovo, ali pažljiv vlasnik će uvijek primijetiti prve znakove nevolje. Moram reći da će u sebi, ricinusovo ulje nužno proizvesti željeni učinak.

© shutterstock

Izlučene maske pod utjecajem sredstava lako se omekšavaju i slobodno izlaze van. Životinja se može riješiti opstipacije, ali će se neizbježno trpjeti. Vjerojatno brižljivi vlasnici žele mučiti takvu mačku.Uostalom, uvijek možete pronaći benignu alternativu.

Doziranje i administracija

Ako je vlasnik odlučio koristiti ricinusovo ulje za liječenje mačke, mora znati da je nemoguće pogriješiti s dozom. Potrebno je pažljivo vagati moguće rizike i tek onda donijeti odluku. Inače, neželjene posljedice odmah će se manifestirati u obliku trovanja i mogu čak dovesti do smrti životinje. Kada je konstipiran, doza ricinusovog ulja za mačku iznosi samo 10-30 ml odjednom. Bolje je biti siguran i dati mačiću manji dio nego kasnije požaliti korak.

Ova biljna tvar dobro se apsorbira i proizvodi željeni učinak u oko 5-6 sati. Zato ne biste trebali čekati rezultat 15 minuta nakon primjene, a još više da biste ponovo dobili proizvod. Takav nepismeni pristup vodi do ozbiljnih komplikacija. Vrijedi spasiti zdravlje vašeg ljubimca!

kontraindikacije

Kada zatvor u mačaka, ricinusovo ulje može značajno štetiti dobrobiti. Nije preporučljivo koristiti se u slučaju uobičajenih zdravstvenih problema, ali postoji niz pojedinačnih slučajeva koji zabranjuju to u potpunosti.

Što se ovdje može primijetiti kontraindikacije?

  • trudnoća, Ricinusovo ulje djeluje na tijelo mačaka na takav način da stimulira ne samo crijeva, nego i uterus. Trudne žene zbog toga mogu imati prerano rođenje. Ponekad jedan nepromišljeni korak može dovesti do nepopravljive posljedice kada se morate boriti za život mačke posebno.
  • Bolesti gastrointestinalnog trakta, Bolesti želuca i crijeva su konačna kontraindikacija korištenja ricinusovog ulja. Inače, moguće je izazvati unutarnje krvarenje, koje ima samo negativne posljedice. O ricinusovom ulju treba zaboraviti s gastritisom, kolitisom, kolecistitisom i nizom drugih bolesti koje već zamračuju život ljubimca.
  • Trovanja životinja, Ako se konstipacija mačaka dogodila u pozadini trovanja hranom lošeg kvaliteta, ricinusovo ulje može značajno pogoršati situaciju. Korištenje ove supstancije kao tretmana često dovodi do pogoršanja fizičkog stanja životinje. Domaćini ponekad shvaćaju prekasno da su pogriješili.

© shutterstock

Nuspojave

Ako je iz nekog razloga vlasnik odlučio odlučiti za kasturu ulje, trebao bi biti svjestan nuspojava, koji vrlo često imaju mjesto.

  • Mučnina, povraćanje, Ovi neugodni simptomi mogu početi 30-40 minuta nakon uzimanja lijeka. Vlasnik vjerojatno neće moći unaprijed predvidjeti kako će se životinjsko tijelo ponašati u određenoj situaciji. Zato mnogi ljudi radije ne riskiraju i odbijaju se unaprijed koristiti ricinusovo ulje.
  • Trovanje tijela, Mačka može jednostavno početi imati proljev, a mogu se pojaviti i dodatni simptomi koji ukazuju na očiglednu nevolju. To uključuje ne samo uočljive kršenja stolice, već i intenzivnu bol, opću opijenost tijela. Malo je vjerojatno da će ljubavnik željeti da njegov ljubimac doživi takvu muku. Uostalom, da bi se borila s jednostavnim zatvorom, što nije ništa komplicirano, može biti mnogo bezazlenije sredstvo. Na primjer, vazelinovo ulje općenito ne nosi nikakvo opterećenje na tijelu i na vrijeme pomaže da se postigne željeni učinak.

Umjesto zaključivanja

Izuzetno je nepoželjno dati ricinusovo ulje mačiću za zatvora. To može učiniti više štete nego zapravo pomoći četveronožnom prijatelju. Drugim riječima, to je gruba intervencija u tijelu kućnog ljubimca, što može završiti vrlo loše.Njegovu pomoć može se pribjeći samo jednom i u slučaju da više nije moguće pomoći životinji. Na primjer, ako vlasnik putuje s kućnim ljubimcem i nije daleko od kuće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: